Le kell szögeznem már az elején, hogy nem vagyok az, aki lépten-nyomon készíti az önfotókat. Nem a ma oly népszerű fényképkészítés miatt döntöttem eme eszköz beszerzése mellett, hanem annak fényében, hogy ez a kis selfiebot mini tripoddá alakítható át, ami néha jó szolgálatot tesz, ha a mobillal készítek pár képet, és nem kézből fotóznék. Valamint az is pozitívum volt, hogy az állvány nagyon kis méretre összecsukható, illetve egy kisméretű távirányító jár hozzá, amit Bluetooth (3.0) kapcsolat segítségével távkioldónak lehet használni. Maga a csomagolás egyszerű, egy apró dobozban érkezik meg az állvány, ezen a termék képe látható a főbb jellemzőkkel. Meg kell jegyeznem, hogy a dobozról nincs fényképem, mivel azt már kidobtam, illetve amikor megvettem az eszközt, még nem is sejtettem, hogy cikkeket/teszteket fogok a későbbiekben írni, így be kell érnetek a Gearbesten talált felhasználó által készített képpel a dobozról, amin pár promóciós kép van, illetve a főbb jellemzők.

Gocomma 01

És most jöjjön a lényeg

A csomag kibontása után az állvány csusszan ki egy nylon csomagolásba bugyolálva, valamint a távirányító tartója a benne lévő kis egységgel. Az eszköz árát figyelembe véve nem voltak nagy elvárásaim a minőséggel kapcsolatban, ez természetesen be is igazolódott, senki ne számítson prémium anyaghasználatra és egyedi vagy formabontó dolgokra. A felhasznált anyagok egyszerűek, vékony műanyagból és alumíniumból rakták össze, amire egy kis odafigyelés nem árt, nem hiszem, hogy elviselné, ha például a táskában rápakolnánk néhány nehezebb tárgyat. A bot hossza állítható, legkisebb állásban 20 centiméter lesz, legnagyobb állásban 75 centiméterre nyúlik meg, de állványként ezt a maximális magasságot instabilnak érzem, mivel nagyon könnyű a szerkezet – súlya mindösszesen 120 gramm – így nem igazán ajánlatos ilyen pozícióban használni, maximum nagyon óvatosan.

Gocomma 04

Az eszköz végén található a mobiltartó rész, ez fixen rögzítve van hozzá, így nem tudunk más eszközt a helyére rakni, ami nem is nagy baj, mivel nem lenne képes nehezebb eszközt megtartani. Ez a rész 270 fokban forgatható, és egy kis műanyag csavarral lehet a kívánt pozícióban rögzíteni, ami elég stabilra sikerült. Magát a mobilt egy rugós mechanizmus szorítja a tartóhoz, ez elég erős ahhoz, hogy fixen állva ne csúszhasson ki belőle a behelyezett eszköz, amiből maximum 9 centiméter szélest tudunk hozzáerősíteni.

Gocomma 03

Az állvány fő funkciójának a szelfi bot tekinthető, itt maximális hosszra kihúzva is kellő stabilitással tartja a telefont. Az aljánál található a három kihajtható műanyag láb, amit a távirányító tartójának felcsúsztatásával, és az eszköz alján lévő szorító “csavar” kioldásával lehet elforgatni. Itt jelentkezik a gyenge pontja a szerkezetnek, a lábacskák gyengére sikerültek (kevés benne az anyag), így érdemes figyelni, hogy stabilan tartsa meg a telefont. Ha kicsit vastagabbak lennének a műanyag lábak, remek tartást adnának a produktumnak. A távkioldó egyszerű kis szerkezet, összesen három gomb található rajta, valamint egy kis kék LED. Az első – a bekapcsológomb – az eszköz oldalán található, ezt felfelé tolva kelthető életre a szerkezet. Bekapcsolásnál felvillan a diszkrét jelzőfény, jelezve, hogy használatra készen áll. Ezután nincs más dolgunk, mint a telefonnal párosítani az eszközt (AB Shutter 3), majd elindítani a kamerát, és használatba is vehetjük.

Gocomma 02

A másik két gomb funkcióját tekintve az exponálógomb, az egyik az iOS-t futtató készülékekhez van, a másik az Androidot használókhoz. Mivel Apple telefonom nincs, azt a gombot nem tudtam kipróbálni, de a másik tökéletesen ellátta feladatát, így azt sejtem, az elsővel sem lenne semmi gond. A kioldóhoz megkapjuk a működéséhez szükséges CR2032-es elemet, így azonnal tudjuk is használni, és a maximum hatótávolsága 10 méter, ami bőven elegendő lehet bárki számára.

Gocomma 05

Végszó

Mindenkinek ajánlom, akinek olykor – olykor szüksége lehet a mobilhoz egy állványra, vagy szelfibotra. Ha sok ilyen képet készítesz, akkor azért érdemes egy komolyabb szerkezetet beszerezni, de az már más kategória – és nem feltétlenül az árukra értem. Tisztában voltam vele, hogy ekkora összeg mellett mire számíthatok, de így is pozitív csalódás volt ez a kis állvány. Megvannak a gyengeségei, de ha nem teljes hosszában nyitom ki tripodnak, remekül funkcionál. A távkioldó értelemszerűen az állvány nélkül is működik, ha tehát a későbbiekben lecserélném – erre nincs sok esély – akkor azt továbbra is használhatom.

Gocomma 06

A termék a Gearbest oldalán szerezhető be rózsaszín, fehér, fekete és kék színben. Az eredeti ára 2 000 Ft, ami tényleg nem sok, most viszont akciósan 1 450 Ft-ért tudod megrendelni, és a szállítás is csupán 115 Ft. Ha úgy érzed, hogy néha jól jönne, ennyiért érdemes lehet beszerezni!

A szerző értékelése

{REVIEW}

label=Overall

decimal=0

max=5

Dizájn=3

Képességek=4

Hardver=3

Ár=5

{/REVIEW}