Nemcsak a férfiak számára készítenek okoseszközöket, akadnak gyártók, akik szerencsére a hölgyekre is gondolnak.

Nem is kétséges, okosórából annyi kapható lassan, mint égen a csillag. A többségük azonban vagy maszkulin, vagy sportos kinézetű – és rengeteg nem is hasonlít egy órára. Nagyritkán akadnak gyártók, akik rájönnek, a hölgyek csuklójára is lehet órát adni – elvégre szeretik a kiegészítőket, és nem áll tőlük sem távol a technika. De a legtöbb ilyen készülék – véleményem szerint – csicsás, bazári darabra hajaz, tele kövekkel, vagy simán átfestve egy átlagos óra/aktivitásmérő. Pedig vannak, akik visszafogottabb, elegánsabb darabot keresnek maguknak, amit bárhol és bármikor viselhetnek.

Miért ezt az órát szeretném bemutatni nektek? Nos, több okból is. Az egyik, hogy nem egy drága darab, másrészt visszafogott, így bármikor viselhető, harmadrészt, mert ki is kérdeztem az egyik használóját.

Vágjunk is bele, kezdjük a kinézettel. A gyártó a klasszikus, kerek óraformánál maradt, a tok 45 x 38 x 10,8 milliméteres – az átmérője 38 milliméter – míg a tömege 70 gramm. A szíjjal együtt már 241 milliméter hosszú, anyagát tekintve rozsdamentes acél. Kétféle színben rendelhető, amely ezüst- vagy rózsaarany lehet, ez befolyásolja a választható szíjat is. Arany óránál csak azonos színű lehet a szíj – amely szintén rozsdamentes acél – míg ezüst színnél ez ezüst, fekete vagy fehér bőr szíjjal kérhető. A kijelző 1,04”-es lett, amely IPS panelt rejt, felbontása 240 x 198 pixel.  A hátoldalon kapott helyet a mágneses töltőcsatlakozó, valamint az optikai érzékelő. Oldalt a korona pillantható meg, amely a ki- és bekapcsolásra szolgál. A funkciók az érintésérzékeny kijelzővel érhetőek el.

A KW10 működéséért az NRF52832 chip felel, amely mellé 64 KB ROM-ot és 512 KB RAM-ot kapunk. Ez itt kissé lényegtelen adat, mivel a működésért nem operációs rendszer felel, hanem firmware. A telefonnal a Bluetooth 4-es verziójú chip segít kapcsolatban maradni, amelyhez minimum Android 4.4 vagy iOS 8-as verzió szükséges. Az egész szerkezet IP 68-as védelemmel rendelkezik, így a ráfröccsenő víz, a kézmosás, de még az úszás sem tehet benne kárt a gyártó szerint. Az energiaellátásért egy 120 mAh-ás akkumulátor felel, így a készenléti idő nagyjából 10 napra jön ki, míg használat közben ez az érték 7 nap körül alakul, a töltés pedig mindössze 2 órát vesz igénybe.

Az órára alkalmazások nem telepíthetők – a firmware miatt – így be kell érni azokkal a szolgáltatásokkal, amit gyárilag telepítettek rá. Itt a többi, más gyártók modelljeihez hasonlóan nagyjából ugyanazt kapjuk. Számlapból ötfélét – ezek motívumai kellemesen vannak megrajzolva. Rendelkezésünkre áll az alvás monitorozása, a pulzusmérés, a lépésszámláló, a hívás emlékeztető, különböző appok értesítései. Megkereshetjük vele a mobilunkat, távolról vezérelhetjük a kamerát, illetve különböző sporttevékenységeket is képes monitorozni. Ezek közé tartozik a futás, a gyaloglás, a hegymászás, a kerékpározás, az úszás, a pingpong, és egyéb népszerű labdajátékok is. Az ilyen típusú eszközök már nemcsak arra képesek, hogy elindítsunk egy sport módot, vagy megmérjük a pulzusunkat, hanem próbálnak figyelni az egészségünkre is a maguk módján. Ezért belekerült a tétlenség figyelmeztetés (szól, ha hosszú ideje ülünk egyhelyben), illetve szól, hogy régen ittunk vizet is. Mivel hölgyeknek készült, számukra egy hasznos funkció még belekerült az órába, ami nem más, mint az úgynevezett élettani emlékeztető. Ez nem mást takar, mint a menstruációs ciklus nyomon követését. Az óra képes feljegyezni az egyes ciklusokat és kiszámítani, mikor közeledik az ovuláció, így próbálva könnyíteni a nehéz napok átvészelését – felkészülni rá.

Általános leírás
MárkaKingWear
ModellKW10
SzínRózsaarany tok:

– rózsaarany rozsdamentes szíj

Ezüst tok:

– ezüst rozsdamentes szíj

– fekete bőr szíj

– fehér bőr szíj

KoronaKi/bekapcsoló gomb
ProcesszorNRF52832
Bluetooth verzió4.0
Kompatibilis operációs rendszerAndroid 4.4 vagy újabb, iOS 8.0 vagy újabb
Üzemmódgomb + ériintőkijelző
 App névWearHealth
Egyéb képességek
Vízállósági szintIP68
PulzusmérésTámogatott
Alvás monitorozásaTámogatott
VérnyomásmérésTámogatott
LépésszámlálásTámogatott, méri a lépések számát, a megtett utat, és az elégetett kalóriát
Információ szinkronizálásaTámogatott Bluetooth segítségével. Az összes adat a WearHelath

alkalmazásban megtekinthető

Emlékeztetőktalálkozó emlékeztető/tétlenség figyelmeztetés/vízfogyasztás emlékeztető
Kamera távhasználatTámogatott, az óra megrázásval lehetséges az exponálás
Eszköz kereséseTámogatott, az órát a mobiltelefon segítségével megtalálható
Hívás/üzenet emlékeztetőTámogatott
Egészségügyi opciókMenstruációs periódus nyomonkövetése/tabletta emlékeztető
Támogatott sportmódokfutás, gyaloglás, hegymászás, kerékpározás, úszás,pingpong, futball,

kosárlabda, tollaslabda

ÉbresztőóraTámogatott
OTATámogatott – alkalmazáson keresztül frissíthető a firmware
Riasztás típusaRezgés
Technikai paraméterek
ÉrzékelőkG-szenzor, pulzusszám-érzékelő
KépernyőMérete: 1,04″

Típusa: IPS

Felbontása: 240 x 198 képpont

AkkumulátorKapacitása: 120 mAh

Készenléti idő: 10 nap

Működési idő: 7 nap

Töltési idő: 2 óra

Töltés módja: mágneses töltés

Kinézet
 SzíjAnyaga: rozsdamentes acél/bőr (opcionális)

Hossza: 241 mm

Szélessége: 15,7 mm

ÓraMérete: 45 x 38 x 10,8 mm

Tömege: 60 g

Anyaga: rozsdamentes acél

Szín: rózsaarany/ezüst (opcionális)

KINGWEAR KW10 Finom IP68 vízálló női élettani emlékeztető Valós idejű értesítési push intelligens óra 1 x KingWear KW 10 okosóra
 1 x töltőkábel
 1 x használati útmutató

Mint az elején említettem, egy ilyen órát viselő hölggyel már találkoztam, és kicsit ki is faggattam – most elmondom, ő hogyan vélekedik róla. Elmondta, hogy karácsonyra kapta, és azóta nemigen válik meg tőle. Egyedül zuhanyzáskor veszi le – a bőr szíjnak nem tenne jót a víz – ettől eltekintve azonban éjjel-nappal hordja. Nagyon megszerette, hibátlanul teszi a dolgát, egy rossz szava nem volt rá. A karjára pillantva megállapítottam, hogy ez tényleg egy női darab, szép, elegáns. Hiába hirdetik egy-két helyen úgy, hogy ezt férfiak is hordhatják, kérem ne! Női karra való, ez látszik a színén is, a számlapok pedig szintén nem unisex darabok – a menstruációs emlékeztető miatt pedig nem is lehet kérdés a célcsoport.

Legvégül jöjjön az ára, amire azt mondhatom, hogy egyáltalán nem rossz. A Banggood weboldalán most a bőrszíjas verziókért mindössze 35,99 $-t (~12 000 Ft) kérnek, a szállítás pedig – mivel a VÁM határ alatt van –  Air Parcel Register-t választva 2 $ (~650 Ft). A fémszíjas verziók is csak 40,99 $-ba (~13 900 Ft) kerülnek, ezeknél a szállítás – EU Priority Line – 7,39 $-ba (~2 500 Ft) kerül, de még így sem egy vészes összeg.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Kingwear KW10 okosóra


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

facebook button final

Vásárlási segédlet: