Jöjjön egy nagyszerű fordítógép bemutatója, ami a világjárók hasznos társa lehet a külföldön töltött mindennapok során.

Xiaomi Translator 01

Elmondható, hogy manapság kevesen beszélnek nyelveket, akik pedig még tudnak is, azok is legtöbbször angolul vagy németül – esetleg franciául beszélnek. Ezek közül az angol a legelterjedtebb, egyre többen beszélik – viszont sokszor érthetetlenül. Ennek a problémának a megoldására kínál egy zseb fordítógépet a Xiaomi, ami ugyan magyarul nem tud – és van egy sejtésem, hogy nem is fog tudni, olyan nehéz szeretett anyanyelvünk – de aki beszél egy idegen nyelvet, könnyen megértettetheti magát egyéb nyelveken.

Xiaomi Translator 02

De először kezdjük a külcsínnel, maga a termék egy 15 x 3 x 1 centiméteres fém házba burkolózik, a tömege mindössze 63 gramm. Így könnyen elfér a zsebünkben is, de a táskában sem kell helyet keresgélni számára. A téglalap formát az előlapon található mikrofon helye, valamint a menügombok törik meg, de szokás szerint letisztult formákkal operáltak ennél a készüléknél is. A használatért egy 900 mAh-ás akkumulátor felel, amely egy hét készenlétet és 8 órás üzemidőt biztosít. De jöjjön a belbecs, azon belül is a képességek – itt a hardverelemek lényegtelenek.

Xiaomi Translator 03

Ez – ahogy a gyártótól megszoktuk – nem egy mezei fordítógép, a fordításon kívül további extra funkciókkal is ellátták, így képes zenét lejátszani, megmondani az időjárást, vagy éppen a híreket felolvasni nekünk. Összesen 14 nyelven képes megszólalni jelenleg – ismeri a kínai, angol, japán, koreai, francia, német, spanyol, orosz, portugál, olasz, holland, dán finn, svéd nyelveket – és a beépített AI segítségével folyamatosan tanul, fejleszti önmagát, valamint az ígéretek szerint a nyelvek száma is folyton bővül a jövőben. Ehhez a képességéhez az internet is a segítségére van, 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózaton szerzi be a frissítéseket-javításokat. Magáért a funkcióért a Microsoft Translator felel, ami a mesterséges intelligenciának, és az önkéntesek beküldött adatainak hála folyamatos fejlődésre képes, ezzel csiszolva a fordítások minőségét. A gép nem csak nyaralások alkalmával lehet a segítségünkre, mivel adatbázisában több, mint 5 millió szakmai mondat is szerepel, így az üzleti élet szereplőinek is segítséget nyújthat.

Műszaki adatok:

  • Mérete: 15 x 3 x 1 centiméter
  • Tömege: 63 gramm
  • Szín: ezüst / szürke
  • Akkumulátor: 900 mAh
  • Készenléti idő: 7 nap
  • Működési idő: 8 óra
  • Teljesítmény: 5V / 1A

Csomag tartalma:

  • 1 x Fordítógép
  • 1 x USB-kábel
  • 1 x Felhasználói kézikönyv

Xiaomi Translator 04

Ideális lehet mind üzleti útra, mind nyaralásra indulóknak, ha a fent felsorolt egyik nyelvet beszélnek, és bármelyik olyan országba utaznak, amit képes „beszélni” a kis gép. Mérete tényleg hordozhatóvá teszi, és a használata is egyszerű – megvétel után csak a ” MOYU ” appra van szükségünk, és használhatjuk kis segédünket. Mindezért jelenleg a Tomtop oldalán vagyonokat sem kell költenünk, 43,69 dollárért, azaz nagyjából 12.000 Ft-ért juthatunk hozzá, a szállítás pedig ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Portable Mini Handheld AI Translator


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: