Az új SoC a középkategóriában landolt, és a 2020-as év trendjének megfelelően 5G képes.

A MediaTek bejelentette a Dimensity 800U lapkakészletét 


Az új lapka immár 7 nanométeres csíkszélességgel készül. Összesen nyolc mag található benne, ebből a két erősebbik Cortex-A76 mag, amelyek 2,4 GHz-es órajelen futnak. A másik hat mag Cortex-A55 magra épül, ezek 2,0 GHz-en ketyegnek. A GPU szerepét az ARM Mali-G57 látja el, és független AI feldolgozó egységgel (APU) van felszerelve. A Dimensity 800U 5G modeme támogatja a duál 5G + 5G-t, a kettős VoNR-t (Voice over New Radio), az NSA/SA hálózatokat és a kettős 5G aggregációt (2CC 5G-CA) is. Megtalálható a SoC-ban a MediaTek 5G UltraSave technológia, amely a modem működését a hálózati környezet és az adatátviteli minőség alapján kezeli, ezáltal segít az eszköz akkumulátorának élettartamnak megnövelésében.

A MediaTek bejelentette a Dimensity 800U lapkakészletét 
A Dimensity 800U-val szerelt mobilok LPDDR4x RAM-ot (legfeljebb 2133 MHz) és UFS 2.2 tárolót tartalmazhatnak. A kijelző felbontása Full HD+ lehet, a képfrissítés pedig 120Hz lehet. A vizuális élmény növelésében a HDR10+ támogatása játszik szerepet, MediaTek MiraVision PQ a videók optimalizálásában segít. Az IPS maximum 64 megapixeles kamerát támogat, a hátlapon így négy lencsével boldogul a chip. A vezetéknélküli hálózati kapcsolatok tekintetében Bluetooth 5.1 és Wi-Fi ac (Wi-Fi 5) adott.

A MediaTek szerint a Dimensity 800U a Dimensity 720 lapkakészlethez képest a CPU tekintetében 11%-kal, míg a GPU esetében 28% -kal gyorsabb. Az ezzel a SoC-cal szerelt telefonok még idén debütálhatnak a piacon, azonban hogy melyik gyártó fog előrukkolni ilyen készülékkel, még nem tudni.

Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: