Korábban mi is írtunk a nemsokára megjelenő első hajlítható telefonokról, de a dél-koreai gyártónál problémák léptek fel.

Fold 01

A telefon piaci startja április 26-án lenne, így előzetesen a legnagyobb online újságokhoz elküldte a Foldot tesztre. Viszont a kiküldött tesztpéldányok kijelzői sorra mondják fel a szolgálatot, és mivel csak pár darabot küldtek ki, ez nagy hibaszázaléknak minősül. Azt sem mondhatjuk, hogy extrém teszteknek vetnék alá a mobilokat, elvégre a szakújságírók használtak már pár eszközt. Az előrendeléseket már veszik fel a Galaxy Foldokra, és a borsos árcédula (2 000 dollár) miatt ez a hiba sokba kerülhet a vállalatnak. A hibát egy-két esetben a felhasználók követték el, egyik esetben a Bloomberg  munkatársa, aki lehúzta a védőfóliát a készülékről, pedig ennek szerepe nem a karcok elleni védelme, hanem a P-OLED panel működéséhez szükséges.

Fold 01

Ez a réteg olyannak tűnik, mint egy fólia, a Samsung viszont jelezte többször is, hogy ezt ne távolítsák el semmi esetre sem. Eddig négy esetről tudni, hogy a megjelenítő pár nap elteltével megadta magát – ebből egy ugye user-error – de a többi esetben ez fel sem merült. Pozitívum, hogy a gyártó azonnal reagált az esetre, kiemelve hogy alaposan megvizsgálják az esetet, és ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a fóliát semmilyen esetben ne távolítsuk el a kijelzőről. A vizsgálat nagyon fontos lehet, mivel ha beigazolódik, hogy pár nap alatt tönkremegy a kijelző, akkor érdemes az újabb nagy fiaskó elkerülése érdekében (Note 7) elhalasztani a piacra kerülését.

Ami az egyik gyártónak hátrány, addig a másik lehet, hogy profitálni tud belőle – itt a Huawei Mate X-re gondolok, mivel ők később is mutatták be a saját megoldásukat, és a piacra is később tudják majd szállítani – de ezen visszajelzéseknek hála lehet ők is kitolják a tesztelési időszakukat.

Fold 03

Biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan további fejleményeket fogunk hallani erről a problémáról, mivel mindenki árgus szemmel figyeli a Samsung minden rezdülését a konkurenciától kezdve a felhasználókig. Viszont ez az eset is felveti a kérdést, hogy vajon eléggé kiforrott-e a technológia a hajlítható kijelzős mobiltelefonokra, vagy még csiszolni kellene-e ezeket a megoldásokat.

Hamarosan biztosabbat tudunk majd mi is mondani, mi lesz a sorsa ennek a telefonnak…