Ismét egy ígéretes vas, erős procival, ütés- víz és porállósággal.

Poptel P60 1

A számomra eddig ismeretlen gyártó kellemes telefonnal lepett meg minket. Mindent tud, amit egy strapatelefonnak tudni kell, az akkumulátor nem nagy, nem is kicsi, szóval a vastagság, a tömeg és az üzemidő kellemes kompromisszumát kapjuk.

Poptel P60 2

A POPTEL P60 a már jól ismert, és általam kedvelt MediaTek Helio P23-as lapkakészlettel lett felszerelve, ami a MediaTek modern, legutolsó sorozató középkazegóriás lapkája. Mindent tud amit kell, izomerőben sincs hiány, lévén a nyolc mag és a maximum 2 GHz-es órajel elegendő lényegében minden alkalmazás futtatására. Emellett kapunk 6 GB memóriát és 128 GB beépített tárat is, ezek az adatok pedig inkább a csúcskategória alsó szegmensére jellemzők. Mint látni fogjátok a telefon ára viszont egy egész más szintet jelöl!

Poptel P60 3

A mobil, ahogy azt olvashattátok IP67-es minősítést kapott, így akár meg is úsztathatjuk, sőt a leírás szerint megfelel a MIL SPEC810G előírásnak is, ami lényegében egy a hadsereg igényinek megfelelő eszközt jelent. A nagy ház, a vastag keretek mind arra szolgálnak, hogy a telefon ne tudjuk összetörni a méretes, 5,7 colos, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelzőt. A mobilban 3 kamerát dolgoztathatunk, a hátlapon egy 16!5 megapixeles páros, az előlapon pedig egy 8 megapixeles szenzor teljesít szolgálatot.  Egyéb képességeknek, szenzoroknak sincs híján a POPTEL P60, kapunk vele iránytűt, ujjlenyomat szenzort, gravitációs szenzort, Geomágneses szenzort, arcfelismerést, fényérzékelőt, 3D szenzort és giroszkópot is. Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású, ami azért a megszokott 3000 mAh-nál nagyobb, de még sem vastagítja és nehezíti annyira a telefont, mint egy tízezres egység.

Poptel P60 4

Ahogy feljebb olvashattátok a telefon ára barátságos, de persze csak a benne található harvderhez képest. A bevezető ár 219,99 dollár, ami nagyjából 64 ezer forintnak felel meg. Nem kevés pénz ez egy telefonért, legalábbis, egy átlagos készülékért, de egy POPTEL P60 szintű strapamobilért kimondottan jónak számít.

A telefont itt találjátok: POPTEL P60 IP67-es okostelefon (Priority Line szállítással vám és ÁFA mnetesen érkezik, a szállítás díja ~100 forint)