Az Oppo Pekingben tartotta meg a bemutatót, ahol lehullt a lepel az új mobilokról.

Oppo Reno 01

Az egyik a középkategóriában landolt, míg a másik egy ízig-vérig felsőkategóriás készülék lett, de sok közös vonással rendelkeznek.

Oppo 02

Kezdjük az olcsóbb verzióval, a gyártó Oppo Reno néven említi, a technikai paramétereire nem lehet panasz. Belsejében a Snapdragon 710 SOC duruzsol, a memória/tárhely kombinációja pedig a 6/128, 6/256, és a 8/256 GB-os kiosztásból választható. Az akkumulátor egy 3765 mAh-ás egység lett, ami a VOOC 3.0-ás gyorstöltéssel tölthető vissza. A kijelző egy 6,4”-es Full HD+ AMOLED panel, ez alá lett beépítve az ujjlenyomat-olvasó. A hátlapi kamera itt egy 48 megapixeles főkamerából (f/1.7), és egy 5 megapixeles mélységérzékelős egységből áll, az előlapi kamera a már jó ideje sejtett cápauszony-szerűen felugró megoldással lett kialakítva, a szenzor 16 megapixeles, (f/2) és ebbe a megoldásba került a beszédhangszóró és a távolságérzékelő is. A választható színek a zöld, a fekete, a pink és a lila lett, így mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetszőt. A specifikációból a B20 sajnos ennél a modellnél hiányzik (még), a szofver viszont az Android Pie alapokon nyugvó ColorOS 6 lett. A legolcsóbb változata 127 000 Ft körül lesz kapható, míg a legdrágábbért is csak 153 000 Ft-ot kell a kínai vevőknek fizetnie.

Oppo Reno 03

A csúcstelefon az Oppo Reno 10x Zoom Edition nevet kapta, amiből egyből sejteni is lehet a legfontosabb tulajdonságát.  A hátlapon itt is egy 48 megapixeles szenzor (f/1.7) végzi a munka nagyját, mellé került egy 8 megapixeles (f/2.2) 120 fokos látószögű, és egy 13 megapixeles, F63-as, 10x-es hibrid zoom elérésére képes periszkópos rendszer is. Az előlapi kamera ugyanazt a mechanizmust használja, mint a kistestvére, a paraméterek mindenben megegyeznek. A kijelző ennél a modellnél 6,6”-re hízott, szintén AMOLED technológiát használ, és FHD+ felbontással rendelkezik – ami 93,1%-os kijelző/előlapi aránnyal bír, az ujjlenyomat-olvasó itt is alatta található. A meghajtásról mi más is gondoskodhatna, mint a Snapdragon 855, a memória tárhely kombináció pedig 6/128 GB vagy 8/256 GB-os verzió választható. Az akkumulátor már 4 065 mAh-ra hízott, és szintén VOOC 3.0-ás gyorstöltéssel rendelkezik. A színválaszték ennél már karcsúra sikerült, csupán fekete és zöld hátlap közül választhatunk. Jó hír, hogy ennél a modellnél a B20 már megtalálható, a szoftverből szintén az Android Pie alapokon nyugvó ColorOS 6-t kapjuk, a virtuális (kínai) kasszánál a kisebbik modellért 170 000 Ft-ot, míg a nagyobb verzióért kicsivel több, mint 200 000 Ft-ot kell hagyni.

Oppo Reno 04

Az értékesítés kínában április 19-én kezdődik mindkét modell esetében, majd április 29-én Zürichben is bemutatják az új telefonokat az európai piacnak, ekkorra talán már a kisebbik Reno is megkapja a B20 támogatást – enélkül értelmetlen lenne az itteni premier.