A Banggood saját márkás terméke kicsi, könnyű, és összesen öt nyílással rendelkezik – pont elegendő egy ilyen szerkezetnek.

Tulajdonképpen ezt a hubot egy ok miatt vettem meg magamnak, ez pedig a kártyaolvasó része. Éppen cserélem a régi laptopomat, és egy asztali PC lesz az utódja hamarosan. Viszont, belém hasított a felismerés (még időben), hogy míg a laptopban van dedikált kártyaolvasó, addig a PC-ben nem lesz – és ez gond. Mit lehet tenni ilyen esetben, irány a web, és keressünk egy célhardvert – amiből kismillió létezik. A keresgélés nem tartott sokáig, annyi volt a lényeg, hogy ne egy féltégla legyen és ne noname 10 centes cucc. Így akadt meg a szemem a hivatalosan BlitzWolf BW-TH4 nevű elosztón. Az USB 3.0-ás bemenetek és az, hogy Type-C csatlakozós már csak grátisz volt, és a vonzó árcédula sem egy utolsó szempont.

A szerkezet 99 x 33 x 11 milliméteres, a tömege 40 gramm, anyaga műanyag. Egyszóval kicsi és könnyű, színe pedig fekete – diszkrét, pont amilyet kerestem. A kábel része, ami a kütyü és az USB bemenet vége között mértem le, pontosan 200 milliméter. Ez nem rossz érték, bár lehetne egy picit hosszabb is. A műanyag borítása egy kicsit merev nekem – talán azért, mert a szövetborítású kábelekhez vagyok szokva, de ez legyen a legnagyobb gondom. A csatlakozófelület – mint már említette – USB Type-C végű, így akár mobillal is összeköthető, az OTG funkciót támogatja a hub.

A külsejéről és a csatlakozókról sok mindent nem lehet elmondani, fussuk azért át! A lapos kis téglatest tetején a gyártó márkája „virít”, bele van marva, és ez is fekete – ahogy az alján a fontosabb infók is róla. Egyik végén az USB kimenet, míg átellenben egy USB 3.0-ás bemenet figyel. A maradék kettő – szintén 3.0-ás – USB bemenet, valamint a TF- és micro SD nyílás az oldalán kapott helyet, vele szemben teljesen sima a felület. A bemenetek mellett, az eszköz szélén egy apró LED található, amennyiben bedugjuk a hubot, az diszkrét kék fénnyel jelzi, hogy használatba vehető, kap áramot. Itt is csak pozitívumként említhetem, hogy mindegyik USB port 3.0-ás, illetve, hogy külön van micro SD-nek is hely, nem csak SD olvasó kapott helyet.

Itt akár vége is lehetne a bemutatómnak, és jöhetne az, hogy a rádugott egér – billentyűzet – hangszóró működik, és a vonzó ár (tényleg az) miatt kihagyhatatlan… De nem! Mármint nem hagyom itt abba a dolgot, azért egy ilyen eszköznél számomra fontos az adatátviteli sebesség. Az pedig, hogy szinte bármit ráköthetünk, ami USB-s és működni fog, szinte egyértelmű. A weboldalon is említik, hogy visz ez mindent, nem lesz itt gond – más terméknél is írják, be is fürödtem azokkal. Itt meglepetés ért, szerencsére jó értelemben. Sok USB hub megadja magát, ha egy külső winchester + 1-2 dolog megy menne róla, egyszerűen nem tudnak több eszközt kiszolgálni, ha az egyik energiavámpír. Port akad ezen bőven, így rákötöttem egy egeret, egy pendrive-ot, a külső winchesteremet (750 GB), és grátiszként egy SD és egy micro SD kártyát is bedugtam neki, hogy jó legyen. Ennyitől a legtöbb USB elosztó beadják a kulcsot. A Blitzwolf gyermekével viszont minden periféria és adathordozó gond nélkül tette a dolgát, így jelesre vizsgázott ennél a tesztnél.

Azért arra is kíváncsi voltam, hogy milyen sebességgel dolgozik a BlitzWolf 5 az 1-ben USB hubja, azaz az adat írás/olvasás milyen sebességgel zajlik. Új pendrive-om vagy SD kártyám nincs, így a meglévő, már használt adathordozókkal mértem meg a sebességeket. A gyártó a leírásban ugye az elvi 5 GB/s sebességet ígéri, de ezt soha nem fogjuk ezzel elérni. A tesztben a H2testw nevű aprócska program volt a segítségemre, ebből is az 1.4-es verzió, lássuk milyen eredmények születtek!

Kingston DataTraveller 100G3 pendrive (16 GB, NTFS, USB 3.0):

Writing speed: 8.07 MB/s (10 MB/s)

Reading speed: 85.2 MB/s (100 MB/s)

Toshiba U202 pendrive (8 GB, FAT 32, USB 2.0):

Writing speed: 4.07 MB/s (5 MB/s)

Reading speed: 28.1 MB/s (18 MB/s)

SanDisk Ultra SDHC memóriakártya 80 MB/s Class 10 – (32 GB, FAT 32):

Writing speed: 15.8 MB/s (min. 10 MB/s)

Reading speed: 68.6 M/s (90 MB/s)

Kingston micro SDHC U1 memóriakártya – (16 GB, NTFS):

Writing speed: 9.09 MB/s (min. 10 MB/s)

Reading speed: 65.1 MB/s (80 MB/s)

Az adathordozóknál zárójelben a kapacitások, a fájlrendszer és a csatlakozó típusát tüntettem fel, míg az írási/olvasási sebességnél – szintén zárójelben – a gyártók által megadott értékek olvashatók. Azok a sebességek természetesen egy új termékre vonatkoznak, a sajátjaim pedig jó ideje a tulajdonomban vannak, és rendesen nyúztam/nyúzom is őket, így szerintem ezek szép eredmények. Mind a tárolók, mind a kártyaolvasó részéről. A teszt alatt – azért rendesen meg lettek dolgoztatva a pendriveok/memóriakártyák – a hub eléggé felmelegedett, de ez rendben is van. Ugyanis folyamatosan írt a rendszer a pendrive-okra, és olvasta is vissza az adatokat, ez extrém terhelésnek tekinthető. Átlagos használat mellett egyáltalán nem, vagy csak minimálisan melegszik, ami normálisnak mondható.

Leírás
MárkaBlitzWolf
ModellBW-TH4
MegnevezésUSB elosztó
Mérete99 x 33 x 11 milliméter
Tömege40 gramm
Színefekete
Anyagaműanyag
Csatlakozó típusaUSB Type-C
Kábel hossza200 milliméter
Bemeneti portok3 x USB 3.0
1 x TF
1 x micro SD
Adatátviteli sebesség5 Gbps
Energiaellátáskülön áramforrást nem igényel, az USB portról nyeri az energiát (5 V / 0,9 A)
TanúsítványokFC, FCC, RoHS

 

Összességében elmondható, hogy nagyon jól összerakta ezt az elosztót a gyártó. Három USB és két kártyaolvasó elegendő a legtöbb esetben – a laptopokban az USB Type-C port mellett akad még 1-2 sima USB port is. A mindennapokra tökéletes választás, és ha magunkkal kell vinni, nem fog nagy helyet foglalni.

Beszerezni a Banggod webshopjából lehet, a 13f142 kuponnal most 12,99 $-t (~3 910 Ft) kérnek érte, a csomag szállítása ingyenes, és angol raktárból érkezik. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Blitzwolf USB HUB és kártyaolvasó

Kuponkód: 13f142

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: