Több mint egy éve várjuk a Poco F1 utódját, ami február 4-én indul hódító útjára.

PocoX2 01

A Xiaomi névadásai kezdenek érdekessé válni, az F1 után nem az F2 jön, hanem az X2, ami néhány embernél okozhat némi fejtörést. Főleg azoknál, akik nem ismerik annyira a márkát, de ez legyen a legnagyobb gondunk. A telefont a hivatalos Twitter fiókban jelentették be, és nem várnak sokat a bemutatóval, jövő hét kedden már meg is ejtik azt. A készülék nem egy új fejlesztés, hanem a Redmi K30 indiai változata lesz. Ez nem is olyan meglepő, mivel a Poco nemrég vált önálló márkává, és az „új” vállalat feje Manu Kumar Jain lett – erről itt olvashatsz bővebben. A cég egyik legfontosabb piaca az indiai, így itt kezdi meg az értékesítést.

PocoX2 02

De lássuk mit is tud a Poco X2 (Redmi K30)! A készülék 165,3 x 76,6 x 8,79 milliméteres, a tömege 208 gramm. Az előlapon a 6,67″ IPS LCD kijelző pihen, amely 2400 x 1080 pixel felbontású. Támogatja a HDR10 megjelenítést, de adott a 120 Hz-es képfrissítés is – amivel a játékosokat célozzák meg elsősorban. Az előlapon – a kameralyukban – két kamera kap helyet, az egyik egy 20, míg a másik egy 2 megapixeles egység lesz. A telefon alján pihen a 3,5 mm-es jack- valamint az USB Type-C csatlakozó. A hátlapon található majd az ujjlenyomat-olvasó, valamint a négy kamera. Ebből az elsődleges a 64 megapixel (f/1.89) felbontású – Sony IMX686 – szenzor, ami mellé kapunk egy 8 megapixeles nagy látószögű (f/2.2, 120° FOV) egységet, valamint két 2 megapixeles szenzort. Ebből az egyik a makro lencse lesz (f/2.2), míg a másik a mélység-érzékelésért lesz felelős (f/2.4).

PocoX2 03

A meghajtásért a Snapdragon 730G felel, amelyet folyadékhűtéssel támogattak meg a mérnökök. Memóriából 6 vagy 8 GB áll rendelkezésre, míg a háttértár 64/128/256 GB lehet. A Wi-Fi dual bandes, és támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat, míg a Bluetooth 5.0-ás lesz. A helyzetünket az A-GPS, Beidou, Glonass, Galileo műholdak határozzák meg, és az NFC chip sem hiányzik a repertoárból. Az energiaellátásért egy 4500 mAh-ás telep felel, amely támogatja a 27 W-os gyorstöltést.

PocoX2 05

A B20-as frekvencia támogatása első körben (ahogy megszokhattuk) nem képezi a tudástár részét, az majd a nemzetközi kiadásban fog szerepelni a későbbiekben. A készülék már Android 10-zel érkezik, a launcher a Poco-féle kiadás lesz. Az árazásról egyelőre nem esett szó, viszont biztosra vehető, hogy ismét baráti cédula lifeg majd az oldalán.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: