Pár napja számoltunk még csak be a Xiaomi és a Meitu közös brandjéről, máris két telefonról tudni, amiket július 2-án mutatnak be.

Mi CC9 01

Nincs lazsálás a kínai gyártó háza táján, szinte minden napra jut egy hír tőlük. Kevesebb, mint egy hete derült ki, hogy a két cég egy új termékvonalat készít, és kevesebb, mint egy hét múlva be is mutatják az első telefonokat – ezt nevezem gyorsaságnak. A CC9e névvel pletykált gyengébb mobil érkezésének pontos dátumát nem közölték, de erős a gyanú, hogy együtt debütál majd az erősebb testvérrel. Az is bebizonyosodott, hogy a készülék triplalencsés hátlapi kamerarendszer főszenzora egy 48 megapixeles egység lesz, míg az előlapi modul egy 32 megapixeles kamera. A kínai gyártó már elkezdte kiküldeni a sajtómeghívókat a július 2-i bemutató eseményre, amelyen a Xiaomi és a Meitu neve is szerepel, innen sejteni, hogy a CC brand bemutatóját tekinthetik meg a meghívottak. Ahogy megszoktuk, a specifikációk terén kevés titka szokott a gyártóknak maradni, és most sincs ez másképp. Lássuk, mit lehet eddig tudni a két jövevényről.

Mi CC9 03

Xiaomi Mi CC9e

A kistestvér egy 5,97”-es FullHD+ felbontású (1080 x 2340) AMOLED kijelzőt kap a várakozások szerint. A telefon védelmét a Gorilla Glass üvegborítása óvja, mind az előlapon, mind a hátlapon egyaránt. A kijelzőt a csepp alakú notch töri meg, ebben kapott helyet a 32 megapixeles szelfikamera, míg a hátlapon egy optikai képstabilizálással felvértezett triplalencsés kamerarendszer kerülhet, a Sony féle IMX582 főszenzorral (48 megapixel felbontásban), mellé egy 8 megapixeles és egy 5 megapixeles lencse kerül. A meghajtásról a Snapdragon 710 SOC gondoskodhat majd, változattól függően 6/8 GB RAM és 64/128 GB (eMMC 5.1) háttértár társaságában. Az akkumulátor 3.500 mAh-s mérettel rendelkezik, amit már az USB Type-C porton keresztül tölthetünk fel maximum 18 W-os gyorstöltő segítségével. Az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőbe lesz integrálva, a Wi-Fi minden bizonnyal dual-bandes lesz, szerencsére nem marad ki az NFC sem, akárcsak az infravörös port és a Hi-Res audio – elvégre a fiataloknak szánják a készüléket. A szoftver természetesen egyedi lesz, így az Android Pie-ra egy személyre szabott MIUI 10 verzió kerül a várakozások szerint. Hogy miben térhet el a hagyományos MIUI-tól nem tudni, de kíváncsian várom a bemutatót.

A Mi CC9e három verzióban lesz kapható, a memória és tárhely méretek 6 GB + 64 GB, 6+128 GB és 8 + 128 GB.. Az alapmodell ára 1.599 yüan (~66.000 Ft), míg a másik két változat 1.899 (~ 79.000 Ft) és 2.199 jüanra (~91.000 Ft) lesz a kiszivárgott pletykák szerint.

Mi CC9 04

Xiaomi Mi CC9

A nagytestvér már egy 6,39”-es AMOLED kijelzőt kap, szintén FullHD+ felbontással, és Gorilla Glass 5 borítással (elöl-hátul). A szelfikamera megmarad ugyan az előbb említett 32 megapixeles egység, viszont a hátlapi kamerarendszeren módosítottak, így a főkamera szerepét már a Sony féle IMX586 szenzor – szintén 48 megapixeles – kapta, ami mellé egy 16 és egy 12 megapixeles érzékelőt tettek. A központi egységet sem hagyták annyiban, itt a Snapdragon 730 processzorral találkozhatunk, kiszereléstől függően 6 vagy 8 GB RAM-mal, és 128 vagy 256 GB (UFS 2.1) belső tárhelyet kapunk. Az akkumulátor is meghízott, így már egy 4.000 mAh-s egység teljesít szolgálatot, amit 27 wattos gyorstöltéssel pumpálhatunk tele – szintén USB Type-C porton keresztül. A belső specifikáció teljesen megegyezik majd a kisebbik modellel, így azt a pár részletet, amit eddig tudni, nem sorolom fel ismét.

Eme készülék esetében is három konfiguráció lesz elérhető, mégpedig 6/128 GB, 8/128 GB és 8 + 256 GB-os kiszerelésben. A legkisebb memória/tárhely kiosztással rendelkező Mi CC 9-ért 2.599 jüant (~ 108.000 Ft) kérnek el, míg a 8/128-as modell 2.799 jünan (~ 116.000 Ft) ellenében lehet a miénk, de a legerősebb modellért is csupán 3.099 jüant (~ 127.000 Ft) kóstál majd.

Mi CC9 05

Sajnos az itt feltüntetett árak ismét csak kínán belül érvényesek, a nyugati vásárlók ennél valamivel (jóval?) drágábban szerezhetik majd be a készülékeket. Arról sincs hír, hogy milyen hálózati támogatást kapnak a készülékek, de ha nem változtat a gyártó az eddigi szokásain, és lesz nemzetközi verzió, az csak később jelenik meg, először a hazai igényeket kell(ene) kielégíteni. Ami borítékolhatóan nem fog sikerülni, akkora a kereslet a Xiaomi eszközeire, így garantálható a készlethiány, és a rekordszámú eladás. A készülék színéről sem sokat tudni, eddig csak fehér színben pompázott a telefon – amit nem igazán szeretek (főleg telefonban nem), de ez kivétel, mert ebben is nagyon kellemes.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: