A Redmi Note 9 széria március 12-én startol Indiában. Hagyományosan a Note sorozat egy standard változatból és egy Pro verzióból áll, azonban úgy néz ki, 2020-ban plusz egy taggal bővül a család.

Egyre valószínűbb, hogy az utóbbi években megszokott két modelles verziót (igen, tudom, a Note 8-ból is háromféle létezik) felváltja egy háromtagú család. Eddig csak a Note 9-ről és a Note 9 Pro-ról esett szó, azonban a legfrissebb pletykák már egy MOST KAPASZKODJATOK MEG (Xiaomi) Redmi Note 9 Pro Max-ról is szólnak… Azért tűnik esélyesnek e modell érkezése is, mivel a Twitteren egyre több #RedmiNote9ProMax hashtag jelenik meg. Persze arra is van esély (egy kevés), hogy a Redmi csak a Redmi Note 9 Pro és a Pro Max modellt indítja útnak, és kihagyja a Redmi Note 9 variánst – ami elég szokatlan lenne. Természetesen nincs hivatalos információ a Redmi Note 9 Pro Max kiadásról. Viszont, ha elrajtol ezen a héten, akkor számíthatunk rá, hogy ez lesz a Note sorozat legerősebb modellje. Amennyiben bejön ez a jóslat, abban az esetben biztosra vehető, hogy kamerafrissítést fog kapni a tavalyi generációhoz képest. Mivel a Redmi Note 8 Pro 64 megapixeles kamerával rendelkezik, ezt kellene valamilyen téren felülmúlni.

A processzorról sincs konkrét infó, azonban akadnak olyan pletykák, hogy a Redmi Note 9 Pro Max megkaphatja a MediaTek Dimensity 800 chipet, ami a teljesítményen nagyot dobna. Ezzel a SoC-kal még nincs a piacon egy készülék sem, viszont papíron a négy Cortex-A76-os mag felülmúlja a Snapdragon 765G-t (2x Cortex-A76). Ezek a hírek egybevágnak a Digital Chat Station múlt heti kijelentésével, hogy a Redmi lesz az első márka, aki a MediaTek új lapkakészletével szerelt mobilt fog bemutatni.

Persze nem hagyhatjuk szó nélkül a család kisebbik tagjait sem, lássuk, milyen specifikációkat rejthetnek az új mobilok! Ezek félig-meddig hivatalos infók, ugyanis a Xiaomi India vezetőjének beszédes tweetjei vannak. Az egyik tweet szerint a Redmi Note 9 szelfikamerája 32 megapixel felbontású lesz, az akkumulátora 4600 mAh-ás, míg a SoC akár a Snapdragon 720G is (ha 8×9-et tekintünk a chipkészletre utalásnak) lehet.

Akad még tweet a neten, az egyik szerint a Redmi Note 9 akkumulátorának élettartama a legjobb. Manu Kumar Jain korábbi tweetje 4600 mAh-os telepre utalt, de ez csak egy hangyányit nagyobb, mint a Redmi Note 8 Pro 4500 mAh-os energiaforrása. Tehát ha Redmi „A legjobb üzemidő a Redmi Note-ok között” képet osztotta meg, akkor az is elképzelhető, hogy egy 5000 mAh + akkumulátorral érkezik a telefon. Ezt abból lehet feltételezni, hogy a Redmi 8 5000 mAh-ás példánnyal rendelkezik, és a vállalat még nagyobbat is beszerelhetne Max modelljébe – ami szintén csak spekuláció.

Redmi Note 9

A Redmi India a Redmi Note 9 sorozat megjelenése előtt elkészítette a #ProCamerasMaxPerformance hashtaget. A hashtag-tippek a fényképezőgépekre és a teljesítményre összpontosítanak, így mi is ezzel kezdünk. A Redmi Note 9 négy hátsó kamerával rendelkezik, ugyanúgy, mint az elődje, de nemcsak az érzékelők vannak eltérően elrendezve, hanem jobbak is lesznek, mint elődjeik. A Redmi Note 8-at 48 + 8 + 2 + 2 megapixeles kamerákkal szerelték fel, így esélyes, hogy a 9-es modell esetén már a főkamera 64 megapixeles egység lesz, míg a többi szenzort érintetlenül hagyják. Az előlapi kamera is upgrade-en esik át, amely vagy 32, vagy 20 megapixeles lesz.

Processzor terén a legnagyobb valószínűsége az új, Qualcomm Snapdragon 720G-nek van. Kijelző terén ugyan marad az IPS panel, azonban notch helyett már kameralyukban pihen az előlapi kamera. A mérete ugyan kérdéses, de az előd 6,3”-os méretéhez képest akár nagyobb is lehet. A Redmi szerint ebben a verzióban már egy „Pro Display” lesz, ami magas frissítési gyakoriságra utalhat. Az akkumulátor kapacitása is jó kérdés, egyöntetűen azt várják, hogy itt is növekedés lesz, azonban ez nem haladja meg a 4500 mAh-ás értéket, ami támogatja majd a 22,5 W-os gyorstöltést. Ami változik még, az az ujjlenyomat-olvasó helye, a hátlapról valószínűleg a bekapcsológombba kerül át. A 3,5 mm-es jack csatlakozó, valamint az infraport (szinte) biztosan marad, és elöl-hátul Gorilla Glass védi majd a mobilt.

Redmi Note 9 Pro

A Redmi Note 9 Pro esetén valószínű, hogy a 64 megapixeles főszenzor ugyan marad, de nagyobb apertúrával fog rendelkezni. Ezenkívül az is lehetséges, hogy a 8 megapixeles érzékelő helyett már egy 13 megapixeles ultra széles kamera kap helyet a mobilban. A szelfi kamera esetén elképzelhető a frissítés, de dönthetnek úgy is, hogy érintetlenül hagyják az előd 20 megapixeles érzékelőjét.

Processzor terén a MediaTek lapkakészletét Qualcomm megoldásra cserélik, a Geekbenchen megjelent mérés a Snapdragon 720G processzorra utal, ami mellett akkor 6 GB RAM volt megtalálható. Viszont a kínai változat akár a MediaTek Dimensity 800 5G processzora is lehet – akkor könnyen megeshet, hogy míg a belpiacos verzió 5G képes lesz, addig a Global kiadás csak 4G-s. A kijelző esetén itt is könnyen elképzelhető a méretnövekedés, de ugyanúgy LCD-kijelzőt kapunk, kameralyukkal. Akkumulátor esetén itt már az 5000 mAh-ás kapacitás nem lehet meglepetés, természetesen itt is a 22,5 W-os gyorstöltéssel. A Gorilla Glass védelem, az infraport, a 3,5 mm-es jack csatlakozó itt is adott lesz, akárcsak a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó.

A Redmi Note 9-es sorozatot március 12-én mutatják be online. Elsőként Indiában lesz elérhető, utána kezdi meg hódító útját a világ többi országokban is. Kíváncsian várjuk, mik igazak a pletykákból, ahogy megtudunk valamit, jelentkezünk!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: