Csengetett, Mylord? – Vezeték nélküli ajtócsengő 2250 ft-ért

Érintős vezérlés, elem nélküli külső egység, 58 dalam, 4 lépcsőben állítható hangerő...

csnego2

Most, hogy sikerült beköltözni a frissen felújított házunkba, nagy az öröm, de az ember ilyenkor döbben rá igazán, mennyi minden nincs még, mennyi mindenre szükség van... Várjuk a vendégeket, most már ide jön a postás, aztán állnak a kapu előtt tehetetlenül, mert nincs mivel jelezni, hogy megérkeztek. Kellemetlen szituáció mindkét fél számára, ezt minél hamarabb orvosolni kell, nyilván egy csengővel. Kábelezgetni se időm, se kedvem, akkor viszont egy megoldás marad, a vezeték nélküli csengő. Természetesen nem akarok elszállni árban, de az 500 forintos piaci megoldásokban valahogy nincs bizalmam, azért annál valami komolyabbat szeretnék, bújom a kínálatot, mibe lenne érdemes belenyúlni. Aztán megakad a szemem egy kuponos ajánlaton, és ezt találom:

DIGOO DG-SD10 transzmitteres saját energiás, vízálló, vezeték nélküli csengő

csnego1

Rápillantottam a termékfotókra, és nem az az érzés fogott el, hogy ezt 2 esős nap után a kutyákkal fogom szétdaraboltatni (mert beázott), hanem az, hogy ez hosszabb időre is megoldást nyújthat a problémánkra. Egy wireless csengő ugyebár legalább két részből áll, egy külső egységből, amit a kapura/ajtóra helyezünk, ezt fogja megnyomni az érkező delikvens, illetve egy belső egységből, ami számunkra a jelzést szolgáltatja - jött valaki!

Ha a külső egységet nyílt térben (például nálunk a családi ház esetén kapura) helyezzük el, fontos, hogy ellenálló legyen az időjárással szemben. A DIGOO DG-SD10 megoldása természetesen vízálló, teljesíti az IP44 tanúsítvány követelményeit. Ezzel nem lesz gond... Arra viszont nem gondoltam, hogy még elemet sem kell tenni bele. Na, ezt meg hogy? A termék transzmittere az emberi  érintés/nyomás során keletkező energiát hasznosítja, és így adja le a wireless jelet a belső egység felé - ez igen! A gyártó 10 éves élettartamot említ az eszköz kapcsán, a tesztek során több, mint 200 000 nyomást kapott és továbbított sikeresen. Az adó és a vevő közötti távolság specifikáció szerint 180 méter lehet, azt gondolom, ez bőven kiszolgálja az átlagos igényeket.

csnego3

A belső egység is pofás, a kör alakú forma konnektorba dugható (EU csatlakozóval rendeljük!), a fekete kis piktorgramos kijelző AMOLED-hatású, a kis jelek valójában gombok is, melyeket szintén megfelelő irányú érintéssel lehet vezérelni (csúsztatásokkal). A produktum 58 féle dallamot képes megszólaltatni (ami ugye több, mint elég), a hangerő 4 léptékben állítható, a legnagyobb állásban 105 dB-lel képes csilingelni - erre még a szellemek is kiugranak a szekrényből.

Specifiikáció:

Gyártó: Digoo
Modell: DG-SD10

Kategória Vevő Adó
Nyilvános gyakoriság 433,92 MHz 433,92 MHz
Tápegység AC110-240V 50 / 60Hz EU / UK / US csatlakozó Saját (nyomásból)
Erő < 0,5 W < 10 mW
Érzékenység < -105dBm Precíziós nagyfrekvenciás
elektronikus alkatrészek
Távolság fogadása 180 m szabad térben 180 m szabad térben
Zenei konfiguráció 58 dallam /
Hangerő beállítása 0-105dB /
Gomb Csúsztatható beállítás Nyomás
Hőmérséklet -40 ℃ ~ + 45 ℃ -20 ℃ ~ + 70 ℃
Kódolás Tanulási kód Tanulási kód
Dekódolás mikroprocesszor /
Tömeg 80 g 45 g
Méret 95 * 95 * 27 mm 65 * 65 * 23 mm

Csomag tartalma:

  • 1 db Digoo DG-SD10 csengő belső egység
  • 1 db Digoo DG-SD10 csengő külső egység (transzmitter)
  • 1 db Digoo DG-SD10 használati útmutató (angol)

csnego4

A csengő a Banggood webáruházában a "799SD10" kuponkód használatával most mindössze 7,99 dollárért vásárolható meg (15 USD helyett), ami átszámolva körülbelül 2250 forintot tesz ki ingyenes standard szállítási opcióval, de az EU Priority Line szállítás is csak 5,76 dollár (ezen főleg több darab vásárlása esetén érdemes elgondolkodni). Én már megrendeltem az enyémet...

A termék megvásárlásához kattints ide:

DIGOO DG-SD10 transzmitteres saját energiás, vízálló, vezeték nélküli csengő

Vásárlási segédlet:

Utoljára frissítve: 2019. március 27., szerda 23:13
(2 szavazat)

Új hozzászólás