A Xiaomi jelentette be a címben is szereplő szövetséget, amelynek az alapítón kívül az Oppo és a Vivo is a tagja.

Inter Transfer Alliance 01

A céljuk nem más, mint egy AirDrop-hoz hasonló szolgáltatás, amivel a fájlok két készülék közötti egyszerű továbbítása a cél. Ezzel a megoldással egy egyszerű koppintással – vagy csúsztatással – a képernyőn az adatok egymás között megoszthatók lennének, anélkül, hogy harmadik fél általi alkalmazást kelljen használni. A technológia alapját a Bluetooth adja, a cél a 20 MB/s-is adatátviteli sebesség elérése lenne – ezzel egy 720p-s film alig két perc alatt kerülhetne át a céleszközre. Ezzel a megoldással kiiktatnák a nagy energiát igénylő 4G vagy Wi-Fi szükségességét, így az ilyen megosztások nem emésztenének fel sok energiát. Eléggé valószínű, hogy ez a technológia (ha elkészül) nem csak mobiltelefonokba lenne megtalálható, hanem akár táblagépekben, számítógépekben is teret hódítana magának, amivel nagyban megkönnyítené a fájlok mozgatását. 

Inter Transfer Alliance 02

Jelenleg az Inter-Transfer Szövetségnek (a név csak durva fordítás) csupán három tagja van, de a Xiaomi szívesen látna más gyártókat is ebben a szövetségben. Valószínűleg több márka is csatlakozni fog – például a Redmi vagy a Realme – elvégre az anyavállalatok már benne vannak, de remélhetőleg „külsősök” is csatlakozni fognak, így populárisabb lehet majd ez a szolgáltatás.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: