Mint már mi is megírtuk, március 12-én debütál a Redmi Note 9, most renderképeken láthatjuk, hogyan is fog kinézni.

A második legfontosabb piacon, Indiában mutatkozik be az új modell, méghozzá jövő hét csütörtökön. Elképzelhető, hogy ebből a szériából is két verzió – egy sima és egy Pro – kerül piacra, ami nem elképzelhetetlen a 8-as szériából kiindulva. Eddig annyi volt bizonyos, hogy egy modell létezik, és most kikerültek a netre a látványtervek. Ezt Benjamin Geskinnek köszönhetjük, aki megosztotta velünk a Redmi Note 9 Pro koncepcióját.

A képeken látszik, hogy a hátlapon a négy kamera egy négyzet alakú szigetben kap helyet – amely kísértetiesen hasonlít a Huawei-féle kialakításra. A LED villanó ezek alatt díszeleg. Ezen hardverelemek – és elrendezésük – biztosra vehető, a hivatalos anyagokon is így szerepelnek a lencsék, ahogy a borítóképen is látszik. Ami még feltűnő, hogy a hátlapon nincs ujjlenyomat-olvasó. Ebből arra lehet következtetni, hogy ez a funkció a bekapcsoló gombban kaphat helyet, a kijelző biztosan nem AMOLED panel lesz.

A kijelző tekintetében is vannak elméletek, milyen is lesz. A renderképen egy punch hole tűnik fel, azaz a kijelző lyukas lesz, és ebben kap helyet az előlapi kamera. A forrás megemlíti, hogy a Redmi Note 9 Pro készülék fog így kinézni, így van remény, hogy több modell esetén nem mindegyiknél lesz ez a kialakítás. A Xiaomi még nem fedett fel semmiféle konkrét (hivatalos) információt a Redmi Note 9 sorozatról. Az egyik pletyka szerint ez a modell is belép az 5G képes telefonok táborába, amelyet egy Qualcomm-féle SoC hajt meg.  Ennek típusjele SM6250, és dual-mode-dal rendelkezik, azaz támogatja mind az SA mind az NSA módokat is. Az utolsó részlet, amit rebesgetnek, a töltéssel kapcsolatos – mely szerint a mobilok 22,5 W-os Quick Charge megoldással érkeznek.

Természetesen minden itt felsorolt képesség csak spekuláció, ne vegyétek készpénznek. Március 12-ig sok idő van még, addig akár a pontos specifikációk is napvilágra kerülhetnek. Megvallom őszintén, nekem ez a telefon (eddig) nem tetszik. Nem más gyártóktól kellene ihletet meríteni (Huawei), de a kameralyuk is gyorsan kikophatna a divatból… Nektek mi a véleményetek, megvennétek ebben a formában a telefont?


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: