Jöjjön egy kettő az egyben gép bemutatója, ami az alapdolgokhoz elegendő, és az ára sem riasztó, sőt!

ChuwiH10X 01

Nos, először is töredelmesen be kell vallanom – remélem nem köveztek meg érte – hogy ez a gép nem Androidot futtat, hanem Windowst. Tudom, mi zöld robotosok vagyunk, de az „ősellenséggel” paktáltam le – nem ok nélkül. Míg telefon/tablet fronton csak az Android jöhet szóba nálam, addig munkaeszköznek (laptop, számítógép) csakis a redmondi cég rendszerét használom. A Chuwi gépe ugyan félúton van a tablet és a notebook/netbook között, azonban a józan észre hagyatkozva itt nem a szeretett Android valamelyik verziója fut a gépen, hanem a Windows 10. Ennek megvan az az előnye, hogy míg billentyűzettel használva – amit adnak hozzá – egy normál gépet kapunk, amin minden egyszerűbb (általános) feladatot el tudunk látni. A billentyűzetről leválasztva a képernyőt viszont máris egy még kompaktabb, könnyebben szállítható tablet áll a rendelkezésünkre, amin kedvünkre netezhetünk, játszhatunk. Mert mire is használjuk legtöbben a tabletet? Tartalomfogyasztásra. Elolvassuk a napi híreket, éljük életünket a social media által, levelezünk. Erre (is) tökéletesen megfelel a Windows, a megszokott asztali alkalmazásokról nem kell lemondani, és még érintésérzékeny is a felület. Vágjunk is bele, nézzük, mit kapunk a pénzünkért! Itt az elején máris két részre kell bontani a bemutatót. Ugyanis egyrészt kapunk egy tabletet, valamint egy billentyűzetet, amire rápattintható a kijelző.

ChuwiH10X 02

Billentyűzet

Aki látott már laptop billentyűzetet, vagyis inkább egy notebookot kijelző nélkül, pontosan azt képzelje el. Semmi extra nincs rajta, maximum annyi, hogy a mérete 267 x 174 x 18 milliméteres, míg a tömege 744 gramm, mivel akkumulátort nem tartalmaz. Színe szürke, és egy szabványos, 83 gombbal és trackpaddal rendelkező eszközről van szó. Oldalanként egy-egy szabványos USB 2.0-ás porttal rendelkezik, valamint a funkcióbillentyűk felett egy mágneses tartóval a tabletnek. Hasznos kiegészítő, ha gépelni szeretnénk.

ChuwiH10X 03

Tablet

Jöjjön a lényeg, ami értelmet ad az egész szerkezetnek. A színe ennek is szürke, összhangban a billentyűzettel, anyagát tekintve fém házzal rendelkezik. Ebből adódóan nem egy pihekönnyű darab, a tömege 522 gramm, míg a mérete 261,8 x 167,3 x 8,8 milliméter. Az előlap nagy részét a 10,1” -es IPS kijelző foglalja el, ennek felbontása 1920 x 1200 pixel. Fektetett módban (ez lesz a későbbiekben is a viszonyítási pont) felül, a kávában kapott helyet a 2 megapixeles előlapi kamera. Nem ezzel készül majd a legjobb szelfi, videótelefonálásra azonban elégséges. A hátlap letisztult, egyedül a középre helyezett 5 megapixeles kamera „rontja” az összképet, míg alul szitanyomással a tablet márkája, illetve az Intel, Microsoft, stb. logók olvashatóak. Meg kell hagyni, kinézetre is tetszetős a táblagép (a billentyűzet is), markáns, egyenes vonalakkal határolt, míg a szélek enyhén kerekítettek csupán. Jobb oldalt egy jack csatlakozó, egy micro HDMI, két USB Type-C csatlakozó – ebből az egyik a töltésért is felel – valamint egy micro SD kártyanyílás található. A keret többi részén csupán a szellőzés miatt fúrt apró lyukak figyelhetők meg, illetve az alján a billentyűzethez szükséges csatolófelület. A klaviatúrával ugyanis nem vezetéknélküli kapcsolaton keresztül kommunikál, hanem fizikai érintkezők segítségével, így nincs késleltetés, illetve a tablet adja az energiát a billentyűknek, és az USB portoknak is.

ChuwiH10X 04

A házban az Intel Gemini Lake N 4100 processzor teljesít szolgálatot. Ez 14 nanométeres gyártástechnológiával készült, négymagos CPU, amely 2,4 GHz-es maximális órajelen képes működni. Ehhez társul a szintén Inteltől származó UHD Graphics 600-as GPU, amely 700 MHz-es órajelen pörög. Emellé nem kevés, pontosan 6 GB memóriát pattintottak, valamint 128 GB-nyi tárhely is rendelkezésünkre áll. Ebből ugyan szép szeletet kihasít magának a Windows 10, de így is marad mellette hely a programoknak, de ha nagyon megszorulnánk, a kártyaolvasónak és az USB portoknak hála külső tárhelyeken is tárolhatjuk az adatainkat. A hálózati kapcsolatok kissé felemásak, példának okáért a GPS-ről le kell mondanunk, viszont a Wi-Fi és a Bluetooth adott. Előbbi dual-bandes, és támogatja az a/b/g/n/a szabványokat, míg utóbbi a gyors – és energiatakarékos – 5.0-ás verziójú. Az akkumulátora ugyan nem a legnagyobb a szegmensben, összesen 3250 mAh kapacitású, de laptopként használva gyakran kéznél lesz a töltő. Tabletként pedig nem szoktunk videót renderelni, vagy grafikus szoftvert használni, ebben a módban jó pár órát kibír.

Leírás
ModellCHUWI Hi10 X
ProcesszorIntel Gemini Lake N4100 (14 nm, 4 x 24, GHz)
GPUIntel UHD Graphics 600 (700 MHz)
Operációs rendszerWindows 10
NyelvTöbbnyelvű
RAM6GB
ROM       128GB
Képernyő10,1 hüvelykes  IPS kapacitív képernyő
Felbontás1920 x 1200
Kamera

Előlapi: 2 megapixel

Hátlapi: 5 megapixel

Akkumulátor24,05 Wh (7,4 V/3250 mAh)
Tömeg

Tablet: 522 gramm

Billentyűzet: 744 gramm

Méret

Tablet: 261,8 x 167,3 x 8,8 mlliméter

Billentyűzet: 267 x 174 x 18 milliméter

Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac (2.4G / 5G)
Bluetooth5.0 
OTGTámogatott
GPSNem támogatott
G-szenzorTámogatott
4GNem támogatott
SIM kártya Nem támogatott
Audio & Video
MikrofonBeépített
HangszóróBeépített sztereo
Támogatott hangformátumokAAC, AMR, MP3, OGG, WAV, ACC, M4A, FLAC
Támogatott képformátumokJPEG, GIF, BMP, PNG, JPG
Támogatott videóformátumok3GP, AVI, MKV, MP4, M4V, WebM, MPEG4
 I / O portok1 x USB Type-C 2.0 port (töltés / adat)
1 x USB Type-C 3.0 port (adatok)
1 x 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó
1 x Micro HD port
1 x Micro SD nyílás (maximum 128 GB)
Csomag tartalma1 x  CHUWI Hi10 X  Tablet PC
1 x billentyűzet
1 x stylus
1 x töltő (12 V 2A)
1 x adapter (az adapter a vásárló országától függ)

ChuwiH10X 05

Az érintőkijelző hasznos egy notebook esetében is, azonban, ha rajzolni szeretnénk, akkor komoly hátulütő is lehet. Egér ugyan csatlakoztatható a géphez, de az sem az igazi. Erre van egy megoldás, mégpedig a stylus, amit a gyártó bele is tett a csomagba, ami nem nagy kiadás lenne külön megvásárolva, azonban kedves gesztus. Akinek jól jönne egy ilyen kettő az egyben gép, ami csak alap dolgokra kell – e-mailezés, netezés, szövegszerkesztés – annak remek ajánlat a Chuwi H10 X. Ha gépelünk, ott a billentyűzet, ha nincs rá szükség van egy tablet, az érintőceruzával pedig még kreatív hajlamainkat is kiélhetjük – akár kikapcsolódás gyanánt. A Windows 10-es operációsrendszer friss, az áruházból rengeteg alkalmazás letölthető hozzá, de a gyárilag telepített programok is a kezünk ügyében vannak, ha éppen valamelyikre szükségünk lenne. És mibe fáj egy ilyen tablet/netbook? Nos, ha külön vennénk meg a tabletet és a billentyűzetet, a végösszeg több, mint 270 $ (~80 000 Ft) lenne. Azonban most a Banggood oldalán, a BGa75ce2 kóddal 249,99 $ (~75 000 Ft) ellenében hozzájuthatunk, az EU Priority Line szállítás pedig ingyenes.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Chuwi H10 X

Kuponkód: BGa75ce2

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: