A Xiaomi végre bemutatta a Note sorozat új generációját. Mit ne mondjak, ez megint oda lett rakva – bár a „mezei” Note nincs a palettán.

Az Indiában megtartott eseményen lehullt a lepel a Redmi Note 9 Pro és a Redmi Note 9 Pro Max okostelefonokról. Utóbbi valójában a korábban megszüntetett Xiaomi Mi Max sorozat szellemi utódjának tekinthető, amelyek nagy méretű, közkategóriás telefonok voltak nagy kijelzővel és hatalmas akkumulátorral. Egyértelmű, hogy a Pro Max a gyártó „kiskedvence”, a figyelem minden tekintetben rá fog irányulni. A tervezésnél a lényeg az volt, hogy nagy teljesítményt és remek minőségű fényképezési élményt biztosítson, mindezt a középkategóriában. Lássuk, mit tartogat nekünk ez a két csodamasina, amely sok hasonlósággal bír!

Redmi Note 9 Pro Max

A telefon 165,5 x 76,7 x 8,8 milliméteres lett, a tömege 209 gramm. Az előlapot az igazán hatalmas, 6,67”-es IPS kijelző foglalja el, ennek felbontása 1080 x 2400 pixel. Középen a most oly’ divatos kameralyuk található rajta, ebben kapott helyet a 32 megapixeles előlapi kamera. A kijelzőt Gorilla Glass 5 védi – a hátlapot is – amely egy 3D-s s ívelt üveggel rendelkezik. A készülékben elérhető a Z tengelyes rezgőmotor a pontos haptikus visszajelzéshez, amely különféle típusú rezgéseket kínál gépelés, görgetés és a többi művelet közben is. Az ujjlenyomat-olvasó már nem a hátoldalon található – bekerült oldalra, a bekapcsológombba.

A Redmi Note 9 Pro Max négy kamerával rendelkezik, amelyet egy négyzet alakú szigetben helyeztek el – csak tudnám, honnan rémlik ez a kialakítás… Na de hagyjuk is, nézzük, mit tudnak a képkészítésért felelős egységek. A főkamera 64 megapixeles (f/1.9), amely mellé egy 8 megapixeles (f/2.2, 119 fokos) nagy látószögű lencse került. Az alsó sorban egy 5 megapixeles (f/2.4) makró lencsét és a 2 megapixeles (f/2.4) mélységérzékelőt találunk. A Pro Max támogatja a multi-frame zajcsökkentést, amely nyolc 64 megapixeles felvételt egyetlen nagy felbontású képpé gyúr össze, illetve gyárilag támogatja a RAW formátumú fényképezést. Videózásnál elérhető a 21: 9-es képarány, a 4K videofelvétel és 1080p-s felbontásnál a 120 fps-es slo-mo videó.

A meghajtásért a Snapdragon 720G (8nm, 2 x 2,3 GHz Kryo 465 Gold & 6 x 1,8 GHz Kryo 465 Silver mag) felel, a GPU szerepét az Adreno 618 tölti be. Memória-tárhely kombinációból háromféle verzió választható, a kisebb kiszerelésű 6/64 GB lehet, a „középkategóriát” a 6/128 GB képviseli, míg a legerősebb 8/128 GB lesz – a kiépítések természetesen bővíthetőek memóriakártyával. A Wi-Fi hozza a kötelezőt, dual-bandes, támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat, míg a Bluetooth 5.0-ás. A helyzetünket az A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NavIC-vel pozícionálhatjuk, és az infra port sem maradhatott ki a repertoárból. Az akkumulátor óriási, 5 020 mAh kapacitású, amelyet 33W-os gyorstöltéssel pumpálhatunk tele. Nagyszerű hír, hogy a cég nem spórolta ki az erre megfelelő töltőadaptert a dobozból – így nem kell pluszban beszereznünk, a csatlakozása pedig már az elvárt USB Type-C felülettel rendelkezik, de a 3,5 mm-es jack is befért a házba.

Redmi Note 9 Pro

A Redmi Note 9 Pro Max közeli testvére, a mérete, a tömege, de a kijelzője is megegyezik, akárcsak a processzor (és a GPU is). A memória/tárhely kombináció csökken, itt csak 4/64 és 6/128 GB-os kiadás lesz elérhető. A főkamera is gyengébb – ennél a modellnél a Samsung GM2 48 megapixeles érzékelő kapta a munka nagyját, míg a többi lencse azonos. A szelfikamera felbontása is feleződött, azaz egy 16 megapixeles egységgel kell beérni. Az akkumulátor maradt az 5 020 mAh-ás telep lett, azonban ez „csak” 18 W-os gyorstöltést támogat.

Mindkét telefon Android 10-zel és MIUI 11-gyel érkezik. A Redmi Note 9 Pro március 17-től, míg a Redmi Note 9 Pro Max március 25-től vásárolható meg Indiában és Kínában. Háromféle színben lesznek elérhetőek, aurora kék, gleccser fehér és csillagközi fekete. Az árak pedig így festenek majd:

Redmi Note 9 Pro Max

  • 6/64 GB: 14 999 rúpia (~60 000 Ft)
  • 6/128 GB: 16 999 rúpia (~68 000 Ft)
  • 8/128 GB: 18 999 rúpia (~76 000 Ft)

Redmi Note 9 Pro

  • 4/64 GB: 12 999 rúpia (~52 000 Ft)
  • 6/128 GB: 15 999 rúpia (~64 000 Ft)

Véleményem szerint megint egy remek telefont-párost rakott össze a Redmi – bár személy szerint pár dolog szúrja a szemem. Az egyik a kamerák elhelyezése/kinézete, ami Huawei beütést ad a mobiloknak. A másik a kameralyuk – valahogy sem ezzel, sem a notch-csal nem vagyok kibékülve- de legyen ez az én bajom. Legutolsó sorban pedig az NFC-t hiányolom (a Note 8T emiatt tetszik), ami igazán beleférhetett volna pár rúpiáért pluszban, és itt jön az, hogy ellentmondjak magamnak, mivel ezek ellenére azt mondom, hogy a telefon szép lett, a hardver részemről szintén okés, és szívesen használnám, ha hozzám vágnának egyet 😊.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: