A Vernee strapatelefonja nem csak ellenálló külsőt, hanem hatalmas telepet és rengeteg RAM-ot is kapott a megalkotás során.

A mai okostelefonok nagy többsége nagyon jól néz ki, vékony, lekerekített, csillog-villog – szóval a szemnek kellemes, ugyanakkor a külső behatásokkal szemben általában nem ápol jó kapcsolatot. Aki sokat jár a szabadban és/vagy rengeteget sportol (pl. bicikli, futás, stb.), annál egy ilyen „csecsetelefon” előbb-utóbb áldozatául eshet egy leesésnek vagy az időjárásnak. Ennek okán érdemes lehet elgondolkodni egy „stapatelefonon”, például olyanon, mint a most következő példány.

Vernee V2 Pro IP68 4G Smartphone 6200mAh

A Vernee neve reményeink szerint hazánkban sem cseng teljesen ismeretlenül, pár éve két olcsóbb modellel néhány kereskedésen keresztül már beszivárogtak országhatáron belülre, noha akkora sikert nem tudott itthon elérni a márka, mint például annak idején a ZTE. Természetesen a fejlesztés és a gyártás azóta sem állt le: az alacsony ár maradt, de próbálnak valami egyedit adni azért a kevés pénzért is.

A Vernee V2 Pro mérete 164,2 × 79,4 × 12,2 mm, így még az 5,99”-os kijelző ellenére sem mondható kis darabnak, tömege sem kevés, 259 gramm. Anyaga fém és speciális műanyag, gumírozott felületekkel. A felhasznált IPS panelre nem lesz panasz, felbontása FHD+, 2160 × 1080 pixel, felületét Gorilla Glass üveg védi. Az egyik kompromisszum a pénzünkért a processzor, ami egy MedaTek Helio P23 MT6763 SoC, ez bizony nem a gyártó legújabb egysége, de legalább nyolc maggal gazdálkodhat, és őszintén szólva egy strapatelefonba igazából még ez is bőven elegendő. Rendszermemória-hiányban biztosan nem fog fuldokolni, ugyanis 6 GB RAM-ot pakoltak mellé, a beépített háttértár mennyisége pedig 64 GB, de ez igény esetén memóriakártyával még bővíthető (max 128 GB).

A kamerarendszer nem jó, de nem is tragikus: hátul egy 21 megapixeles főszenzorral lőhetjük a képeket a természetjárás során, az 5 megapixeles segédszenzor vélhetően a háttér-elmosásért felel – csak ne felejtsük el megkérni a szarvast, hogy maradjon nyugton, amíg elkészül a Bokeh-effekt. Elől a szelfik 13 megapixeles szenzorral készülnek, és itt is van segéd optika, tehát akár magunkról is tudunk háttér-elmosott szelfit készíteni. Ami szerintünk ennél fontosabb, hogy az előlapi szekció arc-alapú feloldásra is képes, ettől függetlenül ujjlenyomat-szenzor is rendelkezésre áll. Az operációs rendszer Android 8.1, ez sem a legfrissebb, de e modell kapcsán emiatt nem fog minket érezhető hátrány érni. A magyar nyelv benne van, számunkra pedig ez a legfontosabb.

Adatkapcsolatok terén megvannak a kötelező körök, van WiFi, illetve Bluetooth (4.2), valamint nem maradt ki az NFC támogatás sem, ahogy természetesen GPS (GPS+Glonass) is használható. A 4G-s modem a B20 sávot is ismeri, így hazánkban is teljes sebességen szaladhat vele a mobilnet. Külön érdekesség a hátlapon a kis extra szenzor, ami a szívritmus (pulzusszám) mérésére hivatott. Van minden, ami a szabadban kellhet: iránytű, giroszkóp, lépésszámláló.

A Vernee V2 Pro igazán nagy fegyvere az ellenállósága, ugyanis az IP68 tanúsítvány mellett a gyártói adatok szerint -30 és +60 Celsius fok között működőképes marad, 1,5 méteres mélységig vízálló, 99%-ban ellenáll a pornak, illetve minden oldalról védve van a leejtések során fennálló sérülésekkel szemben. Egy jó strapatelefonnál mindig kardinális kérdés az akku – elvégre nem mutat jól, ha az erdőben minden nap elő kell venni a powerbankot. Tudta ezt a Vernee is, ezért egy 6200 mAh-s telepet rejtett el a V2 Pro gyomrába, részben ennek is köszönhető a vastagsága és a tömege. Az akku körülbelül 4 napos használatot és 840 órás rendelkezésre állási időt tud biztosítani megfelelő körülmények között, a töltése 18 wattos gyorstöltéssel történik, amivel durván 150 perc alatt pumpálható tele az USB type-C csatlakozón keresztül.

Beszerzés

A specifikáció és a leírtak alapján véleményünk szerint minden adott ahhoz, hogy a Vernee V2 Pro sikeres társa legyen a mindennapok során az aktív életet élőknek, hiszen a gyártó figyelt arra, ami e felhasználási jelleg kapcsán igazán fontos: ellenálljon a külső körülményeknek és sokáig bírja az akksija. Ezért a pénzért a hardver sem rossz, a kamera pedig olyan, amilyen ebben a kategóriában lenni szokott (aki elindul az erdőbe fényképezési célzattal, annak úgyis ott lesz az oldaltáskájában a profi fényképezőgép).

A Tomtop mostani villámakciója több meglepetést is tartogat a Vernee V2 Pro kapcsán: talán a legfontosabb, hogy a telefon német raktárból érkezik, így az garantáltan VÁM- és ÁFA-mentes, emellett 4-6 napon belül már a kezünkbe is vehetjük, ráadásul a küldés ingyenes! Ezt szem előtt tartva a 159,99 dolláros (~47.990 forint) vételár elég csábító, pláne úgy, hogy a telefon mellé két ajándékot is csomagolnak: egy kijelző-védő fóliát és USB type-C – 3,5 mm jack átalakítót. Talán nem túlzó, ha azt mondjuk, ez a hét ajánlata eddig, ráadásul jön a tavasz, így minden adott ahhoz, hogy beszerezzük új strapatelefonunkat, ha eddig még nem volt, akkor azért, ha pedig már volt, de elöregedett, akkor azért.

A termék megvásárlásához kattints ide:

Vernee V2 Pro IP68 4G Smartphone 6200mAh


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: