Az az MWC shanghaji rendezvényen prezentálták nekünk a közeli jövőt – mármint ahogy ők képzelik el.

oppo 1

Modern telefon elképzelhetetlen előlapi kamera nélkül, már idejét sem tudom, mikor adtak ki utoljára (okos)telefont enélkül. Az elmúlt pár évben a gyártók ádáz harcot vívtak egymással és a készülékükkel, miként tudnák/tudják a képernyő-test arányt legjobban növelni, és a telefon mely pontján lehetne a kritikus előlapi kamerát és a beszédhangszórót elhelyezni. Más megoldás nem létezik, mint mindent a kijelzőbe – bocsánat, az alá – integrálni, így a már sikeresen megvalósított ujjlenyomat-olvasó után értelemszerűen a kamera következik.

oppo 2

Ennek a harcnak a két éllovasa az Oppo és a Xiaomi, de az előbbi gyártó mutatta meg élőben is a nagyközönségnek, hogy eddig mire is jutottak. És nemcsak megmutatták, de információkkal is szolgáltak ennek mikéntjéről, miképpen működik ez a technológia. Először is a gyártó elárulta, hogy a kijelző egy olyan egyedi átlátszó anyagot használ, amely újratervezett pixelszerkezettel rendelkezik, így a fény átjuthat a kamerába. A cég állítása szerint a kijelző megjelenítését ez a technológia nem befolyásolja, bár az Engadget fotói azt sugallják, hogy a kameraterület bizonyos körülmények között láthatóvá válik. Magának a kamerának a szenzora és apertúrája is nagyobb, mint amit a „hagyományos” szelfikameráktól megszoktunk, amire azért van szükség, hogy minél több fényt tudjon a szenzor befogadni. Azt az Oppo is elismeri, hogy a képminőség hagy kívánnivalót maga után – azaz ez még nem az a képminőség lesz, amit egy csúcsmobil képes nyújtani, de folyamatosan fejlesztik az algoritmust, ami segíti a képkészítés jobbá tételét. Elárulták, hogy ez a technológia még mindig fejlesztés alatt áll, így jelenleg nem piackész. De ismerve őket, biztosak lehetünk benne, hogy nem kell sokat várnunk arra, hogy egy kész eszközben találkozhassunk viszont ezzel a remek fejlesztéssel. Azt ígérik, hogy hamarosan már kereskedelmi forgalomba szánt készülékből köszön majd vissza ránk a szelfikamera.

oppo 3

Nektek hogy tetszik az elképzelés? Láttok benne jövőt, vagy szerintetek ez is egy múló hóbort lesz a gyártóknál?

Forrás: The Verge


 Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: