Hiába közeledünk az év végéhez, a kínai gyártó folyamatosan új eszközöket mutat be.

Xiaom MiWatch4 01

Mint arról korábban mi is többször beszámoltunk (ebben a cikkben az óráról és ebben a cikkben a CC9 Pro-ról), ma új termékekkel gazdagodott a Xiaomi vállalat. Ma megvolt a sajtóesemény, lássuk mik kerülte be a kínálatba!

Mi TV 5 Pro

Xiaomi TV 01

Kezdjük a televízióval, erről alig tudtunk valamit eddig – nagyjából azon kívül, hogy érkezik. A Pro jelző itt nem reklámfogás, helye van a termék nevében. Három méretben lesznek elérhetőek – egyelőre Kínában – 55”, 65” és 75”-os képátlóval, az összes többi tulajdonságuk megegyezik. A „vastagságuk” 5,9 mm lett, a képernyő körüli káva is mindössze 1,8 mm-esre sikerült – nem egy ormótlan nagy készüléket kapunk. Az egész ház alumíniumból készült, a kialakítása pedig csavarmentes. A kijelző Quantum Dot QLED, amely támogatja a HDR10 +-t, a MEMC mozgáskompenzáció-t, a 8K dekódolását, színtartománya pedig az NTSC skála 108 százalékát fedi le. A prémiumszegmensbe szánt készülékek természetesen a Dolby Audio és a DTS HD Sound támogatást sem nélkülözik.

Xiaomi TV 02

A készülékek meghajtásáról egy 12 nm-es Amlogic T972 lapkakészlet gondoskodik, ami mellé 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely társul, a menü pedig a cég saját fejlesztésű PatchWall felhasználói felületével érkezik. Nem ezek lesznek a Xiaomi legolcsóbb televíziói, de teljes mértékben érthető a paraméterek alapján:

  • Xiaomi Mi TV 5 Pro 55”: 3 699 jüan (~155 000 Ft)
  • Xiaomi Mi TV 5 Pro 65”: 4 999 jüan (~210 000 Ft)
  • Xiaomi Mi TV 5 Pro 75”: 9 999 jüan (~420 000 Ft)

Xiaomi Mi CC9 Pro (Note 10)

Xiaomi MiCC9Pro 01

A telefonról már szinte minden kiderült korábban, de fussuk át mégegyszer, hátha lemaradt róla valaki! A legnagyobb durranás, hogy ez a világ első(második) 108 megapixeles kamerával rendelkező mobilja, és nem kevesebb, mint öt hátlap kamerát sorakoztat fel. Az első lencse egy négytengelyes OIS-támogatású 5 megapixeles teleobjektív, amely támogatja az 5x-ös optikai zoomot, a 10x-es digitális- és az 50x-es hibrid zoomot. A következő egy 12 megapixeles portrészenzor, a harmadik érzékelő a Samsung által gyártott 108 megapixeles főérzékelő (f/1.7), amely 4 tengelyes OIS-sel rendelkezik. A normál kiadás 7P lencsével bír, de a Premium Edition már 8P lencsével érkezik majd. Ezeket követi egy 20 megapixeles nagy látószögű lencse 117 fokos látómezővel. Az ötödik egy 2 megapixeles makró lencse, ennek fókusztávolsága 1,5 cm. Az öt kamera működését kettős LED vakuegység, az előlapi kamera felbontása 32 megapixel lett (f/2.0). A  hátlapi kamerák funkciókban bővelkednek, elég csak felsorolni őket: Ai szépítő effektus, AI jelenet felismerés, AI intelligens karcsúsítás, AI stúdiófényhatás, portré mód, szuper éjszakai jelenet üzemmód, makró videofelvétel, 960 fps lassított HD videó felvétel és 4K videofelvétel. A szelfi kamera sem szűkölködik képességekben többek között támogatja a 3D szépítő funkciót, a HDR-t, a kijelzőt használhatjuk vakunak, a panorámaképeket, az AI-jelenetek felismerését és a Mimoji-t. A kamera szuper lett, erre a legjobb példa a DxOMark értékelése – ugyanis a Mi CC9 Pro és a Mate 30 Pro egyaránt 121 pontot kapott, így holtversenyben az elsők.

Xiaomi MiCC9Pro 02

De nem álltak meg a kameráknál, a kijelző sem mindennapi. Ez 6,47 hüvelykes, AMOLED panelt kapott, amelynek felbontása 1080 x 2340 pixel, azaz Full HD +. Képaránya 19,5: 9 , a kontrasztaránya 400 000: 1 kontrasztarányú, HDR-t, 600 nit fényerőt és DCI-P3 széles színtartományt kínál. A kínai cég büszkén hirdeti, hogy ez a világ első telefonja, amely a kijelző alatt egy ultravékony optikai ujjlenyomat-olvasót tartalmaz. Így nagyobb területen képes érzékelni az ujjlenyomatot, és nagyon száraz vagy nedves ujjakkal is feloldható a készülék. Ezen kívül adott az USB Type-C csatlakozó, és a 3,5 mm-es jack sem hiányzik, akárcsak az infravörös port is megtalálható. 

Xiaomi MiCC9Pro 03

A belső miatt sincs oka szégyenkeznie a Xiaomi Mi CC9 Pro-nak. A meghajtásról a Snapdragon 730G processzor gondoskodik, amely mellé 6 vagy 8 GB RAM-ot kérhetünk, míg a belső tároló mérete 128 vagy 256 GB lehet. Az akkumulátor már-már a táblagépek telepeit is megszégyeníti, egészen pontosan 5260 mAh-ás a telep, amely támogatja a 30 W-os gyorstöltést – ezzel 65 perc alatt lehet ismét tele a tank. A wi-Fi dual-bandes, a-tól ac-ig támogatja a hálózatokat, a Bluetooth 5.0-ás. A rendszer ugyan még felemás – Android 9 alapon MIUI 11 fut – de nincs kétség afelől, hogy hamarosan az Android 10-es verzióra frissül. A telefon mérete 157,8 x 74,2 x 9,67 milliméter, a tömege 208 gramm lett.

A Xiaomi Mi CC9 Pro az alábbi áron érhető el a kínai piacon:

  • 6 GB RAM + 128 GB tárhely:  2 799 jüan (~115 000 Ft)
  • 8 GB RAM + 128 GB tárhely – 3 099 jüan (~130 000 Ft)
  • 8 GB RAM + 256 GB tárhely (prémium kiadás) – 3 499 jüan (~145 000 Ft)

A telefon három színben lesz kapható, Magic Green, Ice and Snow Aurora és a Phantom Black néven A nemzetközi piacokon a Xiaomi a Mi CC9 Pro álnéven érkezik, mégpedig Mi Note 10-ként. Amire nem is kell sokat várni, holnap már be is mutatják Spanyolországban.

Xiaomi MiWatch

Eljött ez a nap is, a cég bemutatta SAJÁT okos óráját is. A Band szérián kívül eddig nem gyártottak hordható okos eszközt, az órák nem a saját termékeik voltak. A forma „kissé” az Apple Watch-ra hajaz, ami kissé meglepő a cégtől, elvégre a copy-paste elvet régen ledobták magukról, és az elmúlt időben tudtak olyat mutatni, amitől leesett az állunk – elég csak a Mi Mix sorozatra gondolni, vagy az Alpha-ra. De lépjünk is túl ezen, nézzük mit is tud a szerkezet! Az óra négyzet alakú, a széleinél lekerekített. Az 1,78 hüvelykes, AMOLED kijelzőt (326 ppi) zafírüveg védi a behatásoktól, míg a test alumínium ötvözetből készült, a hátlap pedig kerámia. A jobb oldali koronával lehet navigálni a menüben, ez alatt egy többcélú gomb és egy mikrofon található még. Ellentétes oldalon egy másik mikrofonlyuk és a hangszóró nyílása kapott csupán helyet. Alul a töltőcsatlakozó, és a pulzusmérő szenzor található.

Xiaom MiWatch4 02

A hardver tekintetében a meghajtásról a Snapdragon Wear 3100 4G lapkakészlet gondoskodik, amely négy Cortex A7 magot tartalmaz, ezek maximális órajele 1,2 GHz. A repertoárból nem hiányzik az NFC, a Bluetooth 4.2, a Wi-Fi  – amely n-es hálózatot képes maximum kezelni – valamint beépített GPS-t is tartalmaz. Vibrációs motor és hangszóró is van természetesen. A Mi Watch is támogatja az eSIM-et, amely lehetővé teszi, hogy mobilhálózaton keresztül csatlakozzon az internethez, valamint a mobiltelefontól függetlenül kezdeményezzünk és fogadjunk hívásokat. Az akkumulátort itt sem aprózták el, egy 570 mAh-ás telepet pakoltak a házba, amellyel akár két napi üzemidő is elérhető egyetlen töltéssel.

Xiaom MiWatch4 03

Az operációs rendszer itt már nem zárt, hanem a Google féle WearOS-t kapjuk, abból is a  MIUI for Watch felülettel. Továbbra sem szereti a Xiaomi a gyári Google kinézetet, és a MIUI az egyik legjobbra sikerült kezelőfelület a piacon. Ehhez kapunk egy alkalmazásboltot is, hol jelenleg negyvennél több alkalmazást optimalizáltak az órához, de biztos vagyok benne, hogy ez a szám rohamosan növekedni fog. Az óra támogatja a pulzusmérést, a vér-oxigén nyomon követését, az alvásfigyelést és a test energiafigyelését is – utóbbi jelentsen bármit is. A XiaoAI személyi asszisztens sem maradt ki az órából – bár nekünk ez édes mindegy, Kínában így játszhatunk Knight Rider-eset… A Mi Watch képes az otthoni intelligens háztartási készülékekhez is csatlakozni, illetve azok vezérlése is megoldott. Végül jöjjön a feketeleves, mégpedig az óra árazása! Megmondom őszintén, kedvezőbb árcédulára számítottam, persze megnézve az anyaghasználatot és a tudást, megértem az 1299 jüanos (~58 000 Ft) árcédulát.

Mindhárom eszköz a mai naptól rendelhető elő – Kínában – és november 11-től vehetik kézbe a boldog tulajdonosok.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final