Közeledik az új év, ami új csúcslapkát is magával hoz a Qualcommnál.

Snapdragon215 00

Decemberben esedékes a kaliforniai vállalat jövő évi csúcsprocesszorának bemutatója, de ahogy az lenni szokott a techvilágban, azért szivárognak az infók. A várakozások szerint a neve Snapdragon 865 lesz – maradnak a hagyományoknál, így 10-zel nő a számozása. Az új SoC-et a Samsung 7 nm-es EUV gyártástechnológiájával készítik majd, aminek eredménye a nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztás mellett. Összesen nyolc mag hajtja majd a készülékeket, ezek három klaszterbe rendeződnek:

  • egy ARM Cortex-A77 mag , 2,84 GHz-es órajellel
  • három Cortex-A77 mag, 2,42 GHz-es órajlellel
  • négy, Cortex-A55 mag, 1,8 GHz-es órajellel

A GPU szerepét az Adreno 650 tölti be, ami az előd 640-hez képest 20%-kal jobb grafikai teljesítménnyel rendelkezik. Az új központi egység már támogatja az LPDDR5-ös memóriákat, valamint 4G és 5G képes verzió is készül belőle. Snapdragon865 01

Kiszivárgott Geekbench eredmény korábbról

 

Elsőként a Samsung, a Xiaomi és a Sony adhat majd ki új telefonokat ezzel a chippel. Mindenesetre kíváncsian várjuk mit tudnak majd az új telefonok mutatni, ha a végleges SoC-szerelik őket, a jövő év első harmadában már szállingóznak majd az új készülékek is.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

facebook button final

Vásárlási segédlet: