Amennyiben szükséged van egy jó minőségű, mégis megfizethető – (laptop)táskára, van számodra egy jó ajánlatom.

A nyáron – a munkámból adódóan – laptopot kellett hordanom magammal keresztül-kasul a városban, és akkor hasított belém a felismerés, hogy nincs hozzá megfelelő táskám. Szégyen szemre nem volt talonban egy olyan szütyő, amelybe nemcsak belefér egy „normál” – értsd 15,6”-es – laptop, védelmet is nyújt számára, netalántán egyéb dolgok is beleférnének. Az állapot tarthatatlan mivolta késztetett arra, hogy be kell szereznem egy megfelelő hordozót, amely nem mellesleg még jól is néz ki. Egy dologban voltam biztos, mégpedig abban, hogy ezek a kommersz, kézben hordható, esetleg vállra akasztható gagyi kinézetű táskák szóba sem jöhetnek. Nem olyan fából faragtak, hogy bármi megfelelne. Pár perccel a felismerés után már keresgéltem is a kedvenc webshopomban a kedvenc márkám kínálatából. Hamar rá is találtam a címben említett Xiaomi City Backpack 2-re, amely minden igényemnek megfelelt.

A buy gomb megnyomása után már vártam is a postást, hogy hozza a csomagot, amit nem tett meg. Helyette mehettem a postára, mivel egy nagyon könnyű, de hatalmas csomag várt – nagy meglepetésemre.
Nem ragozom tovább, a szememnek már-már szokatlanul nagy táska köszönt vissza rám, a választott sötétszürke színben. A mérete 30,5 x 14 x 40 centiméter, a tömege 770 gramm, anyaga pedig poliészter.  Az űrtartalma 17 liter, míg a teherbírása – a gyártó szerint – 25 kilogramm, ember legyen a talpán, aki ennyi terhet belepakolna.

Külső

A formája számomra tetszetős, szögletes alakú, és sehol nincs kilógó zseb. Mondhatni magán hordozza a Xiaomi formavilágát, a kinézete letisztult, az anyaghasználat hozza a kötelezően elvárt minőséget. Ahogy annak lennie kell, anyaga vízlepergető, a cipzárak a minőséget garantáló YKK gyárból érkeztek. A táska síkját csak a két, kellően párnázott vállpánt, valamint az akasztó töri meg. Azokra is gondoltak, akik gurulós bőrönddel közlekednek, ugyanis a hátrésznél egy keresztpánt található, amelyet annak húzókáján lehet átbújtatni – így könnyebb vinni, ha a hátunk/vállunk elfáradna. Ezt nehéz elképzelni, mivel a háti rész is kellemesen párnázott, amely azért a benne tárolt eszközök védelméhez is jól jön, a maximális terhelhetőséget meg senki nem fogja belegyömöszölni.

 

Első blikkre csupán két rekeszt vehetünk észre, ahogy a legtöbb ilyen terméknél lenni szokott. Azonban két extra rekesz is helyet kapott, amelyek két oldalt lettek elhelyezve.
De haladjunk sorba, kezdjünk a legnagyobb rekesszel! A legnagyobb zseb további, belül gondosan elszeparált részekre lett osztva. A hátoldalnál két rekesz található, a nagyobba kényelmesen betehetjük a maximum 15,6”-es laptopunkat, míg a kisebbik egy 10” körüli tabletet képes magába fogadni. Azért, hogy ne csússzanak ki a helyükről, egy tépőzáras pánttal tudjuk őket a helyükön tartani. Mindezeken kívül két további – nyitott – rekesz van, amely már az elülső rész felé lett elhelyezve, és extra, cipzárral zárható zseb is helyet kapott itt. A főrekeszben még így is bőven marad hely, ide simán be tudok helyezni pár nagyobbacska könyvet, egy termoszt, de még az esernyőt is gond nélkül elnyeli. A kisebbik részbe is beletettek egy kis zsebet, valamint a táska két oldalán is találunk két extra tároló helyet. Összességében, kis túlzással élve a fél lakást magunkkal tudjuk vinni bárhová is sodor az élet.

Használat

Meg kell valljam, ez a táska nagy változást hozott a mindennapjaimba. Na nem azért, mert Xiaomi, vagy mert jól néz ki – mindkettő részben igaz is – hanem azért, mert eddig a Xioami 10 literes táskáját nyúztam szinte minden nap.
A különbség észrevehető, nemcsak nagyobb súly nyomja a vállamat, hanem azért is, mert a vállpántok vastagabbak, jobban párnázottak. Bőven elfér benne minden, ami egy nap alatt kellhet. Így nekem napi szinten belepottyan egy termosz, szemüveg, napszemüveg,  fejhallgató, könyvek, laptop, és az apróságok. És még ennyivel sincs tele, pakolhatnék még bőven bele, persze csak ha akarnék, de nem akarok. Hosszabb úton sem kényelmetlen, nem húzza a vállamat.

Személy szerint munkába járáshoz használom, mivel a formája miatt mindegy, hogy elegánsabban – értsd ingben – vagy sportosabban öltözöm, passzol hozzá a táska. Azért öltönyhöz már nem venném fel, az egy más kategória. Rövidebb, pár napos kiránduláshoz/túrázáshoz is elegendő az űrtartalma. Egyszóval univerzális darab. De akár iskolatáskának is beillik, fér bele azért füzet könyv, miegymás.

Világos- vagy sötétszürke színben szerezhetjük be a Banggood oldaláról. Az ár az ÁFA-t tartalmazza, míg a szállítás ingyenes. Így 72,99 $ (~21 500 Ft) ellenében vehetjük meg. Jó, nem egy filléres cucc, de ha egy több százezer forintos laptopot is beleteszünk, ez aprópénz a gép árához képest. Megvásárolni az alábbi linken tudod:

Xiaomi City Backpack 2 

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: