A Xiaomi eddig is eléggé rajta volt azon az ügyön, hogy a Redmi Note 7 kapcsán fokozza a várakozásokat, erre most ismét rátett egy lapáttal.

Redmi Note 7 01

Ha valakit önmagában a 48 megapixeles kamera híre nem nyűgözött volna le (ugyebár tudjuk, hogy a felbontás nem minden), azt talán majd az meg fogja győzni, hogy a képalkotó rendszer birtokában lesz a Xiaomi Night Mode-nak, tehát a gyártó éjszakai módjának is. Ez az információ a MIUI hivatalos weboldalán (Weibo) került bejelentésre, így elég komolyan vehetjük annak valóságtartalmát, a megjelenési idővel kapcsolatan azonban nem voltak ennyire közlékenyek, ott csak ennyit láthatunk: “később”.

 nightmode 1

A Redmi Note 7 a családot tekintve az első, aki nagy, 1/2″-os ISOCELL GM1 szenzort tudhat magáénak 48 megapixeles felbontással. Az egyes pixelek mérete 0,8 µm, de a 12 megapixeles segédszenzort bevéve a buliba, az összekapcsolt pixelek mérete 1,6 µm.

nightmode 2

A gyártó annak érdekében, hogy érzékeltesse, nem a levegőbe beszél, néhány mintaképet is elérhetővé tett, melyek éjszakai módban készültek 12 megapixeles felbontással. Az éjszakai mód eddig csak a Xiaomi prémium készülékek kiváltsága volt (Mi Mix 3, Mi Mix 2S és Mi 8 már jelenleg is birtokában van, a Pocophone F1 pedig hamarosan megkapja), ez most végre lekerülhet az olcsóbb kategóriákba is, aminek csak örülni tudunk.

nightmode 3

forrás: GSMarena