A kínai vállalat szeptember 24-én tartott sajtóeseményén mindenki a Mi Mix 4-et várta, azonban helyette az Alpha érkezett.

Event MiAlpha 03

Ekkor derült ki, hogy ez nem a Mix széria folytatása, inkább egy megvásárolható koncepciótelefon. Ezt meg is erősíti az ára (átszámítva 850 000 Ft körül alakul), és a limitált példányszám. Így sokan tanácstalanul vakarták a fejüket, hogy akkor mi is van a sorozattal – ahogy tettük ezt mi is. A Xiaomi promóciós menedzsere, Edward Bishop kijelentette, hogy kizárólag az Alpha képviseli jelenleg a vállalat koncepciószériáját. Így arra jutott mindenki, hogy egyhamar ne várjunk Mi Mix 4-et (vagy 3s-t, esetleg 5-öst). Viszont nemrég már egy kissé máshogy fogalmazott a menedzser, és azt mondja, hogy nem állította, hogy nem lesz Mi Mix 4, egyúttal véletlenül sem jelentené ki, hogy lesz, csupán a külföldi média értette őt félre. Az egész ügy mögött azt lehet sejteni, hogy a saját szakállára mondott dolgokat, amiket nem kellett volna. Így most kénytelen ezeket részben visszavonni, vagy finomítani rajtuk, hogy ne érje presztízsveszteség a gyártót. Ezt értse meg valaki….

Xiaomi Mix 01

Az ominózus Weibo poszt

Így a mostani állás szerint senki nem tudja (ismét), hogy a vállalat dolgozik-e a Mi Mix 4-en, és hogy az mikorra várható. Ugyan még messze van év vége, egy merész húzással november-december elején be is mutathatnák a telefont, ezzel felbolydítva a piacot ismét. De még egyszer hangsúlyoznám, erre ugyanannyi esély van, minthogy csak jövőre érkezik a széria folytatása.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

facebook button final

Vásárlási segédlet: