A mai hírek túlzás nélkül sokkoltak, egy világ dőlt össze bennem, mostantól bármelyik gyártótól bármilyen rosszat el tudok képzelni.

notch-asus.jpg

 

Amikor megjelent az iPhone X, akkor elsőre mindenki ledöbbent az extravagáns megoldáson, a notchnak nevezett félszigeten, ami a kamerákat és a szenzorokat helyezték el. Ám ami elsőre egy menő dolognak tűnt, az másodjára nézve nem volt több, mint egy óriási ökörség.

iphonex.jpeg

Nehezen magyarázható, hogy a vagánykodáson kívül, miszerint mi még ezt is meg tudjuk csinálni, mi értelme a dolognak. A benyúló rész mindenbe belenyúlik, ha teljes kijelzőn akarjuk futtatni. A játékokba, a filmekbe, mindenbe. A két oldalán éppen csak elférnek a státusz jelzők, ennyit nyertünk ezzel a döbbenetesen vacak megoldással.

display-screen.jpg

Amikor felröppentek a hírek, hogy gond van az iPhone X értékesítésével, vagyis nem fogy elég a telefonból, akkor azt gondoltam, hogy ennek nem csak az árhoz van köze, hanem a notchnak is. Reménykedtem benne, hogy ezzel ez a dolog szépen eltűnik a süllyesztőben. Aztán elkezdtek szállíingózni a hírek a különböző kínai gyártók koppintásairól, én pedig már mosolyogni sem tudtam a dolgon, csak szánakozva néztem ezeket a tucat telefonokat, és a gyártók helyett kimondottan kellemetlenül éreztem magamat. Akkor még azt gondoltam, hogy nincs itt másról szó, csak a szokásos kínai koppincsüzem beindulásáról. Aztán jöttek a mai hírek.

Ulefone T2 Pro

Ulefone T2 Pro – az egyik kínai másolat

Ma az ASUS bemutatott két új telefont, amik nem hogy vállalható, de egészen brutális hardverrel rendelkeznek. Az erősebbik telefonban egyenesen a Qualcomm legerősebb lapkája, a Snapdragon 845 került. A memória 6- vagy 8 GB, a kijelző 19:9-es oldalarányú FHD+ felbontással. És akkor ott vannak a fényképek, nézzétek, a telefonokon ott van az iPhone X benyúló izéje a kamerákkal, amire az ASUS-nél még rendkívül büszkék is.

Oké, kisebb, mint az iPhone X esetén, de lássuk csak a részleteket! Az iPhone X legalább keret nélküli lett szinte teljesen, igaz a keretek nem a legvékonyabbak, emiatt az előlapnak csak a 86 százalékát foglalja el a kijelző. Ez az érték az ASUS-nál 90 százalék, de ehhez jóval keskenyebb oldalsó keretet kapunk -sérülékenyebb a telefon- valamint az alsó részen egy olyan vastag sávot, mint a Samsung csúcstelefonjain. Kérdem én, ha már ott azaz átkozott alsó sáv, akkor mi az ördögnek kellett a notch a felső részre? Csak nem azért, mert az ASUS is lekoppintotta az Apple telefonját?

asus-zenfone-5-z.jpgEz már ASUS telefon!

Ha valaki el tudja nekem magyarázni mire jó ez, akkor kérem tegye meg, mert magamtól nem jövök rá. Az ASUS-t eddig nem így ismertem. Innovatív, értékes és előremutató technológiákat felkaroló és használó vállalat képe volt előttem, amíg ez a bocsánat a szóért, idiótaság ma bemutatásra nem került. Mélységesen csalódtam benned ASUS!