Aki unja, vagy nem szereti a péklapát méretű telefonokat, de nem akar egy feature phone-nal élni, annak találtam egy remek alternatívát.

Soyes 01

Gyorsan telik az idő, a kisméretű okostelefonok egyszerűen eltűntek a piacról. Ma már az 5,5” is kicsi, a phablet kategória, ami régen ez volt már bőven 6” felett jár. De már nem is így nevezzük őket, egyszerűen telefonnak. De vannak, akiknek egyszerűen nem kell(ene) ekkora méretű mobil, de az Androidot használná, és kényszerből (mert nincs alternatíva) nagy telefonnal kénytelen boldogulni. De most itt egy modeell, ami kompaktabb nem is lehetne, ő a címben szereplő Solyes XS – az XS az extra small rövidítést takarhatja.

Soyes 03

Az okostelefon méretét tekintve 91 x 47 x 9,8 milliméteres, amihez 120 grammos tömeg társul – viszonyításképp az én Xiaomi Redmi Note 5-ös mobilom 158.6 x 75.4 x 8.1 mm-es és 181 grammot nyom, ami átlagosnak tekinthető. Ebből adódik, hogy nem egy nagy készülékről beszélünk, a kijelző mérete is csupán 3”-os, felbontását tekintve 854 x 480 (FWVGA) pixel. De pont ez a lényege, hogy nem egy batár nagy tespit kell magunkkal cipelni, ez még a zsebünkben is kényelmesen elfér. A mérete ellenére nem kopogós műanyagból készült a háza, elöl-hátul üvegborítást kapott (H9-es keménységűt), az oldalát fém borítja, így tapintásra minőségi anyagokkal van dolgunk. Az előlapon a megjelenítő fölött találjuk az 5 megapixeles kamerát, az oldalán a szokásos gombok pihennek, a SIM tálca viszont kissé érdekes felosztást kapott. Ugyan – a legtöbb készülékhez hasonlóan – két kártyát képes fogadni a kicsike, de azt vagy nano SIM + micro SIM méretben, vagy nano SIM + micro SD kártya formában. Ez kissé érdekes megoldás, de ez legyen a legnagyobb gondunk, nézzük az alját, itt egy USB Type C csatlakozó található. A hátoldalára is jutott azért egy képrögzítő egység, ennek felbontása 8 megapixel, munkáját egy LED villanó segíti kevés fény esetén. Nem ezzel készülnek majd a legjobb social mediára szánt képek, de a célnak megfelel – a pillanatot azonnal meg tudjuk örökíteni.

soyes 02

A gép belsejében a munkáért a Media Tek MT6737 (4 x ARM-A53 mag, 1,5 GHz) CPU felelős, amit az ARM Mali-T720 GPU egészít ki. Ugyan nem ezzel fogjuk a legmodernebb játékokat futtatni, de a mindennapi feladatok elvégzésre elegendő. A memória/belső tárhely méretből kétféle választható, a kisebbik 2/16 GB, míg a nagyobb kiszereléssel 3/32 GB-ot kapunk. A tárhelyet természetesen a második SIM kárára bővíthetjük, maximum 64 GB-os tárolóegységet képes kezelni a Soyes XS. Természetesen nem maradhattak ki a szokásos komponensek, így kapunk Wi-Fi modult (nincs infó, mely hálózatokat kezeli, de gyanítom, hogy n-ig elboldogul), valamint a Bluetooth is megtalálható, ebből 4.0-ás chip van beépítve. A GPS nincs részletezve, de az is helyet kapott a készülékben. A hardvert egy elsőre nem túl acélos méretű – pontosan 1580 mAh-ás akkumulátor látja el szuflával, de a technikai paramétereket figyelembe véve az 1-2 napos üzemidő simán elérhető vele.

Szoftver tekintetében nem igazán lehet okunk a panaszra, az Android 8.1-es verzióját telepítették a mobilra, ami kényelmesen teszi a dolgát. A telefon ugyan 4G képes, de a B20-as sávot nem kezeli. A magyar nyelvet támogatja a készülék.

Általános

Márka: SOYES

Modell: XS

Nyelvek: többnyelvű (magyar nyelv támogatott)

SIM-kártya foglalat: Dual SIM (1 nano SIM és 1 micro SIM)

Hardver

CPU: MediaTek MT6737 (4 x 1,5 GHz)

GPU: ARM Mali-T720

Memória bővítési lehetőség: maximum 64 GB-os TF kártya

Hálózat

2G: GSM 1900 MHz GSM 850MHz

Hálózat típusa: CDMA, FDD-LTE, GSM, WCDMA, 4G (B20-as sáv nem támogatott)

Vezeték nélküli hálózatok: Bluetooth 4.0, GPS, Wi-Fi

Kijelző

Képernyő mérete: 3″

Képernyő felbontása: 854 x 480 (FWVGA)

képernyő típusa: TFT

Kamera

Elülső kamera: 5 megapixel

Hátsó kamera: 8 megapixel

Egyéb funkciók

További jellemzők: Ébresztő, Bluetooth, számológép, naptár, fényképezőgép, FM rádió, MP3 lejátszó 

I / O interfész: Nano SIM / Micro SD slot, C típusú USB csatlakozó

Érzékelők: környezeti fényérzékelő, gravitációs szenzor, közelség érzékelő

Akkumulátor

Akkumulátor kapacitása: 1580 mAh

Csomag tartalma

Mobiltelefon

C típusú USB kábel

Felhasználói kézikönyv

Méret és tömeg

Termék tömege: 120 gramm

Csomag ömege: 253 gramm 

Termék mérete: 91 x 47 x 9,8 milliméter

Csomag mérete: 123 x 80 x 65 illiméter

Összességében egy apró készülék a Soyes XS , ami egy kifejezetten az erre vágyó rétegnek készült. A hardverbe azért sincs okunk belekötni, mert ez nem arra készült, hogy a nagy számításokat igénylő feladatokat elvégezze, hanem a mindennapi, általános használatra.

Soyes 04

A készülék négyféle színben érhető el (fekete, fehér, arany, és dazzle – ez a most divatos lila-kék színátmenetes) és ahogy említettem két memória/tárhely kiszereléssel. A kisebb verzió 84,99 dollár (~24 000 Ft), míg a nagyobbik 93,19 dollár (~26 000 Ft) ellenében rendelhető meg. A 2000 forint különbség okán egyértelműen az erősebbik modell a javallott! A szállítás az EU Priority Line-t választva további 4,42 dollár (~1 200 Ft) lesz, amivel garantáltan ÁFA és VÁM mentesen kapjuk kézhez a csomagot. A vásárláshoz kattints az alábbi link egyikére:

SOYES XS (2 GB RAM 16 GB ROM)

SOYES XS (3 GB RAM 32 GB ROM)


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: