Szeretik a gyártók sok mindenre ráaggatni a „játékosoknak szánt” jelzőt, ami persze nem feltétlenül igaz is.

Nincs ez másként az aprónak egyáltalán nem mondható – 34”-es” monitorával sem, mármint a jelzőt illetően, a tudása szerintem rendben van. Játszani nem szoktam, de a munkámhoz nagyon is jól jönne egy ilyen bestia, de ezen otthon is el tudnék szórakozni. És ez igaz lehet sokakra, egy ekkora monitoron kényelmesen lehet dolgozni, és természetesen szórakozni is.

A Xiaomi nem aprózta el a monitort, a mérete 81,04 x 52,06 x 24,25 centiméter, a csomag teljes tömege pedig 10,5 kilogramm. A kinézetéről nem lehet sok mindent elmondani – mint ahogy a monitoroknál lenni szokott – a design a megszokott, letisztult formákkal dolgozik. Színe fekete, használhatjuk a saját talpával, de akinek úgy tetszik, a falra is rögzítheti. A kényelmes pozíció megtalálásához a monitort nem csak dönteni lehet, hanem képes forogni, és a magasság is állítható, ami nagyon jól tud jönni. A káva a kijelző körül – felül és oldalt – mindössze 2 milliméter, míg alul kissé vastagabb, ami még mindig nem zavaró méretű. A kusza, és csúnya kábelektől is könnyen megszabadulhatunk, mivel az állvány belső kábelcsatornával rendelkezik, melynek hátsó burkolata mágnesesen rögzül.

Csatlakozók terén nem vitte túlzásba a gyártó a felszereltséget, kapunk 2 darab HDMI 2.0-ás és 2 darab 1.4-es DisplayPort-ot, egy audio kimenetet és az energiaellátáshoz szükséges csatlakozót. A ma oly népszerű USB és egyéb csatlakozók hiányoznak róla, bár (nekem) nem tűnik nagy érvágásnak ezek hiánya.

De nézzük, mi is a valódi ereje ennek a monitornak. Mint már a címből is kiderült, a képátlója 34”-es, míg felbontása 3440 x 1440 pixel. Ebből adódik, hogy a képarány nem a „megszokott” 16:9, hanem a nyújtott 21:9 lett. A Xiaomi 1500R kijelző íve követi az emberi szem természetes ívét, így kevésbé fárasztó egy ilyen képmegjelenítő előtt tölteni az időt. A válaszidő mindössze 4 ms, míg a kontraszt 3000:1-hez, a fényereje pedig 300 cd/m2.

Mivel a „Gamer” jelző szerepel a nevében, a képfrissítéssel nem lehet játszani, ciki lenne 60-90-120 Hz-en dolgoznia. Ezért itt ezt feltornázták 144 Hz-re, ami a játékok esetén mutatja meg létjogosultságát, a mozgás még simább, a kép még szebb, mint egy hagyományos kijelzőn. A technikai paramétereken tovább haladva még meg kell említeni a Free-Sync támogatást, és az alacsony kék fény üzemmódot. A monitor képes 16,7 millió szín megjelenítésére, az sRGB lefedettsége 121%-os, míg az NTSC színskála 85%-át fedi le.

A végére azért hagytam még egy kis extra funkciót, ami sokaknak jól tud jönni. Ez pedig nem más, mint a többablakos mód, amelynek hála egyszerre több ablakban is dolgozhatunk, vagy akár két PC-t is csatlakoztathatunk hozzá, így egy monitoron dolgozhatunk két géppel.

MárkaXIAOMI
KijelzőFelbontás: 3440 x 1440 pixel

Képarány: 21:9

Kijelző görbülete: 1500R

Frissítési frekvencia: 144 Hz

Válaszidő: 4 ms

Színskála: 85% NTSC

Szín: 16,7 millió

Kontraszt: 3000: 1

Fényerő: 300cd / m2

Módokegyablakos mód

osztott képernyő

kép a képben funkció

Csatlakozók2 x HDMI 2.0

2 x DisplayPort 1.4

1 x AUDIO interfész

1 x tápcsatlakozó

Csomag tartalma1 x monitor

1 x talp

1 x konzol

1 x tápkábel

1 x DisplayPort kábel

csavarok a rögzítéshez

használati útmutató

Tömeg és méretTermék mérete: 81,04 x 52,06 x 24,25 cm

Csomag mérete: 99 x 47 x 20 cm

A csomag tömege: 10,5 kg

Összességében egy korrekt felszereltségű, mégis hatalmas monitort kapunk a pénzünkért, ami most akciósan vásárolható meg a Geekbuying oldalán. A legjobb, hogy lengyel raktárból érkezik, ingyen, így 2-7 munkanap alatt itt is van a méretes doboz. Az ára pedig ugyan elsőre soknak tűnhet, mivel 529,99 $-t (~170 700 Ft) kérnek érte, de egy ilyen monitorért ez nem is rossz ár. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Curved Gaming Monitor


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: