Az iPhoneX indította el a notch őrületet, és úgy fest elérkezett az evolúciós fejlődés ideje ebben a trendben is.

huawei notch 02

Kezdetben minden gyártó az Apple megoldását másolta az előlapi kamera elhelyezésének tekintetében, de eljutottak a gyártók oda, hogy a másolás helyett a maguk feje után menjenek. Minden gyártó más megközelítést használt ebben a témában, volt, aki fittyet hányt a trendre, és nem használt semmilyen “trükköt” az előlap/kijelző arányának minél nagyobb százalékának eléréséhez, maradva a klasszikus formánál és megjelenésnél. Akadtak, akik a szelfikamerát a házból kiemelkedővé tették (Oppo Reno), vagy a régi slideos megoldást választották (Xiaomi MiMix3), esetleg a notch méretét csökkentették. Néha felbukkant egy-egy érdekes – vagy inkább meghökkentő – megoldás is, a Xiaomi háza tájáról, gondoljunk csak a negatív notchra.

Most a világ egyik legnagyobb gyártója védetett le a WIPO-nál (World Intellectual Property Office) egy szabadalmat, ami nyomokban hasonlít az előbb említett gyártó megoldásához. Ők is kitüremkedéssel képzelik el a notch helyét, de ez a kitüremkedés (ív) sokkal kecsesebb a Xiaomi megoldásánál – és jobban is tetszik nekem.

huawei notch 01

A Huawei ezzel a megoldással egy egészen jó előlap/kijelző arányú telefont tudhatna a palettájában, és as a mozgó alkatrészekből eredendő hibát is kiküszöbölnék, hogy nem kell semmilyen motorikus megoldás a kamerához. Mivel még csak szabadalomról beszélünk, így semmi nem garantálja, hogy ebből valaha is kész termék lesz.

Mindenesetre az előzetes formarervek alapján összességében egy szép készülékről beszélhetünk.

Forrás: Letsgodigital