Nem kérek reklámanyagot! - Xiaomi útmutató

Azon olvasóink számára igyekszünk segíő kezet nyújtani, akik eddig nem tudták a megoldást.

no advertising please poster

Az okostelefonok sok hasznos funkciója mellett néha egy-egy olyan újítás is születik aminek nem biztos hogy mindenki örül. Ilyenek például a kéretlen reklámok, amelyek jöhetnek applikációkon keresztül, vagy egyenesen a készülék menüjéből. Többen is problémásnak tartották, amikor a mostanában oly népszerű Xiaomi is beépítette ezt az eszközeibe.

Lássuk hol találjuk, és hogyan kapcsolhatjuk ki a kéretlen reklámokat!

A MIUI rendszerben több ponton is el van rejtve a reklámokra vonatkozó beállítás, az egyik ilyen opció az alkalmazások kezelése menüpontban van, a jobb felső részen található három ponttal előhívható beállításokon belül:

Kep 1     Kep 2

 

A telefon úgynevezett „Tisztító” alkalmazásán belül van eldugva a következő reklámokra vonatkozó beállítás. Ennek kikapcsolásához el kell indítanunk a Tisztítót, majd jobb felül, a kis ecset ikonra kattintunk, innen a mély tisztításba jutunk, ahol szintén jobb felül, de ezúttal a kis fogaskerékre kattintva a beállításokba érkezünk, ahol bizony ott lapul a "Hirdetések fogadása opció"!

Kapcsoljuk ki ezt is!

Kep 3   Kep 4   Kep 5

 

És végül, még egy harmadik helyen is ki kell kapcsolnunk a hirdetéseket a telefonban, ezt úgy találjuk meg ha a készülék beállításaiban a kereső sorba beírjuk, hogy „Hirdetési szolgáltatások” és máris a találatok közt lesz a „Személyre szabott reklámajánlatok opció”, amit szintén ki tudunk kapcsolni.

Kep 6     Kep 7

Összegezve tehát a Xiaomi telelefonokban összesen három helyre is bekerült a hirdetésekre vonatkozó beállítás. Ha mindezek után még találkozunk valamilyen reklámmal, akkor valószínűleg valamelyik applikáció lesz érte a felelős.

Reméljük, olvasóink hasznosnak találták ezt a kis útmutatót, és akadt olyan, akinek tudtunk segíteni.

Utoljára frissítve: 2019. március 04., hétfő 20:10
(1 szavazat)

Új hozzászólás