Hajlítható kijelzős szabadalom a Lenovo műhelyéből

Az idei trendből a Lenovo sem szeretne kimaradni, ők is előálltak a saját koncepciójukkal a hajlítható mobiltelefonok terén.

Lenovo 01

 

A Samsung, a Huawei, és a Xiaomi után erről a cégről is tudni, hogy levédette saját szabadalmát az újfajta mobilok tekintetében, viszont a három nagy gyártóval szemben ők nem széltében hajlítanák a kijelzőt, hanem hosszában, így kvázi egy kagyló-mobilban gondolkodnak, akárcsak a Motorola. Talán nem is véletlen, mivel köztudott, hogy a két márkanév egy cég alá tartozik, így a kutatás-fejlesztés területén is könnyedén megoszthatják egymással a tapasztalataikat és eredményeiket.

Jelenleg még nem beszélhetünk kész termékről (prototípusról sem hallani), csupán a múlt évben a WIPO-nál (Szellemi Tulajdon Világszervezet) levédetett szabadalomról beszélünk. Ebből az oltalomból készített látványtervet a LetsGoDigital, amit veletek is megosztunk. A formaterv eltér a megszokottól, és nemcsak a hajlítás iránya miatt, hanem annak elhelyezkedése sem szokványos – a mobil nem középen hajlik meg, hanem nagyjából a harmadánál – és a két “részt” zsanérok kötnek össze, aminek hála a hajlítás mértékét mi magunk szabályozhatjuk.

Lenovo 02

Maga a készülék kinyitott állapotban (szemből) nem igazán különbözik a mostaniaktól, a képernyője hosszúkás, talán 21:9-es képarányú lehet, a kávák vékonyan ölelik körbe a kijelzőt, és egy szelfi kamera is helyet kapott – notch nélkül. A hátoldala már érdekesebbnek tűnik, innen sem hiányozhat a kamera, ami a szabadalmi tervekben csupán egy szenzoros, de ezt azért nem lesz nehéz módosítaniuk két- vagy több egységesre.

Lenovo 03

Az érdekes rész lentebb található, mivel egy második kijelző pihen az alsó harmadban, és akkor láthatjuk majd, ha a telefont összehajtjuk. Ez egy kisebb, értesítési kijelzőnek is beillik, ráhajolva az előlapi megjelenítőre. Mivel mi dönthetjük majd el a hajlítás mértékét, így magunk szabályozhatjuk, mennyi rész látszódjon majd a főképernyőből, illetve maga a telefon is mekkora méretű legyen.

Lenovo 04

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, remélhetőleg a tervekből hamarosan valós készülék születik majd.

Forrás: LetsGoDigital

Utoljára frissítve: 2019. április 03., szerda 10:37
(0 szavazat)

Új hozzászólás