Aligha nem a Note 9 részleteiről rántja le a leplet végérvényesen a gyártó.

meizu m9 1

A Meizu Note 9 az elmúlt héten már megmutatta magát a TENAA adatbázisában, nem sokkal később pedig néhány kémfotó is megjelent róla. Természetesen ezek a szivárogtatások tökéletesek arra, hogy egy kis hype-hangulatot kreáljanak az újdonság körül, melyet a legfrissebb hírek szerint a Meizu hivatalosan február 14-én mutat be a nagyérdeműnek. A Meizu Note 9, mely számos piacon Meizu M9 néven érkezik majd a boltokba egyelőre az M923Q kódnévvel van azonosítva, és bár már számos dolog kiderült vele kapcsolatban, az árazást, az elérhetőséget, illetve a piacra dobás konkrét dátumát (vélhetően február második fele) egyelőre homály fedi.

meizu m9 2

Ami biztos, hogy a 2 GHz-en robogó SoC-kal (Qualcomm Snapdragon 675 – 11 nm Kryo 460 CPU magok, Adreno 612 GPU) és a 6 GB RAM-mal nem lesz probléma, de a 64 GB, illetve a 128 GB tárhely vonatkozásában sem fog túlságosan szorítani a nadrág. Az energiaforrás sem rossz, egy 4000 mAh-s telep kerül a készülékház gyomrába. A „Super mCharge” gyorstöltés támogatása egyelőre nincs megerősítve, de amennyiben támogatásra kerül, úgy egy 55 wattos energiapumpálással kalkulálhatunk, ami képes 10 perc alatt nulláról hatvan százalékra lökni az akksi töltöttségét (hogy ez mennyire tesz jót neki élettartam szempontjából, az már más kérdés). Egy másik kulcsfontosságú paraméter a kamera, amely a Redmi Note 7-hez hasonlóan egy 48 megapixeles főszenzorból és egy 5 megapixeles mélységérzékelőből tevődik össze. Összességében tehát a Meizu M9 is erősen „várós” kategória, és már csak hármat kell aludni, hogy komolyabban megismerhessük.

meizu m9 3

Bréking: a legutóbb befutott pletyák szerint a Meizu ajánlott végfelhasználói ára 147 dollár lesz, így a hatványozottan “város” kategóriába lépett elő.

Forrás: GSMarena