Hamarabb érkezett az új mobil, mint vártam, a mai nap csendben debütált az új Redmi telefon – a megszokott nyomott áron.

Csak holnapra vártam a mobil bemutatását, azonban reggel már jött az infó, Kínában előrendelhető a készülék. Az i utótagból is sejteni lehetett, hogy nagymértékben támaszkodik majd a nagy testvér paramétereire a Redmmi K30i, és így is lett. Nüánsznyi eltérés jellemzi, ami (számomra megkérdőjelezi a létjogosultságát a telefonnak), és ennek megfelelően barátibb árcédula. De lássuk a teljes specifikációt.

A Redmi K30i 5G mérete ugyanúgy 165,3 x 76,6 x 8,8 milliméter, ahogy a tömege is 208 gramm maradt- A készüléket elöl- hátul Gorilla Glass 5 védi, míg a keret alumíniumból készült. Az előlapon ugyanaz a 6,67”-es, 1080 x 2400 pixel felbontású IPS LCD kijelző kapott helyet, mint a K30 5G esetén. A megjelenítő továbbra is támogatja a HDR 10-et, és a 120 Hz-es képfrissítést, és a kapszula alakú kivágásban találjuk a 20 és a 2 megapixel felbontású előlapi kamerákat. Maradt az USB Type-C csatlakozó, és a 3,5 mm-es jack is, ahogy az infraportról sem kell lemondanunk a továbbiakban sem.

A hátlap kialakításán sem változtattak a gyárban, egyedül az elsődleges kamera felbontásán változtattak. Míg a K30 5G esetében ez egy 64 megapixeles egység volt, itt „csupán” 48 megapixeles (f/1.79) szenzor lett – amely állítólag Sony gyártmányú. A másik három egység viszont maradt, így kapunk egy 8 megapixeles nagy látószögű- egy 5 megapixeles makró- és egy 2 megapixeles mélységérzékelőt.

Érdekesség, hogy korábban mindenki a MediaTek Dimensity 800-as SoC-ot adta meg központi feldolgozóegységnek, addig a jd.com oldalon ehelyett a Snapdragon 765G szerepel, ami mellé kapunk 6 GB memóriát, és 128 GB tárhelyet. A dual-SIM kialakítás egyértelmű, ahogy a kettős 5G támogatás is, emellett a Wi-Fi ac szabványú, Bluetooth-ból 5.1-es áll rendelkezésre. Szerencsére az NFC sem hiányzik a repertoárból, de a Hi-Res audio támogatás is adott. A helyzetünket az A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS műholdak segítik pozicionálni, míg az energiát egy 4500 mAh-ás akkumulátorból nyeri – amely támogatja a 30 W-os gyorstöltést.

Gyorsan áttekintve a mobil technikai paramétereit, tényleg elmondható, hogy a változtatás elenyésző. Egyedül a kamera felbontása lett kisebb, ami nem nagy változtatás az összképet nézve. Az ára pedig – természetesen a kínai piacon – 1899 jüan (~85 500 Ft). Ez elég jó vételnek tűnik, de csak elsőre. A Redmi K30 5G ugyanilyen memória/tárhely kombinációval alig kerül többe – 1999 jüant (~ 89 900 Ft) kérnek érte – így az jobban megéri. Ennek fényében ez a kiadás mondhatni fölösleges a Xiaomitól – de hát ők tudják… A nemzetközi megjelenésre várni kell, és ha megjelelenik, biztosan más névvel tudjuk majd megszerezni magunknak.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: