Meglepő újítást tesztel az egyedi kezelőfelületében a Xiaomi.

miui 10

A Weibora (a kínai Twitter) az egyik Xiaomi alkalmazott kitett egy screenshotot és egy rövid videót, ebben látható ez az újdonság. A 3D Air Gestures, magyarul 3D levegő gesztusnak nevezhető funkció segítségével lehet előhívni alkalmazásokat. Ehhez elég feloldani a telefont, majd a majd a levegőbe „rajzolni” a kívánt mintát, és a hozzá társított alkalmazás el is indul. A képernyő mentésből jól látszik, hogy az M,W,C,Z mozdulatokat támogatja a rendszer. A videóban a „C” betű megformálása esetén a kamera alkalmazása indul el, míg a „W”-re a TikTok (rövid – 15 másodperces – felvételek készítését és megosztását teszi lehetővé), a „Z”-re pedig (talán) a Weibo jelenik meg. Egy pillanatra feltűnik a menü, amiből azt sejtem, hogy az egyes gesztusokhoz nincs fix alkalmazás társítva, ezt mi magunk szabadon választhatjuk meg, mit is szeretnénk használni az egyes esetekben.

MIUI 10 3D Air Gestures

Ez a fejlesztés egyelőre csak a Mi 9-en, és a kínai béta MIUI-on érhető el jelenleg. Kérdés, hogy mely készülékek támogatják majd ezt a funkciót, illetve hogy mikor kapják meg a felhasználók. Mivel a Global Beta program már megszűnt, csak a kínai tesztelők használhatják, és ha minden rendben, akkor indulhat el a terjesztése a nemzetközi vizeken. Az ötlet jól jöhet néhány helyzetben – például ha koszos a kezünk, és nem szeretnénk a kijelzőt összemaszatolni – de érdekes lesz, ha az utcán valaki így indítja majd el a kamerát. Kicsit meglepődtem, hogy ez a feature már a 10-es rendszerbe bekerülhet, egy ilyen újítást jobban el tudnék képzelni a soron következő nagy rendszerfrissítéshez. 

 


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: