A home office aranykorát éljük, és valljuk be, kinek kell egy böhöm vas a munkára, ha egy hordozható gépen is megoldhatjuk, amit kell.

Idén nem látott (és remélt) bővülés mutatkozik a számítástechnikai eszközök eladásában. És egyáltalán nem a fiatalok, vagy a gamerek dobják meg az eladásokat, hanem akik önként vagy kényszerből otthoni munkára álltak át. Eddig nem volt gond, hogy otthon csak 1-2 számítógép/laptop pihent – az irodában megvolt mindenki munkaállomása. Most, hogy sok család nagyjából 0-24-ben a lakásban van, ahol egyszerre kell mindenkinek dolgoznia és tanulnia, kellenek az új eszközök. És ha már egy új cuccokat veszünk, miért ne lenne benne elegendő erő, hogy utána játszunk rajta, vagy ne kelljen 1-2 év múlva lecserélni?

Erre a kérdésre, ahogy már megszokhattuk, a Xiaominak is van megoldása. Vagyis a Redminek, de ki ne tudná, hogy a két cég egy és ugyanaz? Ezen lépjünk is túl, inkább nézzük meg, mit is ajánlok a figyelmetekbe!

A RedmiBook Pro 14 neve hallatán is sejteni lehet, hogy nem egy belépőszintű laptopot fogunk kapni. A belbecsről kicsit később, kezdjük a felszínnel! A mérete 32,3 x 22,8 x 1,795 centiméter, míg a tömege 1,5 kilogramm. A gépház alumínium-ötvözetből készült, színe szürke, így a kinézete is prémium hatású. A kijelző – meglepő módon – 14” átmérőjű, felbontása 1920 x 1080 pixel, a képaránya pedig 3:2-es. A kijelző-test aránya 81,2%, a kávák 5,75 milliméteresek, ebből kicsit faraghattak volna, sokkal szebb lenne az összhatás. A billentyűzet természetesen angol kiosztású, a gombok szépen elkülönülnek egymástól, a kialakításuk flat stílusú, ami nekem nagyon tetszik. A tapipad a szokásos helyen található, erről szerintem nem is kell beszélni.

A csatlakozók felhozatala mondhatni a megszokott az ilyen típusú eszközökhöz szokott embereknek. Jobb oldalon találunk egy állapotjelző LED-et, egy USB 2.0-ás, és egy 3,5 mm-es jack csatlakozót. Átellenben már 2 darab USB port kapott helyek, ezek 3.0-ás verziójúak, itt figyel még egy HDMI port, valamint az energiaellátásért felelős DC port. Ez lehetne USB Type-C, jobban illene hozzá (második negatívum), de még ez is belefér. Az újfajta töltőport a frissebb vagy a drágább modellek privilégiuma, szerintem emiatt sem fogjuk telesírni a párnánkat

Most jöjjön, mi lapul a gépház alatt – és amiért kiérdemelte a Pro jelzőt. A CPU-ra nem lehet panasz, az Inteltől érkezett, méghozzá a friss és kellő erővel bíró Core i7-10510U. Négy maggal rendelkezik, az órajele 1,6 – 4,2 GHz között mozog, a fogyasztása pedig mindössze 15 W. A GPU szerepét vagy az Intel UHD Graphics, vagy az NVIDIA GeForce MX250 tölti be, utóbbinak a fedélzeti memóriája 2 GB. Nem mondhatjuk, hogy játékra termett, de azért elboldogul velük, ha nem a legfrissebb címekkel szeretnénk elütni az időt, de még egy kis PS, LR, Premiere Pro is belefér. Memóriából az arany középutat kapjuk, összesen 8 GB-nyi (LPDDR4) áll rendelkezésre, míg adatainkat egy 512 GB-os SSD-n tárolhatjuk. A vezetéknélküli kommunikációt a dual-bandes Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac) és az 5.0-ás Bluetooth segíti.

Az energiaellátásért egy 46 Wh-ás akkumulátor felel, amellyel akár 10 órás üzemidő is elérhető – persze eléggé visszafogott használat mellett. Az energia visszatöltése sem lesz egy örökkévalóság, az 1C típusú töltő 35 perc alatt képes 50%-ra tölteni az akkut.

A laptop természetesen operációs rendszerrel érkezik, méghozzá Windows 10-zel. Ebből ugyan a kínai verziót kapjuk, de a neten bőven akad videó, miként magyarosíthatjuk, de vehetünk akár magunk is jogtiszta szoftvert – pár ezer forintért is. A nekem legjobban tetsző tulajdonság mégis az, hogy Xiaomi aktivitásmérővel a gép zárolható/feloldható, hasonló elven, mint a telefon.

Leírás
MárkaXiaomi
SzínEzüst
Ház anyagaAlumínium-ötvözet
Kijelző14″, 1920 x 1080 pixel felbontás, 4:3 képarány
CPUIntel Core i7-10510U (14 nm, max. TDP 15 W) 1,6 – 4,2 GHz órajel
GPUNVIDIA GeForce MX250 (max. TDP 25 W) 2 GB memóriával
RAM8 GB (LPDDR4)
TárhelySSD, 512 GB kapacitással
Akkumulátor46 Wh Li-Po, 1C gyorstöltés támogatása
Wi-Fidual-band (2,4 & 5 GHz) 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth5.0
Operációs rendszerWindows 10 (kínai verzió, automatikus – online – aktiválás)
Csatlakozók
USB1 x USB 2.0

2 x USB 3.0

HDMIIgen
Jack csatlakozóIgen
Méretek és tömeg
Termék mérete32,3 x 22,8 x 1,795 centiméter
Termék tömege1,5 kilogramm
Csomag mérete44 x 33 x 10 centiméter

Mindent egybevetve elmondható, hogy egy munkára bőven elegendő laptopot kapunk a pénzünkért, ami még jól is néz ki – nem az a gagyi műanyag házzal bíró szerkezet. A töltőport ugyan lehetne USB Type-C, és a kijelző körüli kávák egy hangyányit vékonyabbak, de ezek – mint korábban is mondtam – megbocsájthatóak. Főleg annak tekintetében, hogy a Banggood webáruházban most igen kedvező áron szerezhetjük be. Eredetileg ugyan 799 $-t (~ 253 600 Ft) kérnek érte, de a BGHU0100 kupon segítségével ezt redukálhatjuk 759,99 $-ra (~ 241 200 Ft). A szállítás pedig cseh raktárból történik, ráadásul ingyen. Így 2-5 munkanap alatt nálunk is lehet az új játékszer, amit azonnal használatba is vehetünk. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi RedmiBook Laptop Pro 14”

Kuponkód: BGHU0100

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: