A vállalat nemcsak az új flagshipekről rántotta le a leplet tegnap, kiegészítők is érkeztek, amiknek kisebb volt a visszhangja, pedig érdekesek.

Egy napja mindenre fény derült az idei két zászlóshajóról a kínai vállalatnál. Szépek, erősek, kívánatosak, és rengeteg új technikai vívmányt is tartogatnak – elég csak a 30 W-os vezetéknélküli (Qi) töltésre gondolni. Szép, de minek építenék bele, ha nem tudjuk kihasználni? Nos, ez nem így van, mert fél tucat + 1 kiegészítő is érkezik hamarosan a telefonok mellé. Persze nem mind csak a Mi 10 szériával kompatibilis (egyelőre), de van köztük, amelyeket még csak ezek a mobilok tudnak kihasználni. Lássuk őket sorban.

Wireless Charging Bluetooth Speaker

Vezeték nélkül kapcsolódó hangszóróval lassan Dunát lehet rekeszteni. Mindenféle típus megtalálható a piacon, bármelyik ár szegmensben. Nos, a Xiaomi csavart egyet a dolgon – szokásukhoz hűen – és bemutatta a vezeték nélkül tölthető verziót. Ha a telefonunk képes 30 W-tal tölteni magát Qi technológiával, akkor legyen képes a hangszóró is – és lám, megcsinálták. Kinézete tükrözi a vállalat designját, így egy fehér színű, lekerekített hasáb alakú lett, az elején szövetborítással. A hangok megszólaltatásáért két, 5 W-os neodímium-vas-bór belső mágneses hangszórója felel, amelyhez kettős passzív mélysugárzók párosulnak a kiemelkedő hangminőségért. Támogatja a Bluetooth 5.0 technológiát – ezzel a hatótáv elérheti a 10 métert – de NFC kapcsolattal is párosítható a telefonhoz. Beépített mikrofon is megtalálható benne, így támogatja a hanghívásokat, és képes kiszűrni a visszhangot. A hangszóró ára Kínában 249 ¥ (~11 000 Ft).

Xiaomi 30W Vertical Wireless Charger

Mindenki látott már vezetéknélküli töltőt. Nem egy nagy szám, egy korong, amit az asztalra helyezünk, erre a telefont, és tölti. Néhány gyártó eddig is kínált vertikális Qi töltőt, ezt most a Xiaomi kicsit újra gondolta. A nevéből adódóan (és a Mi 10 miatt is) ez is 30 W-tal képes tölteni a telefonunkat, de a mérnökök raktak bele egy ultra-csendes ventilátort, amely elősegíti a jobb hőelvezetést. A hűs levegő egy megbúvó kis résen át áramlik a telefon mögött, így mérsékelve a melegedését. A vállalat maximális teljesítményt ígér minden körülmények között, így gyorsan tudjuk feltölteni majd a mobilunkat. A töltőért 199 ¥-t (~9 000 Ft) kell fizetni.

 

Xiaomi AIoT AX3600 Wi-Fi 6 router

Ezzel az eszközzel sem fogunk mindennap találkozni, bár nem is sok eszköz képes kihasználni a tudását. A formája eléggé egyedi, de igen tetszetős véleményem szerint. Az eszköz meghajtásáért a Qualcomm IPQ8071A lapkakészlet felel (4 x Cortex-A53 mag 1 GHz-es órajellel, valamint egy kétmagos NPU-t is tartalmaz, ennek 1,7 GHz az órajele), amely mellé 512 MB RAM-ot és 256 MB tárhelyet tettek. Ez a vállalat első, Wi-Fi 6 (ax) szabványra épülő routere, amely akár 9,6 Gbps letöltési sebességet is képes nyújtani – természetesen a dual-bandes Wi-Fi-nek hála. Összesen hét antennával rendelkezik, amelyből kettő dedikált AIoT antenna. Ennek (és tudásának) hála automatikusan felismeri a közelben található IoT eszközöket, és lehetővé teszi egy kattintással a konfiguráció beállítását az egyszerű csatlakozás érdekében. Ez akár 150 Mbps sebességet képes biztosítani az IoT eszközök számára A maradék öt antennából kettő 2,4-GHz-es frekvencián osztja a Wi-Fi-t, a fennmaradó három pedig 5 GHz-en. A hátulján egy WAN- és három LAN port található, mind gigabites. A router ára 599 ¥ (~26 000 Ft).

 

Xiaomi Mi 10 Air cooling fan

Ezt a hűtőventilátort kifejezetten a játékos kedvű Mi 10 tulajoknak szánják. Segítségével hosszú időn át kordában tarthatjuk telefonunk hőmérsékletét, még ha erőforrásigényes játékokkal játszunk is. Ez a kiegészítő saját akkumulátorral rendelkezik, így a telefon USB Type-C portja továbbra is használható más kiegészítőkhöz – például gamepad csatlakoztatásához. A ventilátor 129 ¥-ba (~5 900 Ft) kerül.

Gamepad – Xiaomi Mi 10-hez

Sajnos erről a kiegészítőről semmit nem tudni, még hivatalos kép sincs róla. Csupán a bemutató egyik prezentációjában tűnik fel – a kép bal alsó sarkában látható. Egyedül az ára publikus, ez pedig 299 ¥  (~10 000 Ft).

 

Xiaomi 65W GaN Compact Type-C Charger

Ez tulajdonképpen nem más, mint egy szuperkompakt, 65 W-os GaN töltő okostelefonokhoz, laptopokhoz és egyéb eszközökhöz. A töltő mindössze 45 perc alatt képes teljesen feltölteni a Mi 10 Pro-t, maximum 50 W-os sebességgel. Amennyiben van a birtokunkban más készülék – például egy laptop – amelyhez 65 W-os töltő kell, bártan használhatjuk ezt. Mivel gallium-nitrid alapú (GaN) technológiával készült, ezért rendkívül kompakt és hordozható. Ugyan a Xiaomi Mi 10 is 65 W-os töltővel érkezik a vásárlókhoz, azonban az nem egyezik meg ezzel a modellel. Ezért a termékért a cégnél 149 ¥-t (~6 500 Ft) kérnek.

 

Xiaomi Mi 10 flip case

Új telefonhoz hozzáillő tok is dukál. Nos, ezt is bemutatták a cégnél, így aki a telefonra pontosan illeszkedő kihajtható tokot szeretne, a Xiaomi ezt is tudja biztosítani számára. Többféle színben lesz elérhető, a jobb részén egy apró kivágással (fóliával?), ahol a fontos értesítések megjelenhetnek. Ennek 69 ¥ (~3 000 Ft) az ára.

Mint láthatjuk, bőven akadnak kiegészítők az új zászlóshajókhoz. Ezen termékek egy része csak a Mi 10-es szériával használható, azonban mások (hangszóró, töltőfej, router) bármilyen más – kompatibilis – eszközzel is használható. A hangszóró mindenkinek jól jöhet, a töltőfej más gyártók laptopjaihoz is jó lehet, a router pedig bárkinek, aki ki tudja használni a technikai adottságait. És biztos vagyok benne, hogy a jövőben egyre több olyan készülék jelenik meg – nemcsak a Xiaomitól – amelyekkel ezek teljesítménye/tudása még jobban kihasználható lesz. Mint minden ilyen termékbemutató esetén, úgy most is felhívom a figyelmet arra, hogy az itt feltüntetett árak csak Kínában érvényesek, illetve egyes termékeket még csak a belpiacra szánják – így az angol nyelv ismeretlen számukra. Ha készül belőlük nemzetközi forgalmazásra szánt változat, biztosan felveszik a partneráruházak a kínálatukba, és megosztjuk veletek a részleteket.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: