Hálózati tápellátás- és akár vízcsap nélküli mosás nagy nyomással – egy új élmény a tisztítás terén a Xiaomi Jimmy JW31 mosó.

Az autótulajdonosok és a kertes házban élők közül sokan jól ismerik a víz tisztító erejét. Kétségtelenül viszonylag kényelmes és gyors használatot biztosítanak a mostanra már eléggé elterjedt pénz-bedobálós mosók, azonban ha olyan helyen élünk, ahol a kocsi hamar bekoszolódik (például nincs leaszfaltozva az út, ezért igen poros az utca), és szeretjük gyakran leöblíteni a fényezést, akkor hosszú távon nem túl gazdaságosak.


Mi az, ami szóba jöhet kisebb költséggel? Az otthoni mosás, akár egy magasnyomású készülék segítségével (sterimob). Ez kétségkívül egy valós alternatíva, 30.000 forint felett már olyan gépet is vehetünk, ami beépített mosószer-tartállyal is rendelkezik, így majdnem ugyanazt az eszköztárat kapjuk, mint egy pénzbedobós mosó esetében.

A sterimobnak azért vannak hátrányai is, pontosabban megkötések: használatához 230 V-ra és egy csapra van szükség, amihez csatlakoztathatjuk (egyes modellek használhatóak tartályos felszivatásra is). Akinek nincs kertes háza, máris eléggé meg van lőve a magasnyomású mosó tekintetében. Most egy olyan alternatívát mutatunk be, aminek használata rendkívül kényelmes, és a mosáshoz lényegében csak 1-2 vödör vízre van szükség, ő pedig a:

Xiaomi JIMMY JW31 Lightweight Cordless Pressure Washer

A termék nevében fontos szerepet kap a „Cordless” jelző, ugyanis a használathoz nem szükségeltetik „konnektor”, a szerkezet igen nagy kapacitású saját akkumulátorral rendelkezik, de ne szaladjunk ennyire előre!

Doboz, tartozékok

A Jimmy JW31 egy termetes, fehér kartondobozban érkezett meg a Geekbyuningról, rajta egy színes termékfotóval, mely arra tökéletesen alkalmas, hogy megteremtse a kibontáshoz a kellő izgalmat. A beltérben többemeletes rakományt találunk: itt pihen maga a mosópisztoly és a kétféle szórófej, valamint a használati útmutató (angol), egy emelettel lejjebb pedig a szívótömlőt, a sampontartályt, az akkumulátort és a töltőt találjuk. A legalsó szintre is jutott egy meglepetés, ami egy elég korrekt anyagból készült, fekete hordozótáska. Ezek alapján azt hiszem bátran kijelenthető, hogy a Xiaomi Jimmy JW31 gyári felszereltsége igen gazdagnak mondható.

Alapjellemzők:

  • Kompakt és hordozható méret, kézbe passzoló kialakítás, könnyen használható az autó tisztításához bárhol és bármikor.
  • 5 x 2500 mAh-os akkumulátor: 2,5 órát igényel a gép feltöltése 21 W-os gyors töltővel
  • 180 W motorteljesítmény, 2,2 MPa magas nyomás, 180l/óra vízhozam
  • ECO energiatakarékos üzemmód, a vízmennyiség rugalmas beállítása
  • Megtáplálható csaptelepről, de tartályból, kannából, vödörből is képes felszívni a vizet
  • Eltávolítja a durvább szennyeződéseket is nem csak az autóról, hanem a kerti bútorokról, a burkolatokról, grillezőről, stb.

Specifikációk:

  • Márka: Xiaomi JIMMY
  • Termék: Kézi, vezeték nélküli mosópisztoly
  • Víznyomás: 2,2 MPa (22 bár)
  • Áramlás: 180 L/h
  • Motor teljesítmény: 180 W
  • Akkumulátor: 5 × 2500 mAh
  • Töltő: 21V 1A
  • Szívócső hossza: 6 m
  • Üzemidő: maximális nyomással ~ 15 perc, ECO módban ~45 perc
  • Méret: kb. 53,5 * 19,5 * 8,5 cm
  • Tömeg: kb. 1800 g

A fenti adatokból kiderül, hogy a Xiaomi Jimmy JW31 egy könnyű és egyszerűen kezelhető masina, mely akár a csomagtartó állandó vendége is lehet, de a ház körül is hasznát vehetjük. Teljesítménye az akkus működés révén nyilván nem veheti fel a versenyt a hálózati tápellátásos sterimobokkal, cserébe viszont kényelmesebb és kötetlenebb használatot biztosít. A kétféle szórófejjel számos alkalmazási területre lehetőség nyílik. A nagynyomású lándzsa szórásképe is állítható, ezt főleg autómosásra vagy egyéb, erősen szennyezett területekre érdemes használni, míg a multifunkciós, 5 fúvókás fejjel ötféle szórásképet tudunk kialakítani, többek között akár esőztethetünk is.

Összeszerelés, használat

Mint ahogy azt már több ízben említettük, a Jimmy JW31 Pressure washer nagy előnye a sterimobokkal szemben a kényelem és a kötetlen használat. Ennek megfelelően az összeszereléshez sem szükségeltetik szakvizsga. Előszöris el kell döntenünk, mit szeretnénk megtisztítani vagy nedvesíteni, és ennek megfelelően ki kell választani a szórófejet. Mi autómosással próbáltuk ki a készüléket, ezért az egyfúvókás nagynyomású fejet szereltük fel a pisztolyra. Szükség lesz még a teljesen feltöltött akkumulátorra és a szívócsőre, valamint vízre, ami lehet akár egy vödör tiszta víz is, ahogy esetünkben is történt. Ugyan a szívócső végén van egy szűrő, ettől függetlenül erősen szennyezett víz használatát nem javasoljuk, egyrészt azért, mert ha a mérete révén valami átjut a szűrőn, az a gépnek nem tesz jót, másrészt, hogy akarunk valamit letakarítani, hogy koszos vizet szórunk rá?

Nos, ha a helyszínen van a víz, a tömlőn elhelyezett műanyag csíptető segítségével rögzíteni kell a csövet a vödör széléhez, hogy használat közben ne tudjon kicsúszni, hiszen akkor a vízellátás megszűnik. Ha autómosásról van szó, erősen ajánlott egy habos megáztatást is közbe iktatni, hiszen a szétkenődött rovarokat, masszívan rászáradt sarat a hab segít hatékonyan feloldani, fellazítani. Ezért a habtartályt készítsük elő és töltsük fel autósamponnal, akár vízzel hígítva! Csatlakoztassuk a tömlő másik felét a pisztolyhoz, így már készen állunk a mosásra. Mielőtt a felületre irányítjuk a pisztolyt, végezzünk egy „próbalövést” és állítsuk be a felületnek megfelelő szórásképet!

Például az autó fényezését nem szerencsés pontszerű, erős sugárral lőni, mert az öblítés eredménye így nem lesz az igazi, másrészt a túl nagy nyomással érkező, pontszerű sugár kárt tehet a fényezésben. Mi először tiszta vízzel, fentről lefelé haladva megáztattuk az autó teljes felületét, ezt követően pedig bepermeteztünk nagy mennyiségű habbal, amit utána pár percig „hatni” hagytunk, végezetül alaposan leöblítettük. Jótanács: a mosást ne tűző napon végezzük, hiszen ilyenkor a forró felület gyorsan száradni kezd (amellett, hogy a hab is ráéghet), melyek után foltok maradhatnak.

Ha van rá lehetőségünk, az öblítővíz nagy részét töröljük le egy nagy törölközővel vagy nagyobb méretű mikroszálas törlőkendővel, így elkerülhetjük, hogy a megszáradó vízcseppek ásványi anyag tartalma (otthoni környezetben általában kemény a víz) meglátszódjon a fényezésen. A még jobb eredmény érdekében az illesztéseket, falcokat fújjuk ki kompresszorral vagy töröljük ki egy kisebb kendővel, ha van rá idő és kapacitás. Nyilván, ha csak egy gyors mosásra van idő és a cél az, hogy a por nagy része eltűnjön az autóról, akkor ezeket a lépéseket kihagyhatjuk. A folyamatot és az eredményt a fenti videók szemléltetik.

Vélemény, összegzés

Ez alkalommal egy gyorsteszttel jelentkeztünk, így írásunkba ennyi fért, ugyanakkor úgy gondoljuk, aki érdeklődik az akkumulátoros mosók iránt, annak a Xiaomi Jimmy JW31-et sikerült közelebb hozni és ízelítőt adni a tudásából. A Jimmy JW31 Pressure washerben csak az fog csalódni, aki egy hasonló árú vezetékes sterimob teljesítményét és vízhozamát várja tőle, mert ez nyilvánvalóan nem lehet elvárni egy akkus készüléktől – névleges nyomásban és vízhozamban és jelentős a differencia. Ha valakinek hatalmas nyomásra van szüksége 400-500 literes vízszállítással, és megvan a megfelelő infrastruktúra (saját udvar, konnektor, kerti csap), akkor neki egy hagyományos sterimob lesz a megfelelő választás.

Ha ezekkel viszont nem rendelkezünk, illetve elegendő a kisebb teljesítmény, cserébe viszont fontosabb a gyors és kényelmes használat, akkor a Xiaomi JW31-gyel fogunk jobban járni. Ha lakásban lakunk, akkor ennek a terméknek a használata ugyancsak megoldható, amennyiben nem vagyunk lusták keresni egy félreeső részt a parkolóban és levinni 1-2 vödör vizet. Ha a készülék folyamatosan a csomagtartóban van a hordozótáskában, és éppen arra gurulunk, ahol van vízvételi lehetőség, a feltöltött akkuval máris belefoghatunk a tisztításba/mosásba, ez ennek a terméknek az igazi előnye amellett, hogy a kétféle fejjel az előállítható szórásképek tárháza is igen széles. Ha például nagy a kertünk, a veteményes pedig a végében van, ahova nem ér le a slag, egy vödör vizet máris szét tudunk porlasztani a növények fölött. A Jimmy JW31 olyan járművek tisztítására is hatékony fegyver, ahol víz ugyan van, de 230 V-os hálózati feszültség nincsen, ilyenek például a hajók vagy a jachtok – egyszóval számos területen bevethető. Ezt a sokoldalúságot, kényelmet és kötöttségmentességet figyelembe véve a 149,99 dolláros (~ 48.500 forint) vételár egyáltalán nem sok, sőt. A Geekbuying ajánlata már csak azért is csábító, mert a Xiaomi mosóját európai raktárból kínálja, így VÁM-ot és ÁFÁ-t biztosan nem kell fizetnünk, ráadásul a csomagot néhány nap alatt kézhez is kapjuk, és a futárköltség mindössze 4,20 dollár. Ha a Xiaomi Jimmy JW31 téged is meggyőzött, az alábbi linkre kattintva tudod beszerezni.

Xiaomi JIMMY JW31 Lightweight Cordless Pressure Washer


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: