Rendelés utánvéttel(!) GearBestről, valamint egyéb okosságok, újdonságok!

Jó híreket kaptunk kedvenc áruházunktól!

gearbest

 


 Igazából annyi a jó hír, hogy nem is tudom hol kezdjem. Megpróbálom pontokbe foglalni, kicsit talán átláthatóbb lesz!

1. Kezdjük talán ott, hogy újra lehet majd a cseh raktárból 200 dollár feletti értékben rendelni. A hivatalos információ szerint túl sok terméknek veszett nyoma a cseh raktár és a hazai vevők közötti úton, emiatt, a kárenyhítés miatt volt kénytelen a GearBest a nagyobb értékű rendeléseket leállítani. Ez tehát változni fog, a legközelebbi raktár teljes készlete megnyílik előttünk, sőt... lásd kettes pont!

2. A cseh raktárat a hazai vásárlók kedvéért feltöltik telefonokkal. Sokkal jobban fognak figyelni a hazai árak alakulására, külön kérés volt, hogy mi is riportoljunk, ha a GearBest  árainál jobbakat találunk itthon. Több lesz a telefonakció is, a kuponosok előnyben, ráadásul ugye, mivel cseh raktárból, néhány napos szállítással számolhatunk a 3-4 hét helyett! Ez összességében azt jelenti, hogy újra érdemes lesz a GearBest telefonos árait böngészni, mert lássuk be, a 2017-es dömpingárak után 2018-ra túl sok jót nem kaptunk.

3. Új vám és ÁFA mentes szállítási módot kapunk. Sajnos a saját tapasztalatok azt mutatják, és ezek szerint a GearBestnél is érzékelik a problémát, hogy a DHL-en, főleg a németországi elosztókon keresztül érkező csomagok esetén nagyon megnőtt az elveszett, vagy mondjuk ki, ellopott csomagok száma. Ahogy olvasóink visszajelzéséből látom a kártalanítással eddig nincs probléma, legalábbis hozzám nem érkezett ilyen információ, aki a segítségemet kérte, az útmutatásomat követve pénzéhez jutott.

Az új szállítási mód a Hong-kongi és a kínai raktárból történő rendeléseknél lesz elérhető, a neve Netherlands Registered (PDM). A GearBest tájékoztatója szerint ezt a szállítási módot jó ideje tesztelik, és mivel most bevezetik feltételezhető, hogy hibamentes.

4. Ez talán a legnagyobb durranás, elindul az utánvétes csomagküldés. A várható indulás március lesz, most van a dolog előkészítés alatt. A privát információim szerint a kezdetekben nem minden termékkör lesz rendelhető így, de remélhetőleg idővel, ha bejáratódik a módszer, keresni is fogják, sikeres lesz, akkor a termékkörök is bővülhetnek.

Ami bizonyosnak látszik, hogy mivel utánvétről van szó (az angolnyelvű tájékoztató szerint cash on deliever shipping method) kicsit kevésbé kell félnünk a csomagok elvesztése miatt, mert ha el is veszik, akkor nem nekünk kell majd a pénzünk után futni. Persze valószínű, hogy lesznek emiatt többletköltségek a szállításnál, de szerintem sokan lesznek, akik inkább bevállalnak még néhány dollár pluszt és inkább a postásnak fizetnek, ha megérkezik a csomag.

5. Kicsit örülünk, kicsit nem amiatt, hogy a Xiaomi termékei kikerülnek a fókuszból, legalábbis kevésbé lesznek ott. A Xiaomi továbbra is fontos márka marad a cégnél, de jönnek új márkák is, mint a Ticwatch, a JBL vagy a Kingston, illetve a háztartási gépeknél, porszívóknál nagyobb hangsúlyt kapnak az iLife, Dibea, Jimmy márkák.

Nagyjából ennyi. Összességében kirajzolódik egy kép a fentiek alapján, ami azt mutatja, hogy a GearBest bőven lát még potenciált a hazai piacban. Érzik, hogy telefon fronton kicsit elromlottak a dolgok, így számíthatunk jó árakra, akciókra, kuponokra és gyors szállításra. Erősödni fog a LED-es világítástechnika is, ennek is örülök, szerintem bőven van benne lehetőség. Tablet fronton a cég szeretné erősíteni a Chuwi, Teclast és Jumper márkák eladásait, ezek a jobb masinák közül valók, szóval támogatjuk az ötletet.

A GearBest erősíteni szeretné az autós-motoros termékek eladásait is, ezen a téren nem nevezhető jelenleg túl acélosnak a kínálat sem az árak, sem a választék terén, szóval van hova javulni.

Ami viszont szerintem nem nagyon fog működni az a notebook eladás erősítése. A tájékoztatóból kiderült, hogy az ACER/ASUS/Lenovo/Huawei/MSI vonalat erősíteni akarják, de egyrészről a a hazai hardverárak általában jónak mondhatók, más részről Magyarországon honosított klaviatúra nélkül esélytelen, hogy nagyobb mennyiségű gépet lehessen értékesíteni. Persze, ha brutálisan jó árak lesznek, akkor előfordulhat, hogy tévedek, de erre kicsi esélyt látok.

Utoljára frissítve: 2019. január 28., hétfő 11:43
(0 szavazat)

Új hozzászólás