A vállalat népszerű aktivitásmérőjének új típusa ebben a hónapban debütál Kínában.

Az aktivitásmérők piacán a Huami által gyártott eszköz a legnépszerűbb a kategóriájában. Ez nem is lehet kérdéses, elvégre olcsó, hosszú üzemidőt kínál, és elég sokféle sporttevékenységet képes nyomon követni. A Mi Band 4 egy éve mutatkozott be, és ez volt az első típus, amely szakított az addigi hagyományokkal, nem 2 évvel később követte a 3-as verziót. Úgy látszik, a Xiaomi is átállt az éves frissítési ciklusra – az, hogy ez jó-e, döntse el mindenki maga. Ennyit a „történelemóráról”, beszéljünk mi várható a Mi Band 5-től!

Kezdjük a legfontosabbal, a kijelzővel. Ez már egy 1,2”-es AMOLED panel lesz (0,95”-ról ugrottunk erre), amely továbbra is érintésérzékeny marad, valamint a megszokott gomb sem hiányzik majd róla. A számlapok itt már cserélhetőek lesznek, és 11 féle sporttevékenységet támogat majd az aktivitásmérő. A kiszivárgott piktogramok szerint a megszokott séta, futás, kerékpározás, úszás, torna mellett már a jóga, a gimnasztika és az evezőpad (?) is szerepel benne. A funkcióbővítés hozadéka, hogy a pulzus mellett immár a vér-oxigénszintjét is mérhetjük, de az NFC is megtalálható lesz benne. Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy ez csak a belpiacos termékre lesz igaz, vagy esetleg (végre) a nemzetközi kiadás is megkapja az oly’ régóta várt chipet.

Lehetőségünk lesz még a telefon kameráját is vezérelni a csuklónkról, de az Amazon Alexa-ját is működésre bírhatjuk majd. Utóbbinál jó kérdés, miképpen fog működni – elvégre mikrofonról vagy hangszóróról nem szól a fáma, és az IP68-as vízállóság miatt sem valószínű ezen komponensek jelenléte.

Még van 10 napunk a bemutatóig, így sok funkcióra fény derülhet addig – ha máskor nem, hát aznap. Így vagyunk a Mi Band 5 árával is, semmiféle utalás nincs arra, hogy mennyibe fog majd kerülni az új generáció. Az biztos, hogy drágább lesz az előző verziótól – de nem gondolom, hogy olyan nagymértékű lesz az emelés, ami miatt ne érné meg az árát.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: