A kínai piacon is egyre népszerűbb márka lépést tart a korral és a konkurenciával, jövő év elején jön az új telefonjuk.

RealmeX50 01

A fizikai paraméterekről egyelőre nem esett szó, de szépen körvonalazódik, mi kerül a motorháztető alá. A pletykák szerint a kijelző egy 6,44”-es, AMOLED panel lesz, amely 90 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, bár egyes pletykák a 120 Hz-et is említik. A kijelző bal oldalán kap helyet a „kameralyuk”, amelyben egy 32 megapixeles és egy 8 megapixeles érzékelő pihen majd. A hátlapon a főszenzor típusa még kétséges. Az egyik forrás a Sony IMX686 64 megapixeles egységét jósolja, míg mások a Samsung ISOCELL Bright HMX nevű érzékelőjét említik, amely, mint tudjuk 108 megapixeles. Viszont a többi szenzort illetően egységes a kép, itt mindenki 8 + 2 + 2 megapixeles példányokat említ. A meghajtásról a Snapdragon 765G gondoskodik majd, ami mellé akár 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet is kaphatunk. A készülékben egy 4500mAh-os akkumulátor adja az energiát, amely támogatja a VOOC 4.0 Flash Charge gyorstöltést.

RealmeX50 02

De itt nem állnak meg, az X50 mellett a Realme X50 Youth Edition-t is piacra dobják, aminek kedvező ára lesz. Ezt azzal érték el, hogy kicsit faragtak mindenen, de nem annyira, hogy ezt észrevehessük a használat során. Így a mobil egy 6,55 hüvelykes IPS LCD kijelzőt kap, amely 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával fog rendelkezni. Azt gyanítják, hogy itt a központi egység szerepét a MediaTek MT6885 (4 x Cortex A77 2.6GHz + 4 x Cortex A55 2 GHz) kapja, amely szintén megkapta az 5G támogatást. Itt is négy kamera lesz a hátlapon, bár szerényebb felbontással fognak bírni. A főszenzor „csupán” 16 megapixeles lesz, emellé kapunk egy 8 megapixeles, egy 2 + 2 megapixeles kamerát. Az előlapra viszont csak egy képalkotó kerül, ennek felbontása szintén 32 megapixeles lesz. Az akkumulátorral viszont itt nem spóroltak, állítólag ennek kapacitása 5000 mAh lesz, amely szintén VOOC 4.0 Flash Charge támogatással bír majd. A Realme X50 Youth Edition akár 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel érkezhet a piacra.

RealmeX50 03

Az X50 bemutatója január 25-én esedékes Kínában, amennyiben a nemzetközi kiadása is lesz a telefonnak – megszokott módon – az később kerül a piacra.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: