Órából ma az okos a menő, de ezt a szerkezetet mindenki megnézi, ha a csuklódon hordod, pedig csak az idő múlását figyelhetjük rajta.

Ciga 01

Aki szereti az egyedi dolgokat, annak már messziről feltűnik ez az időmérő szerkezet, annyira szép. És ezt nemcsak én mondom, a szakma is annak tartja, elvégre az iF Design díjazta is idén, ami nem kis szó. A különlegessége a kialakításában rejlik, a mechanikus óra minden alkatrésze a szemünk előtt van, köszönhetően annak, hogy nincs se számlapja, se hátlapja, azok átlátszóak. Másik érdekessége, hogy a mechanikát egy teljesen átlátszó tokba helyezték, amely a divat és a technológia erőteljes kombinációját eredményezi. Az egész órát a PVD edzett bevonat, és a TR90 Super HD ütésálló bevonat védi a mindennapok megpróbáltatásaitól, ami garantálja a hosszú élettartamot. Maga a szerkezet átmérője 44 milliméter, míg a vastagsága 13 milliméter, amihez 39 grammos tömeg társul. A szíj ugyan szilikon, de hála a 20 milliméteres szabvány szélességnek, ez könnyen cserélhető egy elegánsabb verzióra is. Egy felhúzással 40 órán át képes mérni az időt, és 24 óra elteltével is 15-30 másodperc lehet a hibahatár. A gyártó szerint ugyan 30 ATM a vízállósága, de a zuhanyzáskor vagy mosogatáskor érdemesebb lerakni, az eső vagy a verejtékünk viszont nem tesz kárt benne.

Ciga 04

Műszaki adatok:

  • Márka: CIGA Design (Xiaomi ökolánc tagja)
  • Típus: T Series
  • Működése: Mechanikus
  • Szíj anyaga: Szilikon
  • Vízállóság: 3 ATM vízálló (verejtéket, kis esőcseppek bírja)
  • Jellemzők: Idő kijelzése
  • Tok átmérője: kb. 44 mm
  • Ház vastagsága: kb. 13 mm
  • Szíj szélessége: kb. 20 mm
  • Tömege: kb. 39 g
  • A csomag tartalma: 1 db CIGA Design T sorozatú óra

Ciga 03

Ugyan a tok mérete 44 milliméteres, ami inkább a férfi karórákra jellemző, de a hölgyek is bátran hordhatják, ha kedvelik a nagyobb méretű megoldásokat – úgyis uniszex darabról van szó, és a piros óraszíj is inkább nekik való. Mindent egybevetve nekem nagyon tetszik ez a Ciga Design-os óra – ahogy a többi termékük is – így aki egy régimódi mechanikus órát szeretne, mégis modern köntösben, annak bártan ajánlom. Ára nem horror, a Tomtop 99,99 dollár (~29 000 Ft) ellenében kínálja nekünk, a szállítás (Duty Free Shipping) pedig ingyenes. Amennyiben szeretnél egy ilyen mutatós mechanikus karórát, kattints az alábbi linkre a vásárláshoz:

Xiaomi Ciga Design Skeleton Mechanical Watch T Series


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: