A gyártó híres a kedvező ár/érték arányú telefonjairól, de most rátett egy lapáttal – vagy levett belőle?

UmidigiA3s 001

Egyből két telefonnal fogja zárni az évet a kínai gyártó, kezdjük a kisebb testvérrel, Az A3S-sel! Már az elején el kell mondanom, hogy a telefont 2.5D peremprofilú üvegbe zárták, míg a a keret fémből van. A mérete mellesleg 153,7 x 72,9 x 8,45 milliméter, a tömege mindössze 97 gramm. Az A3S kijelzője egy 5,7”-es, 720 x 1440 pixel felbontású ISP panel, amely mentes mindenféle szenzorszigettől. Ennek köszönhetően a felső káva a régmúlt, vastagabb keretet idézi, ebben kaptak helyet az érzékelők, és a 13 megapixeles előlapi kamera. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon található, felette a duálkamera, amely fő szenzora 16 megapixeles, míg a mélység-élességért felelős szenzor 5 megapixelben képes megörökíteni az eseményeket. A belső komponensek miatt sem kell szégyenkeznie a telefonnak, a számításokért a MediaTek Helio A22 felel (12 nm, 4 x Cortex-A53 mag, 2 GHz-es órajelen), míg a GPU szerepét a PowerVR GE8300 látja el. Memóriából 2 GB áll rendelkezésre, míg tárhelyből 16 GB-ot kapunk, amit maximum 256 GB-os memóriakártyával lehet bővíteni. A vezeték nélküli kapcsolatok terén is csak jó hírekkel szolgálhatok, a Wi-Fi dual-bandes, és az a/b/g/n szabványokat képes kezelni, míg a Bluetooth chip 5.0-ás. A helyzetünket az A-GPS mellett a GLONASS műholdak is segítenek megtalálni.

UmidigiA3s 02

Az akkumulátor 3950 mAh kapacitású, a töltést pedig micro USB-n keresztül hajthatjuk végre. Értelemszerűen ennyi pénzért gyorstöltést ne várjunk, de ez azért nem is olyan nagy gond, aki ezt a mobilt választja. A zenehallgatáshoz – már amennyiben nem a mai „trendeknek” megfelelően – bömböltetnénk a zenét, a jó öreg jack csatlakozó nyújt segítő portot. A végére hagytam a hálózati részt. Ma már szinte elképzelhetetlen a kínaiaknál is, hogy B20 támogatás nélkül adjanak ki telefont – természetesen a belpiacra gyártottak más tészta – így az A3S-ben is megtaláljuk ezt az opciót. A SIM tálca nagy előnye, hogy három slotos, így az SD kártyával nem vesszük el a helyet a második SIM elől. És jöjjön az operációs rendszer kérdése – itt szokott borulni a bili. De nem ennél a modellnél, ugyanis a mérnökök az Andorid 10-et heggesztették rá, stock verzióban. Így a kevéskének tűnő memória és tárhely ellenére is egy jól használható rendszerrel érkezik a telefon.

UmidigiA3s 03

Kivesézve az olcsóbbik telefont, jöjjön az izmosabb! Nagyon hasonlítanak egymásra, de szaladjunk végig a paramétereken. Ez a modell 147,2 x 70,2 x 8,7 milliméteres, a tömege 184 gramm. Az előlapon egy 5,7″-os IPS panel lapul, 1512 x 720 pixel felbontással. Itt már megtaláljuk a notch-ot, amelybe beágyazva pihen a 13 megapixeles előlapi kamera. A hátlapi szenzorpáros ugyanaz, mint a másik telefonnál, így 16 + 5 megapixeles egységeket kapunk. A központi egység szerepét ugyanaz a MediaTek Helio A22 látja el, azonban memóriából +1 GB-ot forrasztanak bele, így már 3 GB-tal gazdálkodhatunk – a tárhely mérete viszont marad 16 GB. A Wi-Fi-n is csiszoltak, így az már az ac hálózatokkal is elboldogul, a Bluetooth egység viszont maradt az 5.0-ás.

UmidigiA3s 04

A helyzetünket már az A-GPS, a Glonass, a Galileo és a BeiDou műholdak segítik, így még pontosabb helyzetet kapunk. A csatlakozók ugyanazok (micro USB és jack), de a telep mérete 3300 mAh-ra apadt, bár egy napot ezzel is kibekkelünk. Ugyanúgy Android 10-zel érkezik a telefon, így a legfrissebb rendszer áll szolgálatba.

Az Umidigi A3S december 9-én startol el nagyjából 60 $-ért, míg az A3X egy nappal korábban – december 8-án indul 70 $-os árcédulával. Amint kapható valamelyik webáruházban, frissítjük a cikket az árakkal.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final