A minden hájjal megkent, 5 maggal operáló, WiFi 6-ot is ismerő Xiaomi Mi Router AX1800 most annyiba kerül a Banggoodon, amennyiért itthon kis túlzással üres tejesdobozt osztogatnak.

Bizonyára nem kell hangsúlyoznom, hogy az elmúlt 30 év alatt az internet mennyire fontos részévé vált az életünknek, az elektromos áram után talán a második helyre tenném a sorban. Az információ áramlás, a webáruházak, a kommunikáció, az okosotthonok fejlődése, és még száz dolgot lehetne említeni – mind igénylik az internetet, a megfelelő otthoni hálózat kiépítésével karöltve. Magyarországon sok mindenben lehet kivetni valót találni, de az internet nem tartozik ezek közé. Napjainkban már néhány ezer forintért szert tehetünk akár gigabites sebességű vezetékes internet kapcsolatra, de a mobilnetes lefedettség és sebesség kapcsán sem lehet okunk panaszra. Ma már tele van a ház WiFi-képes eszközökkel, mindenkinél ott a laptop, az okostelefon, a tablet, de egyre gyakoribb, hogy háztartási eszközeink is fel tudnak csatlakozni a hálózatra, különös tekintettel az okostévékre.

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a felhasználói élmény, az otthoni hálózat meghatározó eleme a router, hiszen ez juttatja el a szolgáltató bejövő kapcsolatát a háztartás arra alkalmas eszközei között, és döntő jelentősége van a stabilitásban, a sebességben és a szolgáltatásokban. Ha egy friss, minőségi, jó routert szerzünk be, azzal nem csak időtálló megoldásra tehetünk szert, hanem rendkívül sok bosszúságtól is megkímélhetjük magunkat, kezdve a szakadozó kapcsolattól, a lassú hálózattól, illetve az olyan szolgáltatásoktól való lemondástól, amelyek ma már alapelvárásnak tekinthetőek.

Pár éve még azt mondtam volna, egy minőségi routert nem lehet komoly tízezrek kicsengetése nélkül megúszni, mélyen a zsebben kell nyúlni, különben nem lesz maradéktalanul boldog a végeredmény, mára azonban egyik kedvenc gyártónk – a Xiaomi – ebben a világban is elhozta a megváltást. Ennek egyik ékes példája a Xiaomi Mi Router AX1800 névre keresztelt útválasztója.

Szó mi szó, a Mi Router AX1800-as router már szemre is megnyerő darab, a tégla formájú test fekete színben tündököl, az elhelyezett feliratok arany színnel lettek felpingálva, elől a két darab hosszúkás LED működés közben kék színnel világít. A hátsó traktuson 4 darab vezetékes ethernet portot találunk, melyek mindegyike maximum gigabites sebességre képes. Ebből az egyik egy dedikált WAN csatlakozó, a többit pedig eszközeinkhez használhatjuk.

A burkolat alatt szunnyad a lényeg, ami a Qualcomm IPQ6000 lapkája, négymagos 64-bit A53 1,2 GHz processzorral és egy egymagos, 1,5 GHz-es NPU modullal, 256 MB RAM-mal megtámogatva, így a nyers erőnek egészen biztosan nem leszünk híján, a Xiaomi szerint a gépezet akár 128 darab klienst is le bír kezelni. A két belső antennának és a négy független jelerősítőnek köszönhetően a lefedettség 50 százalékkal nőtt, miközben a késleltetést tovább csökkentették. Az AX1800 már ismeri a WPA3-at, WiFi részlege természetesen kétsávos, és ami igazi ütőkártya, hogy már a WiFi 6 (IEEE 802.11) szabványt is támogatja, ami jelen kiépítést tekintve 2,4 GHz-en maximum 574 Mbps-os, 5 GHz-en pedig maximum 1201 Mbps-os adatátviteli tempóra képes. Számos modern és előremutató technikai tudás van még a Xiaomi AX1800 motorháztetője alatt, ezeket részletesebben is megtaláljátok a terméklinkre kattintva.

És most jön a legjobb rész, az ára. Mint azt láthattátok, hardveresen és szabványokat tekintve is egy elég izmos, a legújabb nyalánkságokkal felvértezett routert kaphatunk a pénzünkért a Xiaomi Mi Router AX 1800 személyében (talán csak az USB portot hiányolhatjuk kissé), ennek ellenére az ára a Banggood akciójában a BGN461J kuponkóddal szinte hihetetlen, mindössze 64,99 dollár (~ 19.990 forint), és ha ez nem lenne elég, a cseh raktárból pár nap alatt meg is jön, garantáltan VÁM- és ÁFA-mentesen, ingyenes szállítással!

Xiaomi Mi Router AX1800 1775Mbps 5-Core Wi-Fi 6 Wireless Router

Kuponkód: BGN461J 

facebook button final

Ha a fenti kuponkód már nem működik, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: