Úgy látszik, Kínában is véget értek a nyári szabadságok, így sorra érkeznek az új telefonok – és egyik-másik elég meglepőre sikerült.

VivoV17P 01

Így történt ez az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Vivo-val is, itt az új jövevény, bár egyelőre csak Indiában érhető el – de a későbbiekben a nemzetközi forgalmazás is megindul. A címből azonnal kiderül, mi az egyedisége a mobilnak, de azért csak nézzük át előbb magát a készüléket. A fizikai mérete 159 x 74,7 x 9,8 milliméter, a tömege pedig 201,8 gramm lett. Az előlapot a méretes, 6.4″-os, 1080 x 2400 pixel felbontású Super AMOLED kijelző uralja vékonyka káva ölelésében. A megjelenítő folytonosságát semmi nem zavarja meg, a notch itt hiányzik, helyette kapunk a kijelző alá tett ujjlenyomat-olvasót. A megszokott gombokon kívül egy jack csatlakozó, és egy USB Type-C (2.0) port található a széleken.

VivoV17P 02

A hátlapot a négy egységből álló kamerarendszer uralja, ezeket egymás alá helyezték a mérnökök. A fő kamera 48 megapixel felbontású (f/1.8), amit a 8 megapixeles széles látószögű egység (f/2.2) követ, a sorban a 13 megapixeles teleobjektív követi kétszeres optikai zoommal, a sort pedig a 2 megapixeles (f/2.4) mélységélességet definiáló egység zár. Az előlapi egységet a házban rejtették el, és ha hátulra négy került, akkor előre sem tehetnek egyet, egyből kettő került a szuper-szelfik elkészítéséhez. Az itteni főszenzor egy 32 megapixeles (f/2.0) normál szenzorból, és egy 8 megapixeles, 108 fokos nagylátószögű szenzorból áll, amelyet megtoldottak a Selfie Softlight segédfénnyel, és egy plusz hangszóróval is.

VivoV17P 03

A Vivo V17 Pro belsejében kellemes hardverelemeket találunk, amire nem igazán lehet panasz. A processzor szerepét a Snapdragon 675 (11 nm, 2 x 2 GHz Kryo 460 Gold & 6 x 1,7 GHz Kryo 460 Silver) tölti be, a grafikáért az Adreno 612 felel. Memóriából és tárhelyből nemigen szenvedünk majd hiányt, míg előbbiből 8 GB áll a rendelkezésünkre, addig utóbbiból 128 GB-ot kapunk – amit maximum 256 GB-nyi micro SD kártyával tovább bővíthetünk. A Wi-Fi dual-bandes, támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat, Bluetoothból pedig 5.0-ás chipet alkalmaztak. A földrajzi helyzetünket az A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS műholdak találják ki, és az NFC-ről sem kell lemondanunk. Az akkumulátorral sem spóroltak szerencsére, egy 4100 mAh-ás egység lapul a házban, amely a 18W-os gyorstöltést is támogatja.

A szoftver szerepét az Android 9.0 tölti be, míg az egyedi kezelőfelületet a Funtouch 9.1 biztosítja. Háromféle színben lesz elérhető a V17 Pro, ezek a Crystal Black, Crystal Sky, Midnight Ocean névre hallgatnak. Az értékesítés Indiában szeptember 27-én indul, a nyitóára nagyjából 126 000 forintnak megfelelő rúpia lesz.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: