Kicsit még maradnék a fotós – videós témánál, most egy lámpát mutatnék meg nektek, ami jól jöhet fényképezésnél vagy videózásnál.

A múltkori softbox szett után – ami remek ajánlat volt – most is egy kiegészítőn van a sor, ami szintén hasznos tud lenni. A Viltroxról annyit érdemes megemlíteni, hogy kiegészítőket gyárt – főleg fotósoknak – és elég jó nevet szereztek maguknak az iparban, a minőséghez kellemes ár szokott társulni – itt sem lesz másként. Fényképezésnél elég sarkalatos pont a gép mellett a megfelelő fény is, ezért esett a választásom erre a lámpára. Emellett a videósoknak is jól tud jönni – ma már lassan mindenki saját csatornát gyárt, vlogol, streamel tartalmakat. Nekik is jól jöhet, hiszen a fények szinte soha nem ideálisak, legyen szó akár kültérről, akár beltérről. Ugyanis ez a fényforrás a szabadban is használható – erről majd a bemutató során bővebben is írok.

De nézzük is, mivel kerültem szemben a böngészés során! A mérete 25,5 x 10 x 3 centiméter, míg a tömege 300 gramm. Rögzíteni bármilyen fotós/videós kellékhez könnyen lehet, mivel nemcsak a fényképezőgép vagy kamera vakupapucsába illeszthető be, hanem egy szabványos ¼-es menet is helyet kapott benne, így állványra is stabilan rögzíthető. A kis állványfej nem mellesleg forgatható és dönthető, így könnyű megtalálni neki az ideális szöget. A lámpa hátoldalán találunk mindent, amire szükségünk van a működtetéséhez, vegyük is sorra, mik kaptak ott helyet.

Először is ott van a tápcsatlakozó bemenete, amely 12 V/2 A-es adapterrel működtethető. Sajnos itt kell megjegyezni, hogy a csomag részét az adapter nem képezi, azt külön kell beszerezni, amennyiben azzal kívánjuk használni. Mivel lehetőségünk van akkumulátorról is működtetni, így nem vagyunk az elektromos hálózathoz kötve. Ehhez a Sony NP-F550/F750/F960-as elemei használhatóak. Emellett adott egy ki/be kapcsoló gomb, egy LCD kijelző és egy menügomb – a funkciók eléréséhez, úgymint a fényerő vagy a színhőmérséklet állításához.

Az előlapon mi mást is találnánk, mint a LED panelt. Ennek teljesítménye 16,2 W, a maximum fényereje pedig 1065 lumen (835 lux/fél méterről). A LED-ek színhőmérséklete 3 300 – 5 600 K között állíthat, míg a fényerő 20 – 100% között, értelemszerűen fokozatmentesen. A színvisszaadási index 95%-os, ami szinte tökéletesnek mondható. Ez a szám mutatja meg, mennyire színhű egy adott fényforrás, ezt egy 0 – 100 közötti skálán szokták megadni. A maximum a természetes fénynél látható színvisszaadást jelöli, és 80 fölött már jó az érték. Így itt elmondható, hogy ez remek érték. A működési ideje 2,2 óra, amely 100%-os fényerőt jelent NP-750-es akkumulátort használva.

Műszaki adatok:

  • Márka: Viltrox
  • Modell: L132T
  • Típus: LED fotó- és videólámpa
  • Színhőmérséklet: 3300 – 5600 K (fokozatmentesen állítható)
  • Fényerő: 20 – 100 % (fokozatmentesen állítható)
  • Fényerő/megvilágítás: 1065 LM  835Lux (0,5 m)
  • Teljesítmény: 16,2W
  • Működési idő: 2,2 óra (100% fényerő mellett NP-750 akkumulátorról)
  • Színvisszaadási index: 95 (RA)
  • Bemeneti teljesítmény: NP-F550/F750/F960 (akkumulátor), 12 V/2 A (DC005 adapter)
  • Mérete: 25,5 x 10 x 3 centiméter
  • Tömeg: 300 gramm

Csomag tartalma:

  • 1 x Viltrox L132T LED videófény
  • 1 x állványfej
  • 1 x használati útmutató

Megjegyzés: a csomag akkumulátort illetve tápegységet nem tartalmaz!

Ugyan negatívumnak fel lehetne hozni a 12 V-os adapter hiányát, azonban ezt nem tenném meg. Egyrészt azért, mert aki kültéren használná, annak ez teljesen fölösleges, és enélkül olcsóbb is a szett, másrészt pedig ennek beszerzése nem nagy ördöngösség és 1-2 ezer forint között kapható is, szabványos EU aljzattal. Legvégül nem maradt más hátra, mint az ár. A Tomtopon most 33,93 $ (~ Ft) ellenében beszerezhető, ráadásul a szállítása is ingyenes. Ennyiért pedig jó vétel szerintem a tudásához képest. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Viltrox L132T LED-es fotó- és videólámpa

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: