A már önálló brand nemrég mutatta be legújabb telefonját, azonban a várt Pro variánsról akkor nem esett szó.

RedmiK30Pro 001

Mindez még decemberben történt, amiről itt számoltunk be, és azóta várjuk az infómorzsákat a Redmi K30-ról. Nos, kellett egy kis idő, de végre újabb titkokra derült fény az érkező gyilkos telefonról. Ez már hű lesz mind a K, mind a Pro titulushoz, nem úgy, mint a „sima” verzió – bár az is remek vétel. Ennyit erről, most lássuk, mi minden szivárgott ki a telefon specifikációjáról. Az első ilyen infó az akkumulátor kapcsolatos, amely a hírek szerint 4700 mAh-ás kapacitással bír, és támogatni fogja a 33 W-os gyorstöltést. Ezt az információt megerősíteni látszik az a tény, hogy nemrégiben a kínai 3C szabályozó testület jóváhagyott két Xiaomi töltőt. Az MDY-11-EF és MDY-11-EX modellszámú töltők maximális töltési sebessége 33W – így nem elképzelhetetlen, hogy ehhez a típushoz készültek.

RedmiK30Pro 02

A szivárogtatónak hála az is kiderült a telefonról, hogy a nagy valószínűséggel a kijelző nem hole punch (lyukas) kialakítású lesz. Ha ez igaz, akkor könnyen elképzelhető az AMOLED panel, és a mobilból felugró szelfikamera, ahogy az elődnél is volt. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a képernyő frissítési gyakorisága szinte kizárt, hogy 120 Hz legyen – ami szerintem nem nagy érvágás. A hátlapi kamerákról is hallani ezt-azt. A kialakításuk követi a K30 féle designt, vagyis egy kör alakú modulba helyezik őket, szám szerint négyet. Az elsődleges lencse maradna a Sony féle IMX686, amely 64 megapixeles felbontásra képes, a többi egységről viszont (eddig) nem tudni semmit.

RedmiK30Pro 03

A telefon nemrég megmérette magát a Geekbench-en, ahonnan ki is derült, hogy a tesztkészülék a Snapdragon 865 SoC-ot használja, és a belső memória 8 GB volt, míg az operációs rendszer az Android 10. Ezek az információk egybevágnak a várakozásoknak, természetesen a memória mennyisége opcionális lesz. Ha igazak a pletykák, akkor a bemutatóra már márciusban sort kerítenek, ami örvendetes hír. Első blikkre nagyon tetszenek ezek az információk a telefonról, amiket természetesen egyelőre fenntartással kell kezelni. Amint megtudunk bármi újabbat/hiteles(ebb)et a K30 Pro-ról, jelezzük felétek.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: