Creality 3D nyomtató villámgyorsan, német raktárból (olcsóbb lett)

Ma már senkinek nem elérhetetlen egy 3D nyomtató beszerzése! 

ender 3d printer1Ma

Magam is elképedtem kicsit, mikor megláttam ezt az árat, kétszer is csekkolnom kellett, hogy jól olvastam-e le az összeget. 3D nyomtatót bizonyára már sokan láttak, de akik még nem, hamarosan ők is fognak. Talán éppen most van itt az ideje?

Mi is a 3D nyomtató?

„3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat. A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentétjeként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken.

A hackerkultúrában a technológia rendkívül népszerű, ennek fejlődésétől várják a szabad szoftverek logikájának kiterjesztését a fizikai gyártási folyamatokra. Számos projekt igyekszik elérhető árú, általánosan használható, nyílt forráskódú és tervrajzú 3D nyomtatót előállítani, például a Fab@Home vagy a RepRap Project.”

Hogy történik maga a nyomtatás?

„Nyomtatáskor a gép beolvassa a modell adatait és sorban egymásra illeszkedő rétegeket képez folyadékból, porból vagy sík lemezekből, ilyenformán fokozatosan felépíti a modellt a metszetekből. Ezeket a rétegeket, melyek alakra és vastagságra megegyeznek a virtuális modell metszeteivel, egymáshoz köti vagy automatikusan egymáshoz tapadnak. Ennek a módszernek legnagyobb előnye, hogy majdnem minden formát vagy geometriai testet elő tud állítani. A nyomtató felbontását a rétegek vastagsága és a réteg síkjában a szokásos dpi-ben vagy mikrométerben (μm) adják meg. A szokásos rétegvastagság körülbelül 100 μm (0,1 mm), de vannak olyan nyomtatók, melyek 16 μm vastag rétegeket képeznek. A réteg síkjában a felbontás a lézernyomtatókéhoz hasonló. A részecskék (3D "pontok") átmérője mintegy 50-100 μm (0,05-0,1 mm)

A mai technológiákkal egy modell kinyomtatása néhány perctől néhány óráig tart az alkalmazott módszer, valamint a test méretétől és bonyolultságától függően. A hagyományos gyártási eljárások (például a fröccsöntés) polimer alkatrészek tömeggyártása esetén általában olcsóbbak, de kis darabszám esetén az additív gyártás a gyorsabb, a rugalmasabb és az olcsóbb. A 3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.”

Mostanra képbe is kerültünk a 3D nyomtatással, lássuk, mit kínál ez a belépő masina ezért a nevetséges összegért!

A Creality megoldása egy komplett csomag, mely a nagyon gyorsan összeszerelhető nyomtatón kívül filamentet is tartalmaz, így az üzembe helyezést követően azonnal neki s láthatunk a munkának. A gép LCD kijelzővel és tekerőgombosgombos könnyű vezérléssel rendelkezik, az offline nyomtatáshoz pedig memóriakártyát is használhatunk azSD kártyanyílásnak köszönhetően. Egyszerűen használható, sokféle 3D-s filamenttel (ABS, PLA, HIPS, PP és Nylon) kompatibilis.

Az eszköz rendkívül széles körben felhasználható, 3D-s játékok, fejlesztőeszközök, technológaiai megoldások készíthetőek vele, amelyek kiválóak a felhasználók kreativitásának és inspirációjának ösztönzésére, és ideális a fejben megálmodott terveik megvalósítására. A DIY (csináld magad) 3D printer összeszerelése jó móka bemelegítésnek. Minden készlet szigorú ellenőrzés alatt készül, ára okán kimondottan ajánlott kezdőknek, illetve a 3D-s munkák azon szerelmeseinek, akik jelenleg nem tudnak több százezer forintot 3D nyomtatóra fordítani. 

Műszaki adatok:

 • Dugó:  US / EU / UK / AU (opcionális)
 • Bemeneti tápellátás: AC 100-265 V, 50-60 Hz 
 • Kimenet: DC 24 V, 15 A, 360 W 
 • Modellezési technológia: FDM (Fused Deposition Modeling) 
 • Nyomtatási méret: 220 × 220 × 250 mm 
 • Nyomtatási pontosság: ± 0.1mm 
 • Max. utazó sebesség: 180 mm / s 
 • Filament szál: 1,75 mm PLA, ABS, TPU stb. 
 • Rétegvastagság: 0,1-0,4 mm
 • Fúvókaátmérő: 0,4 mm 
 • Fájlformátum: STL, OBJ, G-kód 
 • Üzemmód: Online vagy offline (SD) 
 • Max. fúvóka hőmérséklet: 255 ℃ 
 • Max. munkapad hőmérséklet: 110 ℃ 
 • Gép mérete: 44 × 41 × 46,5 cm 
 • Csomag mérete: 51 × 40 × 19 cm 
 • Csomag tömege: 8 kg 

Csomag lista:

 • 1 darab 3D nyomtató Készlet

ender 3d printer2

Frissítve: Az Creality 3D Ender-3 3D nyomtató készlet a TomTop webáruházban a korábbi akciós ár helyett most 166 dollárért (49.790 ft) lehet a miénk, ha az önmagában még nem lenne elég, akkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a szállítás ingyenes, ráadásul VÁM - és ÁFA mentes, mivel német raktárból jön, azaz megrendeléstől számítva 4-6 napon belül meg is jön és neki is láthatunk a gyártásnak.

A termék megvásárlásához kattints ide:

Creality 3D Ender-3 3D Printer Kit 5 méter filamenttel


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet:

Felhasznált irodalom forrása: wikipedia

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 19., csütörtök 09:00
(0 szavazat)

1 hozzászólás

 • SzaboZE
  SzaboZE 2019. szeptember 20. péntek, 09:01

  Esetleg hozzá való jóáras PLA, PETG filament termékeket is szívesen látnék az oldalon :)

  Hozzászólás hivatkozás

Új hozzászólás