A kínai vállalat alsó árszegmensbe szánt telefonja egész formásra sikeredett, a fiatalabb korosztály lehet a célközönség már a neve alapján is.

Doogee Y8 01

Valamint a színek alapján is, mivel három színben kapható az okostelefon, ezek fantázianevei a Luminous Black, az Emerald Green és a Phantom Purple. A telefon méreteit tekintve 156,8 x 75,25 x 9 milliméteres, amihez kereken 150 grammos tömeg társul, az előlapot a 6,1”-os 1280 x 600 pixel felbontású (270 ppi) kijelző borítja be, amit csupán egy csepp alakú notch tör meg. Itt kapott helyet az 5 megapixeles (F/2.2 apertúra, támogatja az arcalapú-feloldást) előlapi kamera, míg oldalt a megszokott helyeken a szokásos gombolat találjuk.

Doogee Y8 02

Így baloldalon a SIM-es tálcát (2 nano SIM vagy 1 Nano SIM + 1 micro SD), jobb oldalon a bekapcsoló- és hangerő szabályozó gombokat, alul pedig a micro USB-t és a 3,5 mm-es jack csatlakozót. A hátoldalon a 8 + 5 megapixeles (F/2.2) képalkotó helyezkedik el a LED villanóval, alattuk az ujjlenyomat-olvasóm díszeleg. A meghajtásért a MediaTek MT6739 felel (28 nm, 4 darab Cortex-A53 mag, 1,5 GHz), a munkáját az PowerVR GE8100 GPU segíti, valamint 3 GB memória és 16 GB belső tárhely jutott még a belbecsbe. Utóbbit egy maximum 128 GB-os memóriakártyával egészíthetjük ki, ebben az esetben már biztosan nem fogunk tárhelyhiányban szenvedni. A vezeték nélküli adatátvitelért az a/b/g/n szabványokat kezelő Wi-Fi modul, valamint a 4.0-ás Bluetooth felel.

Doogee Y8 03

A pozicionálást az A-GPS és GLONASS képes chip oldja meg, ezek mellé természetesen rendelkezésre áll a G-szenzor, a közelségérzékelő szenzor és a fényérzékelő is. Az energiáról a 3400 mAh-ás akkumulátor gondoskodik, ez a megszokott módon nem eltávolítható. A telefon kedvező árának ellenére sem kell hiányolnunk a B20-as sávot, így nem lesz gond sehol a villámgyors mobilnettel. A szoftverezettségben semmi kivetnivalót nem találunk, ugyanis az Android 9.0-ás (Pie) dolgozik a hardveren.

Doogee Y8 04

A Doogee Y8 okostelefon a Banggood bevezető akciójában jelenleg 75 dollár (~ 21.490 ft), a EU priority line szállítás pedig 3,67 dollár (~ 1000 ft), így aki egy bő 20-asért szeretne használható cseppnotchos telefont, annak nem kell tovább keresgélnie.

DOOGEE Y8 3 GB RAM 16 GB ROM


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, oyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: