Akiknek a telefonja képes a Voice over LTE – hang LTE-n (4G) – használatához, annak már egy trükköt kell bevetnie a használatához.

Volte

Régebben (szerintem az Android 9-es verzió előtt) a beállításokban el volt dugva egy kis kapcsoló, amivel a hanghívások minőségét lehetett javítani, amennyiben mind a készülékünk, mind a szolgáltatónk támogatta a fentebb említett szolgáltatást. Én ezt a telefon használatbavételekor be is kapcsoltam, de most említették, hogy ezt a kapcsolót már nem lehet megtalálni. Kis kutakodás után igazolódott, hogy nem egy csúszkával érhetjük el ezt a minőségi javulást telefonálás közben, egy kis turpisságra is szükség van már ennek használatához.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a “Telefon” alkalmazást megnyitni, majd az alábbi kódsort beütni, mintha hívást szeretnénk kezdeményezni: *#*#86583#*#* – ezután a „VoLTE carrier chech was disabled” üzenetnek kell felugrania. Amennyiben a „VoLTE carrier chech was enabled” üzenet ugrik fel, ismételjük meg a kód beírását, hogy tudjuk aktiválni a VoLTE szolgáltatást. A sikeres deaktiválás után a jobb hangminőség be/kikapcsolását a Telefon – Hívásbeállítások – SIM kártyák és mobilhálózatok – SIM kártyák beállítása (itt rákattintani a kártyára) – VoLTE bekapcsolása alatt érhetjük el.

Egy kis videó, hogy is megy ez:

És hogy miért jó ez nekünk? Elvileg a 4G hanghívás sokkal tisztább, mint a korábbi 3G technológia, és a miatt sem kell aggódni, hogy az adatkeretünket enné – semmi köze hozzá. Tudtommal az összes hazai mobilszolgáltatónál elérhető a funkció.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: