Nem csak a neve brutál jó ennek a gravírozónak, aki egy ilyenre vágyik, most érdemes lehet rá lecsapnia.

Rengetegen foglalkoznak egyedi ajándékok készítésével, akár hobbiból, akár üzletszerűen. Mindig is szerettem az egyedi dolgokat, mivel ezekkel sok mindent tudtára lehet adni a másiknak – hogy mennyire ismerjük, vagy mennyire fontos számunkra. Ezzel a szerkezettel akár a tucat dolgokból is egyedi alkotások varázsolhatók, így mindenkinek örömet okozhat.

A szerkezet maga 57 x 60 x 27 centiméteres, a tömege kereken 4 kilogramm. Sok minden nem mondható el róla, elvégre egy keretet kapunk, illetve magát a lézert, ami ezen mozog. Anyaga fém, színe fekete. Gravírozni maximum 410 x 400 milliméteres méretben tudunk – úgy gondolom ez elég nagy méret. A gép lelke a lézer, amellyel fára, bambuszra, kartonra, műanyagra, bőrre, de akár PCB lapra (NYÁK), lakkozott fémre vagy nem tükröződő felületre is tehetünk egyedi mintát. Nemcsak gravírozni, de vágni is képes a gép, erre a karton, a nem szőtt szövet, a falemez, az akril anyagok vagy a vékony műanyag táblák alkalmasak. A lézer teljesítménye 20 W, míg a kimeneti teljesítménye 4,5 – 5 W, a nyaláb hullámhossza 445 ± 5 nanométer. A pontosságával sem lesz gond, ez az érték 0,01 milliméter, míg a rendszer fix fókuszú.

A csomag részét képezi egy védőburkolat, amely képes az UV fény akár 97%-át is kiszűrni, ennek a védőrésznek a használata ajánlott, sőt mi több – kötelező – vagy a védőszemüveg beszerzése. A biztonság nemcsak ennyiből áll, ha a gravírozófej bármilyen akadályba ütközik, vagy a gép megmozdul, automatikusan leáll a művelet – így elkerülhető a véletlen baleset.

A számítógéppel USB csatlakozón keresztül kapcsolódik az ATOMSTACK A5. Windows esetén minimum XP-vel kell rendelkeznünk, itt a LaserGRBL programot használhatjuk, míg MacOS esetén a LightBurn szoftverrel tudjuk munkára bírni. Fájlformátumok esetén a legnépszerűbbekkel nem lesz gond, így adott a bmp, a jpg, a png, a dxf vagy az nc is.

Műszaki adatok
GyártóATOMSTACK
ModellA5 20W
Mérete57 x 60 x 27 centiméter
Tömege4 kilogramm
Anyagaalumínium
Bemeneti feszültség100-240 V, 50/60 Hz
Kimeneti feszültségDC 12 V, 5A
Lézer teljesítménye20 W
Lézer kimeneti teljesítménye4,5 – 5 W
Hullámhossz445 ± 5 nanométer
Gravírozási pontosság0,01 milliméter
Gravírozási méretmax. 410 x 400 milliméter
Fókusz típusafix fókusz
Gravírozható anyagokfa

bambusz

karton

műanyag

bőr

PCB lap (NYÁK)

lakkozott fém

nem tükröződő felület

Vágható anyagoknem szőtt szövet

falemez

akril

vékony műanyag

Csatlakoztatási lehetőségUSB
Kompatibilis operációs rendszerWindows XP/7/8/10 (Laser GRBL)

MacOS (LightBurn)

Támogatott fájlformátumokNC, BMP, JPG, PNG, DXF, stb.
Csomag mérete61,8 x 34,2 x 12,9 centiméter
Csomag tömege5,6 kilogramm

Ha szereted a DIY műfajt, és szeretnél egy lézeres gravírozó gépet, akkor erre érdemes lehet lecsapni. A Tomtop webáruházban most villámakció keretében 229,99 $ (~69 900 Ft) ellenében megvásárolható, a szállítás pedig német raktárból történik, ráadásul ingyen. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

ATOMSTACK A5 lézer gravírozó

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: