Megbízható források már a hónap elején sejtették, hogy új készülék érkezik a Redmitől, immár egyre tisztább a telefon specifikációja is.

A kínai vállalat tényleg teljes pályás letámadást indít, ami a kiélezett versenyben létszükség számukra, illetve a piaci részesedés növelésére. Alig került bemutatásra – és a piacra – a Redmi Note 9-es sorozata, már újabb készülékekkel gyarapodik az amúgy sem szűkös kínálat.  Ebből a szériából is kétféle mutatkozik majd be, de a megszokottól eltérően nem Pro vagy Max verzió, hanem egy 4G és egy 5G képes variáns.

Az 5G támogatással bíró mobil legfontosabb és legérdekesebb része maga a központi egység lesz, amely a frissen bemutatott MediaTek Dimensity 820. Ez a processzor már 7 nm-en készül, nyolc maggal rendelkezik két klaszterben. Az erősebb rész négy darab ARM Cortex-A76 magból áll, amelyek órajele 2,6 GHz, míg a kisebbik csoport szintén négy magból áll, ezek ARM Cortex-A55 maggal rendelkezik, az órajele pedig 2 GHz. A grafikus feldolgozásért az ARM Mali-G57 GPU felel majd. Wang Teng Thomas (a xiaomi termékmenedzsere) azt is elárulta, hogy a Xiaomi szorosan együttműködött a MediaTek-kel a Dimensity 820 chip fejlesztése során, amely lehetővé tette a Redmi 10X-nek, hogy több mint 410 000 pontot érjen el az AnTuTu-ban.

A 4G képes mobil meghajtásáért viszont a MediaTek Helio G70 felel majd, amely tartalmaz 2x Cortex-A75 magot 2 GHz-es sebességgel, valamint 6x Cortex-A55-ös magot 1,7 GHz-en. Itt a GPU szerepét a Mali-G52 2EEMC2 látja majd el.

A processzoron kívül nem lesz eltérés a két típus között – talán a tömegben. Ami biztos, hogy a megjelenítő egy 6,57”-es OLED panel lesz, illetve négy kamera foglal helyet a hátlapon, amelyek közül a főszenzor felbontása 48 megapixel lesz. Ezek kialakítása megegyezik a Redmi Note 9-es sorozatban megismertekkel, így a telefon kialakítása szimmetrikus lesz. Az energiát egy 4 420 mAh-ás akkumulátor biztosítja majd, így az üzemidőre nem lehet panasz. Ugyan nem említik sehol, de nagyon valószínű a gyorstöltés támogatása (minimum 18 W-tal), illetve a többi hardverelem sem nagyon kérdéses. Száz százalékig biztosak lehetünk a dual-bandes Wi-Fi.ben, illetve az A-GPS, GLONASS, GALILEO, és BDS alapú helyzet meghatározás. A Bluetooth már szinte kötelezően 5.0-ás, ahogy az USB Type-C csatlakozó, de valószínűleg nem hiányoljuk majd sem az infra- sem a 3,5 mm-es jack csatlakozót sem.

Végezetül jöjjön a memória és tárhely kínálat. A Redmi 10X 4G esetén a memória 4 vagy 6 GB lehet majd, amely mellé 128 GB-nyi tárhelyet kapunk. A Redmi 10X 5G esetén már bonyolódik a helyzet, itt 6 GB rendszermemória a legkisebb, amely mellé 64 vagy 128 GB tárhely dukál, míg 8 GB memóriánál ez már 128 vagy 256 GB-ra növekszik. Sajnos az ár tekintetében nem sokat tudni, állítólag a 4G-s verzió 70 000 Ft környékén startol, de az 5G-s verzió az egyik legolcsóbb ilyen tudású mobil lesz.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: