AMOLED kijelző, naprakész SoC, 4 GB RAM – mi kell még?

oppok1 1

Az elmúlt héten a hazánkban még kevésbé ismert (remélhetőleg ez hamarosan változik, hiszen a legfrissebb adatok szerint a márka jelenleg az ötödik legnagyobb okostelefon gyártó a világon) Oppo „legfrissebb technológia hihetetlen áron” jelmondottal promózott be e titokzatos készüléket UD ujjlenyomat érzékelővel a fedélzetén. Az Oppo K1-re keresztelt modell 6,4 hüvelykes AMOLED panellel operál, a rendszerlapka egy Snapdragon 660, mely mellé 4 memóriát, 64 GB tárhelyet, illetve masszív 235 dolláros árcédulát társító a gyártó. A keskeny kialakítású Full HD+ felbontású kijelző vízcsepp formájú notchot kapott, amely egy 25 megapixeles előlapi kamerának ad otthont. Hátul az elsődleges szenzor 16 megapixeles, a segédoptika pedig 2 megapixeles (tehát a kamerás rendszert tekintve specifikáció alapján a K1 elmarad a Redmi Note 7-től).

oppok1 2

Kissé csalódás, hogy a hardveren Android 8.1 Oreo startol a ColorOS 5.2 verziójával, vélhetően ez később majd frissítésre kerül. A 3600 mAh-t tudó telep nem hangzik rosszul, a 10 wattos hagyományos töltés és a microUSB 2.0 port viszont már kevésbé lenyűgöző. Adatkapcsolatok terén természetesen kapjuk a szokásos csomagot: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 ac és dual SIM.
A telefon négy színben kerül majd forgalomba, de az indiai értékesítésben (ami kevesebb, mint 1 hét múlva indul) csak két változatot dobnak a piacra, ezek a színátmenetes Van Gogh Blue és Piano Black.

Indiában 16,990 rupiával indul az értékesítés február 12-én a Flipkaront keresztül, remélhetőleg hamarosan kedvenc áruházainkban is felüti majd a fejét.

Forrás: GSMarena